ve işin kötüsü
bu işin içinden sıyrılabilecek tek büyük kulüp fener
bir şekilde ciddi maddi destek bulabilirler
bizim araziler son 5 senenin zararlarıyla yalan oldu zaten,bjk nin de malını satıp döndürebilecek kapasitesi yok
ama fener in maddi destek alabileceği potansiyelli iş adamları mevcut
ülker ve acıbadem anlaşmaları başlangıç daha,durum daha da vahimleşsin ne filmler döndürecekler
Destek acisindan haklisin ama onlar bile kurtaramaya bilirler.
Cünkü Futbol piyasasi gercekten uctu.
Biz burada bir tane aldigimiz fiyata, bir tane de aldigimiz fiyatin yüzde elli fazlasina sattik diye seviniyoruz.
Oysa öbür taraftan baktigin zaman bu sattigin oyuncular gibi oyuncular almayi gectim, artik standard özellikleri olan oyuncularin piyasasi bile ucuk fiyatlardan basliyor.
Yayin gelirleri artti diyoruz, bunun icin belirli bir kaliteyi ortaya koyman lazim.
Bu piyasada o kaliteyi ortaya koyabilmek artik daha da pahali, yani bir sonraki ihalede yayin geliri artmaya bilir.
Gelirin cogalsa bile, giderler daha hizli bir sekilde cogaliyor cünkü en büyük pay olan futbolcu piyasasi durmaksizin ucuyor.
Türk kulüplerinin kurtulusu ilk önce özüne dönmesi, alt yapi ve nüfus potansiyelini kullanmasi, bak daha iyi kullanmasi yazmiyorum cünkü kullanmiyorlar.
Bunun yaninda disaridan oyuncuyu 8-10 milyon gibi degerlere gelmeden bulup almak.
Anca bu sekilde türk kulüpleri zarar etmekten kurtulur.
Bu hayal olur mu, olur ise olana kadar kulüpler dayanabilir mi, ben piyasa artik bu denli kizismis iken imkansiz diyorum.