başakşehir maçında oynadığımız futbolun mimarı

Teknik, taktikten öte, takım takım oluyor, yardımlaşma mevcut, bencillik minimum, herkes birbiri için oynuyor gibiydi. Böyle devam ederlerse önümüz çok açık, inşallah içeride arıza çıkarmaz birileri egolarına falan yenilip.

Okan hocanın başakşehiri iyi bilmesi
Rashica ve İcardinin takıma seviye atlatması.
Emrenin aynı oyun anlayışında inat etmesi

Mimarlar bunlar.

Set oyununu acil geliştirmemiz lazım. büyük sorun bu ve çözülemiyor

Bu maç özelinde yapılmış bir plandı. Bunu zaten her rakibe uygulayamazsın. Başak illa pasla çıkacağım diyen bir takım olduğu için uygulayabilirsin. Defans arkasına uzun oynayayım diyen takıma bunu yapamazsın mesela Karagümrük maçı gibi hızlı stoper olmadığı için o yüzden bir tık geride kuruluyor mesela savunma. Yani rakibe göre baskı ve yerleşmemiz değişiyor. Zaten takım da 5 haftada kuruldu bizim. Kayseri maçı hariç zaten her hafta üstüne koyan bir takım vardı sadece çok gol kaçırıyorduk. İstatistikler iyi oynadığımızı yine ortaya koyuyordu ama skor yorumculuğu diye bir şey var maalesef. Eleştirilen ADS maçında falan gayet iyi oynadık yoksa.
Trabzon maçı da iyiydik bence
Önde baskı yapan takımlara kompakt oynayıp alan daraltan ekiplere karşı zorlanıyoruz uzun ve çarpraz topları geliştirmek lazım mata oynayabilir bu tarz maçlarda mesela

Okan Buruk biraz deneme yanılma şeklinde ilerliyor, mesela ileriye tüm takımı baskıya gönderdiği zaman Torreira tek başına çok geniş bir alanda kalıyordu şimdi Torreira yı bile baskıya gönderiyor hatta Abdülkerim bile geriden gelerek rakibi bozmaya bakıyor

vurduğumuz girdi bu sefer ya. sahadaki 11 de oturdu artık. oyuncular yanındaki sağında solundaki adamın neler yapabileceğini biliyor bu sebeple. tam performanslarını vermeye basladılar. abartılacak durum yok. yari sahada baskı tam kusursuz değildi ama rakibinde yeteneği belli sonucta o yüzden kurtardı. genelde de süpürdük topları. tam saha baskımızın sonucunda ciddi kontraya müsaitti oyun. ama bunu city barca falan yapar ligde yapabilecek takım yok yani.
hocanın kafa karısıktı sezon başı. kimi nası oynatsam diye çok gitti geldi. sistemi oturttuğundan oyuncular üzerinden proje yapabiliyor artık. yetmez ama tüm sezonu kurtarmaya. saha kenarındakilerinde performansının artması lazım.

maç 5 0 ken hala önde baskı 0-0 mış gibisinden oynuyor basıyordu takım. bu tam istenilen sey

fb sezonu erken açtı sistemlerinin oturması istediklerini almaları kadar doğalı yok. fikstürde de avantajlıydı. şu kodumun dünya kupası girmese araya nefesleri kesilecekti. bocalama dönemine gireceklerdi. gs çok yüksek ihtimalle sampiyon diyebilirdik dk olmasa. şimdi nası şekillenecek durum bilmiyorum ama kaliteli ekibe sahibiz. sakatlıklar vs olmazsa istediğiiz oyunu da görürüz skorları da alırız. aşağı yukarı aynı oynanmak istenilen oyun. sadece golü atamıyorduk. net pozisyonlara rağmen. takıma, hocaya destek çıkalım. öyle puan kaybedildi diye atıp tutmanın manası yok. sezon ortasında değişiklik yarardan çok zarar getirir. okan hocanın oynatmak istediği futbol taraftarin istediği futbol. mac sonu politik cevaplardan cok taraftarın düşündüğü gibi konusması mentalitesini net yansıtıyor.

güzel olacak her şey ciddi inanıyorum buna. kaçan giresun ts ads maçlarını düşününce deliriyor insan. onlar 3 puanla sonuclansa tarihin en iyi baslangıclarından biri olurdu şüphesiz.
Yardımcı seçimi de Okan hocanın istediği futbola uygun şekilde seçilmiş aslında geçmişlerine ve çalıştığı kişilere baktığında. Alt yapının başına bile aynı mantalite de adam getirmişiz yani Erden Timur'un transfere ağırlık verdiğimiz için yeni yapıya şimdi ağırlık vereceğiz dedi şeyi de yapıyorlar alt yapıdan- üst yapıya aynı mantaliteyi oturtarak bir yapı kurmaya çalışıyorlar asıl önemli olan bu bunu başarırsak gelecek için asıl farkı oluştururuz ama bu 1 senede hadi yaptım oldu meyvesini alayım şeklinde olmayacaktır kuşkusuz zaman önemli ama gelen kişilerin CV'sine bakıldığında mantalite olarak hepsinin benzer olması önemli.

Trabzon maçı da iyiydik bence
Önde baskı yapan takımlara kompakt oynayıp alan daraltan ekiplere karşı zorlanıyoruz uzun ve çarpraz topları geliştirmek lazım mata oynayabilir bu tarz maçlarda mesela
Mata fizik olarak kaldıramaz 11'i o sadece son 15-20 dk adamı. Asıl bu DK arasında Yusuf'u kondsyon, fizik olarak tam hazır hale getirmeliyiz. Onun ortadan driplingleri ciddi bir seçenek olabilir ki Yusuf'un pas kabiliyeti de var onu kazanmalıyız.

Mata fizik olarak kaldıramaz 11'i o sadece son 15-20 dk adamı. Asıl bu DK arasında Yusuf'u kondsyon, fizik olarak tam hazır hale getirmeliyiz. Onun ortadan driplingleri ciddi bir seçenek olabilir ki Yusuf'un pas kabiliyeti de var onu kazanmalıyız.
Yusuf ve yunusa itibar suıkasti var ☹️

Yusuf ve yunusa itibar suıkasti var ☹️
İtibar suikasti mi bilmem özellikle Yunus'un beğendiği video hoş değildi. Lakin kazanılacak oyuncular bunlar. Yusuf'un iki sakatlık geçirdi. Bu gün U21 milli takımı ile 11'de maça çıkıyormuş umarım tam atlatmıştır sakatlığını çünkü önceki sakatlığı da bir milli takım da olmuştu.

İtibar suikasti mi bilmem özellikle Yunus'un beğendiği video hoş değildi. Lakin kazanılacak oyuncular bunlar. Yusuf'un iki sakatlık geçirdi. Bu gün U21 milli takımı ile 11'de maça çıkıyormuş umarım tam atlatmıştır sakatlığını çünkü önceki sakatlığı da bir milli takım da olmuştu.
Çocuk bunlar daha
Garip gureba işler elbet yapacaklar

Yusufda türk statüsü muhabbeti dönerken avusturya mt ile foto atmıştı aynı saatlerde 🤓

Çok doğru bi oyun oynadık ama 7-0 abartılı bi skor kabul etmek lazım.Keremin mertensin şutları direk dibine gitti ilk 12 haftada kaçırdıklarımızı bu haftaya saklamışız gibiydi.Sivas deplasmanında bu oyunu oynama ihtimalimiz yok mesela adamlar bam güm top şişirecek presden çok set oyunu daha ön plana çıkacak.

Son dönemde İcardi - Rashica'nın ilk 11'e daha çok montelenmesi bu duruma net olarak etki yapmıştır benim gözümde.1 de bunun yanında 3 Türk meselesini de iyi hallettik gibi gözüküyo şu an için rakiplere göre.Zaten bu Maçlar öncesi yine iyi oyuna yakın bir oun söz konusuydu ama bu birkaç eklemelerle ve bitiricilik konusunda daha iyi olmamız bu sonuçları doğurdu.Daha iyi oynayıp daha da takım oyunu oturursa bu yolun sonu şampiyonluk olur inşallah diyorum ben..

Nasıl anladın bunu renktaş? Bu tespiti hangi donelerle yaptın çok merak ettim.

Galatasaray bence bu sezon zaten iyi top oynuyordu. Hatta bazı maçlarda açıkçası Başak maçından daha iyi oynadığımızı düşünüyorum. Bitiricilikte daha iyiydik ve son toplarda daha başarılı olduk artık sadece. Şansızlık da cabası. Direkten dönen onca top, kalecilerin panter kesilmesi falan.
benim okanı övmem iyi etki etmez

mata cok ayri bir kalite kesinlikle her mac sure almali bir iki pasla fisi cekecek adam

Geri
Üst Alt