Başakşehir'den Arda Turan'a Rekor Ceza

emsal bir karar var mı dünya futbolunda?

kulüp ülke mahkemelerinin verdiği bir karar neticesinden sözleşmeyi feshediyor ve fifa bu olayı onaylıyor
Emsal karar arastirmadim ama sözlesmeler zaten belirli bir cercevede yapiliyor.
Yani Fifa ve ülke kanunlarinin el verdigi cerceve.
Bu cerceve icinde genel ahlak ile ilgili maddeler de vardir.
Ben mesela bugün is yerinde birine küfür veya hakaret etsem sirket beni tazminat ödemeden kapinin önüne koyabiliyor.
Mahkemeye falan da gitmesine gerek yok, kanunlarin sundugu imkanlar dahilinde yapilan bir sözlesme ve bu sözlesmede yazan maddeler üzerinden aninda islem yapabiliyor.
Bu durum daha da vahim, toplum önünde olan birisi silahli bir eyleme bulasiyor.
Böylesi durumlarda mesela sponsorlar bile sözlesme feshedebiliyor.

Emsal bir durum mesela bu var.

Beşiktaş yönetimi, Fenerbahçe maçında gol sonrası yaptığı hareket nedeniyle büyük tepki çeken Pascal Nouma'yı kovdu. Nouma'nın sözleşmesi tek taraflı olarak feshedildi. Nouma'nın sözleşmesinde yeralan bir madde nedeniyle Beşiktaş Fransız futbolcuya herhangi bir tazminat ödemeyecek

Son düzenleme:
emsal bir karar var mı dünya futbolunda?

kulüp ülke mahkemelerinin verdiği bir karar neticesinden sözleşmeyi feshediyor ve fifa bu olayı onaylıyor

Mutu vardı sanırım uyuşturucu yüzünden Chelsea feshetti.

Sonra Mutu 16 M ödemek zorunda kalmıştı.Ama üzerinden 15 sene geçti tam net bilgi olmayabilir.

Milleti yaniltmayalim, kurumlar böyle olaylarda mahkeme kararini beklemeden de hareket edebilir.
Kurumlarin yaptigi sözlesmeler ve genel ahlak maddelerinin mahkeme karari ile bir ilgisi yok.
O maddeler zaten kanunlarin sundugu imkanlar dahilinde yapiliyor.
Bugün böyle bir olaya siradan bir vatandas karissa aninda kapinin önüne konur.
Çünkü sıradan vatandaşın sonradan haklı olduğu (fesih şartlarına uymadığı) anlaşıldığında ödeyeceğin tazminatla Arda'ya ödeyeceğin tazminat bir değil. 2.5 milyon TL'nin "az" bulunduğu ortamda Başakşehir'in olay daha sonuçlanmadan fesih gibi bi karar alması sonradan daha büyük bi kayba yol açabilir.

Ha ben zaten pek sanmıyorum feshetmeye gönüllü olduklarını da, işin bu yanı da var yani. Feshettin diyelim ve aylar sonra mahkemede anlaşıldı ki fesih için gerekli şartlar oluşmamış. Arda'nın maaşını yine ödemek zorunda kaldığın gibi üzerine bir de tazminat ödeyeceksin.

Çünkü sıradan vatandaşın sonradan haklı olduğu (fesih şartlarına uymadığı) anlaşıldığında ödeyeceğin tazminatla Arda'ya ödeyeceğin tazminat bir değil. 2.5 milyon TL'nin "az" bulunduğu ortamda Başakşehir'in olay daha sonuçlanmadan fesih gibi bi karar alması sonradan daha büyük bi kayba yol açabilir.

Ha ben zaten pek sanmıyorum feshetmeye gönüllü olduklarını da, işin bu yanı da var yani. Feshettin diyelim ve aylar sonra mahkemede anlaşıldı ki fesih için gerekli şartlar oluşmamış. Arda'nın maaşını yine ödemek zorunda kaldığın gibi üzerine bir de tazminat ödeyeceksin.
Evet ödeyecegin tazminat cok daha farkli ama ona göre Arda gibi birinin verdigi zarar da daha farkli.
Bu oyuncunun böyle bir olaya karismasi yüz kizartici bir durum.
Görüntüler haricinde Arda´nin kendi ifadeleri bile silah olayini dogruluyor, cünkü kendisi bile sadece taciz olayi odakli aciklamalar yapiyor.

Evet ödeyecegin tazminat cok daha farkli ama ona göre Arda gibi birinin verdigi zarar da daha farkli.
Bu oyuncunun böyle bir olaya karismasi yüz kizartici bir durum.
Görüntüler haricinde Arda´nin kendi ifadeleri bile silah olayini dogruluyor, cünkü kendisi bile sadece taciz olayi odakli aciklamalar yapiyor.
Fesih için gerekli zemin oluşmamış olabilir diyorum özetle.

Farkli ulkelerdeki farkli kanunlara gore alinan kararlarin uluslararasi olcekte degisiklik gosterebilecegi icin , bu konularda nihai karari fifa veriyor

Ama fifanin bu olayda , muhtemel bir fesih durumunda (mahkeme karari sonrasi) arda nin tarafinda yer alacagini dusunmuyorum

Fesih için gerekli zemin oluşmamış olabilir diyorum özetle.
Detayli bir aciklama yapmadiklari icin öyledir veya degildir diyemem.
Ben yüz kizartici olaylar ile ilgili genel ahlak kurallarindan ve kurumlarin bu konuda ki tutumundan bahsediyorum.
Bir örnek, her ne kadar sözlesme feshi olmasa bile Benzema ve Fransa Milli Takimi ile yasadiklari.

Silah ve darp konusunu fifa nin hos gorecegini ben de zannetmiyorum

Kadina sarkintilik filan umrunda olmaz fifa nin ama diger ikisi her platformda ciddi meseledir

Bu mu büyük ceza..

Buldular saf milleti her şeye kanıyor nasılsa.

Sözleşme imzalarken sadece 4 milyon euro

Ceza keserken rekor ceza TAM 2.500.000 TL.

Anlaşma yaparken de TL olarak söylesenize.

inşallah

olay büyür,arda nın futbol hayatı biter ,sonra çeşme de restaurant açar,Faith hocam da gider sopalar

Madem oyuncusuna güveniyor, bir kulüp neden böyle bir para cezasi veriyor?
Cikar bir aciklama yaparsin mahkemeye intikal ettigi icin oradan cikacak karari bekleyecegiz diye.
Demek kulüp mevcut görüntüler ile oyuncusunun bu eylemi yaptigina ikna olmus ki ceza kesiyor.

Eylem goz onunde zaten , adamin burnunu kirdigini da , silahla hastaneye geldigini de kendisi soyluyor

Kulup de yapabileceginin tavanini yapip maksimum verebilecegi para cezasini vermis

Ama kanunen fesih icin hakli sebebin olusmasi icin mahkeme kararini beklemek zorundalar

Ceza hukuku dersinde bize de ilk derste verilen ornekti , suphe kavrami

Bir hakim ile savci sohbet ede ede yolda gezerken bir adamin digerini bilerek kasten silahla kafasindan vurup oldurdugunu gorseler dahi , bu o kisiyi suclu yapmaz , sadece suc suphesi dogurur

Hukuk biraz sekildir , o yuzden o formaliteler tamamlanmadan fesih yapmalari kendilerine zarar olarak donebilir

Güncel kurla sanırım 375 bin euro civarı bir rakam yapıyor.

Cezadan ziyade ödül gibi bir şey bu..

Rekor falan değil bence az bile

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri
Üst Alt