Basel'le Murat Yakın'ın Yolları Ayrıldı

Gökhan Sancak

~ Le père de Yağız ~
GalataSarayı Efendileri
murat_yakin_uefada_tarih_yaziyor13628159270_h999614.jpg

Murat Yakın'ın yönetiminde üst üste başarılı sezonlar geçiren Basel'de Türk asıllı teknik adamla yol ayrımına gidildi.

İsviçre Süper Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayan Basel ile teknik direktör Murat Yakın'ın yollarının ayrıldığı bildirildi.

Basel'in internet sitesinden yapılan açıklamada, yönetim ile sözleşmesi sezon sonunda dolan Yakın'ın masaya oturduğu belirtildi.

Açıklamada, görüşmeler sonunda Yakın ile yönetimin karşılıklı olarak yolları ayrılmasına karar verdikleri duyuruldu.

Karara ilişkin 19 Mayıs Pazartesi günü basın toplantısı düzenleneceği bildirilen açıklamada, Basel'in Yakın'a yürekten teşekkür ettiği ve Yakın'ın kulüp tarihinde derin bir iz bıraktığı kaydedildi.

Açıklamada, Yakın'ın yerine kimin geçeceğinin ise henüz belirlenmediği belirtildi.

İsviçre Süper Ligi'nde 69 puanla en yakın takipçisinin 4 puan önünde son hafta öncesinde ligi lider tamamlamayı garantileyen Basel, yarın son maçında ligde son sırada yer alan Lozan ile karşılaşacak.

Yakın, 2012 yılında Basel'in başına geçti ve 2012-2013 ile 2013-2014 sezonlarında İsviçre lig şampiyonluğunu kazandı. Takımını Avrupa'da da başarılara taşıyan Yakın ile Basel, 2012-2013 sezonunda UEFA Avrupa Ligi yarı finali ve 2013-2014 sezonunda UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalini oynadı.

Avrupa'daki başka kulüplerde çalışmak istediği belirtilen Yakın'a, kış sezonunda Lazio, Sunderland ve Hanover'dan teklifler gelmişti.

FC Basel - Die offizielle Website

Goal.com

Almanya'da devam etmesi lazım. Eski günlerine dönmek isteyen güçlü bir takımla olabilir. Hamburg ligde kalırsa paraya kıyabilir mesela.

Mancini giderse ve luce olmazsa gelmesini isterim.

Hic bir macini izlemedigin belli, adam neden yollandi biliyormusun ki ? Ayni Luce bizdeyken gibi cok aisiri defans oynattiyor diye...

Başarılı olsun da, ister çıkıp kendisi de defans yapsın. Bana ne? Kime ne? Yani şampiyon yapsa, aman defansif oynatıp şampiyon yaptı mı diyeceksin?

Hic bir macini izlemedigin belli, adam neden yollandi biliyormusun ki ? Ayni Luce bizdeyken gibi cok aisiri defans oynattiyor diye...

Hmm . Chelsea maclarını ve iswicredeki valencia maclarını biraz izledim.

Blok ve takım halinde defans ve hucum oynatığını gördüm.

Luce dönemindeki eleştiren biriside değildim ayrıca.

Habere göre Basel bırakmamış adam kendi başka kulübe gitmek istemiş. Ne alaka defansif oyunla anlamadım. Bilmediğimiz bir şey mi var?

Şahsen isterim gelmesini. Hatta Luce'den daha sıcak geliyor bana, yaşı ve uyruğu açısından. Ama Mancini ile devam edeceğiz gibi.

zaten adam kariyerinin başında türkiye'ye gelmez ispatladı kendisini alman yada italyan takımları havada kapar

Keske Galatasaray'a gelse . Basel gibi takimin Isvicre Ligi'ndeki sampiyonlugu kistas olmasa da gecen sene ve bu sene Avrupa'daki basarilari Basel seviyesinin cok ustunde . Bunu yaparken de yuksek bedellere oyuncular sattilar . Salah - Xhaka - Shaqiri vs.

Basel in td liği ile Galatasaray tdliği kıyaslanamaz bile.yerli isim duyan galatasaraya gelmesini istiyor.

yerli sınırını doldurmayacaksa gelsin

Geri
Üst Alt