Basketbol Yabancı Kuralı 5+1 Olarak Değiştirildi

12 kişilik maç kadrosu 6 yabancı, 6 yerli.

6 yerli; Ender Arslan, Sinan Güler, Cenk Akyol, ?, ?, Furkan Aldemir

6 yabancı; ?, Manuchar Markoishvili, ?, ?, ?, ?

Devsirmeler yabanci sayilacaksa farkeden bisey yok cok fazla.Langfordu aliriz umarim.

Bence bu kural değişikliği çok iyi oldu. Devşirmeler de bir güzel postalanmış oldu bütün takımlardan. Aynı zamanda sahada 5 yabancı olabilecek. Şuan 3+2 idi. Ender'e falan muhtaç kalmayacağız yani. Bunun neresi beğenilmedi anlamadım.

12 kişilik maç kadrosu 6 yabancı, 6 yerli.

6 yerli; Ender Arslan, Sinan Güler, Cenk Akyol, ?, ?, Furkan Aldemir

6 yabancı; ?, Manuchar Markoishvili, ?, ?, ?, ?

O yerli Kerem Gönlüm olur. Hatta ilave olarak eğer hoca 4 uzunla yola cıkmak istemezse Semih Erden bile gelebilir. Sonucta artık o ücretleri alamayacağı için veremeyeceği katkı içimizi acıtmaz. Onun dısında yabancı olarak Arroyo,Marko ve Erceg'in kalacağını tahmin ediyorum. İyi bir Combo guard ve 3-5 numaralara tas gibi 2 yabancı eklersek yine cok iyi bir takım oluruz.

Bir ülke de spora nasıl tecavüz edilir hep birlikte izliyoruz.

Sanırım spor da günah ve insanları bu yöntemler ile soğutmaya çalışıyorlar.

Mesela Yıldırım Demirören'in futbolun başına gelmesi, başlı başına insanları futbol ve spordan soğutma operasyonudur.

keske tek spor da kalsaydi da, derdik spor da berbatiz...

Beğenilmeyen yani durumu absürt kılan Emir'in yabancı sayılıp milli takımda oynaması keza Langford'da yabancı sayılacak ama milli takımda oynayacak.Absürtlüğü ve beğenilmemesi bundan

TBF'nin alacağı hiçbir kararı tanımayacağını açıklayan Fenerbahçe'nin bu düzenlemeyi kabul etmeyip 5+0 kuralıyla devam etmesini bekliyoruz

Hadi bakalım şimdi ne yapacaksınız?

Beğenilmeyen yani durumu absürt kılan Emir'in yabancı sayılıp milli takımda oynaması keza Langford'da yabancı sayılacak ama milli takımda oynayacak.Absürtlüğü ve beğenilmemesi bundan

Orası biraz saçma ama diğer türlü öyle 5+1 falan yapılmazdı. Bu şekilde çok daha iyi oldu. Güçlü takımların F4 yapma şansı ciddi oranda arttı. Seneye 7 yabancımız olur birisi de sadece Euroleague maçlarında oynar. Hem gelecek yıl Nikolov da otomatikmen Türk statüsünde oynayacak. Bu da bizim için olumlu bir gelişme. Böylece Semih Erden gibi oyuncular ya düşük miktarlara oynayacak ya da başka ülkelerin yolunu tutacak. Tbf'nin yaptığı nadir iyi işlerden biri bence.

5+1'e itirazım asla yok Türkiye Basketbol'unun önünü açtı bu karar en azından Ender'i çekmeyeceğiz yada ne bileyim Göksenin'i 5 yabancı kadroda olunca yerliler yedekte kalsın.Şimdi buna göre takımımızı dizayn etmekte kaliteli bir uzun Arroyo'nun durumuna göre kalburüstü bir guard ve attığını sokan skorer bir oyuncu bunları tamamlarsak efektif bir takım olacağımıza yürekten inanıyorum.

Yalnız bu yabancı kuralıyla birlikte anadolu kulupleri (futbol da boyle tabir ediliyor :)) buyuk suprizlere imza atabilir.Avrupadan ya da özellikle Amerikadan buldukları yabancılarla iyi islere imza atabilirler

Oh be sonunda ilk 5'i istedigimiz gibi belirleme sansina sahibiz. TFF'nin de akli basina gelir insallah.

furkan-sinan-ender-cenk dörtlüsü kalir yüksek ihtimal. ersin'i gönderirler herhalde. iki tane kaliteli yerli alirsak ligi rahat götürürüz.

ise yaramaz olmalari

Ender'e neden bu kadar kızılıyor ben pek anlamış degilim tamam bazen sacma hareketler yapıyor oyunu kurmakta zorlanıyor felan ama genelde iyi katkı veriyor girdigi zaman takımı bir hareketlendiriyor ozellikle onemli maclarda macın kılıtlendigi anlarda 3lukleri felan gozumun onune geliyorda pekte kotu degil yani bence

Ender'e neden bu kadar kızılıyor ben pek anlamış degilim tamam bazen sacma hareketler yapıyor oyunu kurmakta zorlanıyor felan ama genelde iyi katkı veriyor girdigi zaman takımı bir hareketlendiriyor ozellikle onemli maclarda macın kılıtlendigi anlarda 3lukleri felan gozumun onune geliyorda pekte kotu degil yani bence

Oyuna her girdiğinde yaptığımız fark eriyor hemen.

Gercekten ben oyle dusunmuyorum yerli olarak ondan cok daha iyi katkı verecek pek guard tanımıyorum ne olursa olsun ender takımda kalmalı

Nikolov'un şuanki durumu nasıl bilmiyorum ama yeni kuralla Ender'e öyle çok ihtiyacımız kalmadı. Takımda kalırsa da zaten çok süre bulamayacağından eskisi kadar zarar vermez. O yüzden gitse de kalsa da çok sorun değil benim için bu saatten sonra.

Geri
Üst Alt