BBL 14/15 Sezonu H:2 | Banvit 69-67 Galatasaray Liv Hospital | M.S | 19 Ekim

Basketbolda takım kimyası çok önemlidir. Geçen sene yeteneksizdi bazı oyuncularımız ama takım kimyamız iyiydi bu sene oluşmadı malesef. Micov Nolan Smith gibi oyuncular takım kimyasını biraz oyuncular malesef.

Nolan Smith gönderilip Ender-Arroyo'ya guard pozsiyonunda 2sine güvenilip Aradori yardımcı olucak forwadde Micov ile idare edicek Darden Tremmel-Macıus gibi adam sert adam lazım,Jawai gönderilip Fisher-Shawn James gibi kolları uzun savunmacı pivot lazım, bu takımın mevcut kadro yapısıyla başarılı olma durumu yok.Pocius 2 oynatıldıktan sonra adama niye 3 numaraya adam alınmadı diye sorulur.

Jawai heralde 6-7 dakika oyunda kaldı sanırım 1 rbaund bile alamadı sayıyı, asisti geçtim artık. Savunması zaten evlere şenlik.
Nolan'la beraber oyuna girdiklerinde takım tüm ritmini kaybediyor bir anda dağılıyoruz.

İlk yarı sonundaki takım halindeki istatistiklerimiz : 2 asist, 9 top kaybı

Ergin Ataman bu sene çok kötü bir kadro kurmuş. Jawai zaten basketbolu bırakmış. Nolan Smith sokak basketbolu oynuyor. Micov iyi oyuncu ama çok statik. Lig maçlarında kesinlikle Aradori olmalı Nolan yerine. Aradori de statik bir oyuncudur ama en azından basketbolu Nolan'dan daha iyi biliyor ve şutu çok daha iyi. Ama ne yapılırsa yapılsın iyi bir pivot alamazsak Jawai ile yola devam edersek biz bütün takımlara karşı zorlanır ya da kaybederiz.

Oyuncu olduğu kadar en az oyun sıkıntımız var. Koca ilk yarı Micov un yaptığı 2 asist var başka asistimiz yok. Hiç bir planımız yok sanki hücumda. Herkes saçmalıyor.

Daha kaliteli bir Arroyo takımı kurduk derken gecen sezon mac boyu yaptığımız top kaybı sayısının 2 katını ilk yarıda yapıyoruz. Üzerine savunma sertliğimiz yerlerde olunca tablo böyle oldu. Banvit'te cok gereksiz top kayıpları yapmasaydı mümkün değil +10'un altında bitmezdi. Benchten hicbir şekilde katkı alamıyorken bu durum için çözüm üretmek cok zor.

Bu nolan kendini Kobe sanıyor herhalde. Kamptan şikayet etmeler, havlu atmalar vs. Zaten 5 para etmez bir oyuncu, defolsun gitsin. Şu micova da ısınamadim. Markonun yerine geldiği icin sürekli markoyla kiyasliyorum ve arada kalite farkı görüyorum. Hem savunmada hem hücumda. Markoda ruh vardı bir kere. Bu öyle kendi halinde takılıyor.

Bu nolan kendini Kobe sanıyor herhalde. Kamptan şikayet etmeler, havlu atmalar vs. Zaten 5 para etmez bir oyuncu, defolsun gitsin. Şu micova da ısınamadim. Markonun yerine geldiği icin sürekli markoyla kiyasliyorum ve arada kalite farkı görüyorum. Hem savunmada hem hücumda. Markoda ruh vardı bir kere. Bu öyle kendi halinde takılıyor.

Jawai neysede Nolan konusunda ufak bir ümidim vardı ama bugün itibariyle bir daha katkı alabileceğimizi sanmıyorum. Arroyo gecen sene aynısını yaptığında koç ona senin yerinde baskası olsa suan Miami'ye ucuyordu demişti. Nolan'ı da muhtemelen ucuracaklar.

Jawai neysede Nolan konusunda ufak bir ümidim vardı ama bugün itibariyle bir daha katkı alabileceğimizi sanmıyorum. Arroyo gecen sene aynısını yaptığında koç ona senin yerinde baskası olsa suan Miami'ye ucuyordu demişti. Nolan'ı da muhtemelen ucuracaklar.
Bu nolan yetersizliği nedeniyle sezon içinde mutlaka gönderilir diyordum da mallıkları sayesinde daha erken kurtulacak olmamız bizim için güzel. Şu jawaiyi napicaz bakalım.

Yabanci sinirini iyice rahatlattilar ama aldigimiz yabancilar skandal ötesi gibi simdilik. Yine kötü basketbol ve gerideyiz.

Furkan muazzam oynuyo yine. Jawai ve Vou'yu topla Furkan etmez

Hoca Jawai'ye dönmicek gibi 2. yarı inş diyelim,Nolan+Jawai yarın postalınır umarım,Furkan'da her zamanki gibi kıçını yrıtyo bu yabancılar yğzğnden.

Furkan bile serbest atış yüzdesini artırmışken kısa oyuncularımız serbest atış kaçırıyor.

Geri
Üst Alt