BBL 27. Hafta | Aykon TED 78-83 Galatasaray Liv Hospital | M.S | 28 Nisan

kimse tınlamıyor ama ben genede yazayım ilk yarı 42-36 gerideyiz...

Bu sene erkek branşlarının hepsinde sıkıntı büyük.

Ersin'in toparlayamaması sıkıntı ağır değil ribant çekişi eskisi gibi ama şut ritmi kötü,Macvan'da yok ligte.

Ikına ıkına kazanmışız.

Son çeyrek inanılmaz bir dönüşle kazandık. 16 sayıdan geri gelmek kolay değil deplasmanda. Ama işi bu raddeye getirmeden oynamak lazımdı.

Bu maçı kazanmak önemli değil önemli olan sıralama ve yerli oyuncuların tbl ritmine girmesi.

Yani ligde ya 4. olalım yada 6. kesinlikle 5. olmayalım. Eğer 6. olursak Karşıyakada 7. olur ve hem çeyrek final hemde yarı finalde saha avantajı elde etme şansımız olur. 5. olursak zor bela saha avantajsız gergin bir seri oynarız Beşiktaşla hemde 3'lü averaj nedeniyle Ksk 6. Uşak 7. olabilir tüm avantajları kaybederiz.

Umarım bu nedenle Uşak maçı umarım en son oynayacağımız maç olur. Tbl takviminde 1 mayıs Olin 3 Mayıs Mersin 4 Mayıs Uşak gözüküyor abuk bir takvim doğru değildir herhalde.

4 tane cok gereksiz yenilgi aldik kim ne derse desin

Avrupadaki en iyi 8 takımdan biriyiz ama Banvit'in lider olduğu ligde sıradan bir takımız.

Avrupadaki en iyi 8 takımdan biriyiz ama Banvit'in lider olduğu ligde sıradan bir takımız.

Bu sene lige konsantre oldular rotasyonlarını oyun planlarını setlerini 2+3 e göre ayarladılar. Bu yüzden başarılı oldular biz ise maksimuma yaklaştık Avrupa'da lig için takımı hazırlayamadık hem yerli oyuncu bakımından hemde hücum ve savunma setleri bakımından. Örnek Arroyosuz 20 sayı yedik Barca'dan fakat tüm sezon onsuz oynayıp o maçlara çıksaydık biri başa baş geçerdi.

Zevkli maçtı,Ender+Furkan çevirdi maçı,Ersin'in şut ritmini bulması lazım,Cenk+Bonsu kayıplarda hele ki Bonsu bitmiş okeye dönüyo,Göksenin her zamanki gibi boş turnike atamıyo.Bonsu+Ersin toparlasın yeter.

İlk turda efesle oynayıp banvitle finalde karşılaşsak daha iyi olur gibi. Çünkü tek rakip banvit bence. Finale kadar ritmimizi bulup 7 maçlık bir seride banviti geçebiliriz.

İlk turda efesle oynayıp banvitle finalde karşılaşsak daha iyi olur gibi. Çünkü tek rakip banvit bence. Finale kadar ritmimizi bulup 7 maçlık bir seride banviti geçebiliriz.

İşte onun için 6. olmak lazım Uşak 5 Ksk 7. Bunun içinde son maç Uşak'a kaybediyoruz. İlk tur ritimsiz Efesle 2 maç saha dez avantajı yok. Yarı final Ksk'ya saha avantajımız olur artı 5 maçlık seri sonra final Banvit. Geçen seneye çok benzer bir yol olur.

Bu hafta oynanacak olan Uşak Ksk maçı çok önemli o maçı Uşak alırsa olur bu iş.

Euroleague'in malum rezil formatından dolayı takımı ligde gecen seneki kadar seyredemeyip, istatistiklerden ve 5 dk lık özetlerden takip ediyordum(zaten takımda oraya daha cok ilgiliydi o ayrı mesele). Bugun uzun bir aradan sonra lig macımızı canlı takip ettim. Artı ve eksilerimizi daha iyi gözlemleme fırsatı buldum. Eksilerden girecek olursak playoff ve rotasyon için en cok güvendiğimiz parcalardan Cenk ve Bonsu facia durumda. Cenk belkide geldiğinden beri ligin en iyi yerli dıs oyuncusu fakat son 1-2 ay ki formsuzluğuna bir türlü anlam veremedim. Sakatlığından mı yoksa kocla mı sorunu var bilemiyorum ama 2.devrenin ilk 5 macı dısında istikrarlı olarak forma sansı bulamayıp sut yüzdesini bayağı bir düsürdü. Yerli ve bundan dolayı rotasyon için alternatifsiz olmasından dolayı cok önemli Cenk bizim için. Benzer seyleri yaklasık 1 ay önce Furkan içinde konusurken Furkan son 2 haftadır hem Euroleague'in hem de Eurocup'ın en formda uzunlarını denize dökecek kadar formunun zirvesine ulastı. Umarım en kısa zamanda Cenk'te aynı reaksiyonu verir. Bir diğer can sıkıcı noktada Mensah Bonsu. TOP 16 basladığından beri gün gectikce dibe vuran görüntüsü bugünde devam etti ve sahada kaldığı süre içerisinde sadece kendini değil takım savunmasınıda yerle bir etti. Konsantrasyon problemi zaten en büyük dezavantajıydı ama BJK günlerinde bile olaydan bu kadar kopuk değildi. Playoff atmosferinde kendine geleceğine inanıyordum acıkcası fakat o inancımda gün gectikce azalıyor. Zaman ne gösterir bilinmez ama böyle devam edecekse playofflarda Bonsu yerine Domercant'ı oynatıp 3 uzun+4 numaraya 10 dk Hairston formülü bile onun varlığından daha verimli olabilir takım adına. Çünkü Bonsu gerçekten hicbir sekilde reaksiyon göstermiyor.

Netice itibariyle bugun Cenk ve Bonsu gibi az süre alan-formsuz oyuncuları playoff için kazanalım derken macı ve hatta büyük oranla 4.lüğü kaybediyorduk. Burdan yazının basında bahsettiğim artılara bağlamak gerekirse, formsuz oyuncuların oynadığı bölümde ortaya cıkan 17 sayılık farkı düzenli birlik sadece 12 dakikada eritti ve Plisnic'in bom bos kacırdığı üçlük dısında savunmada da kolay atış imkanı vermeyerek macı getirdi. Ender, Marko ve Furkan tartısmasız galibiyetin mimarları. Arroyo maca cok agresif baslamasına rağmen Ender devreye girdikten sonra sadece tempoyu elinde tutmak adına sahada kaldı. Onun dısında Sinan ve Domercant cok iyi katkı verdi sahada kaldıkları süre içerisinde. Özellikle yasına ve gecirdiği ağır sakatlıklara rağmen Domercant'ın sadece savunmadaki isteği bile formayı Mensah Bonsu'dan daha cok hakediyor. Bakalım hoca da aynı seyi düsünecek mi?

Son olarak 17 sayılık farktan sonra takımın hem hucumda hem savunmada gösterdiği reaksiyon, playofflar için bayağı ümitlendirdi beni. Hatta ondan da sevindirici olanı, hücumda bu kadar Arroyo'ya bağlı bir takımın kritik bir macı 17 sayı farktan geri gelerek kazanırken macı getiren 3 oyuncusundan hiçbirinin Arroyo olmaması. Playoff finali için gerek tecrube gerekse takım halinde birlikte oynamak bakımından en sanslı takım olduğumuzu her seferinde yazıyordum. Bunun dısında eğer Arroyo'nun üzerindeki yükü hafifletmeye devam edersek sampiyonluk sansımızda cok net artacak.

Geri
Üst Alt