O salonda da bana göre iyi atmosfer oluyor . İyi atmosfer dediğim yani taraftarlar bağırmıyor , ayakta da değiller ama sayı olunca bütün salon birden ayağa kalkıyor çok güzel görüntü oluyor . Seri yaptıkları zaman çok daha farklı atmosfer oluyor . Yani tipik futbol seyircisinin aksine basketbol seyircisi gibiler . Maçı izliyorlar .
Ama bizim taraftar sürekli ayakta oldukları için ve bağırdıkları için maçı izlemiyorlar . Ve bizim aleyhimize gelişen pozisyonlarda baskı kuramıyorlar . Artık bizim de futbol seyircisinden çok basketbol seyircisi olmamız lazım . Molada , devre arasında bağırın ne kadar bağırmak istiyorsanız ama maç devam ederken bağırmayın maçı izleyin .
Maça gelince ; Arroyo son 2 maç biraz kendine gelir gibi oldu . Bu maçta da 15 sayının üstünde oynarsa maça ortak oluruz . Seri yemeye başladığımız zaman topu içeriye değil de Marko veya Cenk'e vermeliyiz .
Yani seri verdirmemeliyiz rakibe . Ne zaman seri verdirdik işimiz çok zorlaştı . Örneğin dün fark 14'lere , 16'lara çıktı ama sonra bir bakmışsın ülkerspor öne geçti . Maçı kopartamıyoruz bir türlü . Ergin Atamanın da bence en büyük dezavantajlarından biri maçı kopartamamak . 20 sayı önde olduğumuzda bile kazanacağımıza inanamıyorum , fark yine erir diyorum ki dediklerim de haklı olarak doğru oluyor .
İkinci aşamaya gelirsek ; Son maçlarda onların uzunlarına karşı çok iyi savunma yapıyoruz ama kısalarına karşı savunma bile yapamıyoruz . Onlar uzunlardan içeriden sayı bulamıyorken kısalardan içeride sayı buluyorlar . Mesela 4 maçta da Bo Mccaleb çok iyi yaptı . Kısaların da potaya gitmelerini engellersek zorlama 3'lüklere kalacaklardır . 3'lük atacak oyuncuları da var . Hem de gayet iyi atıyorlar . Ama Bogdanoviç ve Emir Preldziç üçlükleri kaçırdığı anlarda oyundan çok ciddi bir şekilde düşüyorlar . Yani baktık 2-3 tane üçlük mü kaçırdılar strese gerek yok demektir .