BBL Play Off Final 5.Maç | FB Ülker 76-63 Galatasaray LH | MS | 13 Haziran

Serkan Gürkan

10 Numara!
f26e0logo_buyuk.gif

fenerbahce.png
c80ecv.png
88f85gs.png

BBL 13/14 Sezonu Play Off Final 5. Maç

Fenerbahçe Ülker - Galatasaray Liv Hospital

13 Haziran

21:00​

manuchar markoishvilli buzzer beater atacak kuşlar sahaya inecek

Bu maçın yıldızı da Arroyo olur.

Bu arada bugün Aziz ile M. Uslu basın toplantısı yapacaklarmış. O 2. maçın üstüne bir de dünkü olaylara laf edecekse ki edecek, bunlarda harbi yüzsüzlük diz boyu.

Ben 7.macin orada kazanılmasıni cok zor görüyorum. Onun icin ne yapip edip bu maci almaliyiz bu sefer. Serinin basinda da dışarıdaki 1 ve 4.maclara çok inancım yoktu ama 2 ve 3.mactan birseyler bekliyordum, cok daha fazla umutluyum su an bu mac için. Sampiyonlugu istiyorsak bu maci orada kazanmaliyiz.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben 7.macin orada kazanılmasıni cok zor görüyorum. Onun icin ne yapip edip bu maci almaliyiz bu sefer. Serinin basinda da dışarıdaki 1 ve 4.maclara çok inancım yoktu ama 2 ve 3.mactan birseyler bekliyordum, cok daha fazla umutluyum su an bu mac için. Sampiyonlugu istiyorsak bu maci orada kazanmaliyiz.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. yada 7. maç farketmez birini alıp şampiyon olacağız. Eğer bizim takımı dikkatli izlediysen ne kadar güçlü mental yapıya sahip olduğu görev dağılımının çok iyi olduğunu farketmen lazımdı. O yüzden bu maçı kaybetsek bile 7. maçı alacak güzümüz var.

Her maci alacak gucumuz var. Ayrica umarim 6. mac seyircisiz olmaz cunku oyle dedikodular donuyor.

Basarilar takimimiza, 2. mac hakkimizdi ve elimizden zorla aldilar, bunun intikamini bu macta alalim lutfen. \o/

Hep stat yaktılar bu sefer biraz değişiklik olsun ve salon yaksınlar bu maç ya da 7. maçta :)

Hazır koçları cezalıyken yenmemiz gerekir. Yenersek A.İpekcide Basket tarihinin en iyi atmosferi olacaktır..

bu maç öncesi şikeciler tarafından önce federasyona ve hakemlere baskı yapılacak, taraftarlarda son haddine kadar gazlanacak. çok değişik bir atmosferde oynanacak maç, bizim takım kesinlikle çok sakin ama bir o kadarda konsantre olmalı. bu maçı almak demek şampiyonluğu almak demek. o yüzden bu bilinçle hareket edilmesi lazım. hakemler mutlaka bizi doğrayacaktır ama umarım bu belli sınırlarda kalır, yoksa o federasyonu başlarına yıkarız

5. yada 7. maç farketmez birini alıp şampiyon olacağız. Eğer bizim takımı dikkatli izlediysen ne kadar güçlü mental yapıya sahip olduğu görev dağılımının çok iyi olduğunu farketmen lazımdı. O yüzden bu maçı kaybetsek bile 7. maçı alacak güzümüz var.

7 maça kalırsa biz almayız değil , aldırmazlar.

O salonda da bana göre iyi atmosfer oluyor . İyi atmosfer dediğim yani taraftarlar bağırmıyor , ayakta da değiller ama sayı olunca bütün salon birden ayağa kalkıyor çok güzel görüntü oluyor . Seri yaptıkları zaman çok daha farklı atmosfer oluyor . Yani tipik futbol seyircisinin aksine basketbol seyircisi gibiler . Maçı izliyorlar .

Ama bizim taraftar sürekli ayakta oldukları için ve bağırdıkları için maçı izlemiyorlar . Ve bizim aleyhimize gelişen pozisyonlarda baskı kuramıyorlar . Artık bizim de futbol seyircisinden çok basketbol seyircisi olmamız lazım . Molada , devre arasında bağırın ne kadar bağırmak istiyorsanız ama maç devam ederken bağırmayın maçı izleyin .

Maça gelince ; Arroyo son 2 maç biraz kendine gelir gibi oldu . Bu maçta da 15 sayının üstünde oynarsa maça ortak oluruz . Seri yemeye başladığımız zaman topu içeriye değil de Marko veya Cenk'e vermeliyiz .

Yani seri verdirmemeliyiz rakibe . Ne zaman seri verdirdik işimiz çok zorlaştı . Örneğin dün fark 14'lere , 16'lara çıktı ama sonra bir bakmışsın ülkerspor öne geçti . Maçı kopartamıyoruz bir türlü . Ergin Atamanın da bence en büyük dezavantajlarından biri maçı kopartamamak . 20 sayı önde olduğumuzda bile kazanacağımıza inanamıyorum , fark yine erir diyorum ki dediklerim de haklı olarak doğru oluyor .

İkinci aşamaya gelirsek ; Son maçlarda onların uzunlarına karşı çok iyi savunma yapıyoruz ama kısalarına karşı savunma bile yapamıyoruz . Onlar uzunlardan içeriden sayı bulamıyorken kısalardan içeride sayı buluyorlar . Mesela 4 maçta da Bo Mccaleb çok iyi yaptı . Kısaların da potaya gitmelerini engellersek zorlama 3'lüklere kalacaklardır . 3'lük atacak oyuncuları da var . Hem de gayet iyi atıyorlar . Ama Bogdanoviç ve Emir Preldziç üçlükleri kaçırdığı anlarda oyundan çok ciddi bir şekilde düşüyorlar . Yani baktık 2-3 tane üçlük mü kaçırdılar strese gerek yok demektir .

Geri
Üst Alt