bedelli askerlik anısı

Kemal Bulur

Gakkoş
10 Numara!
hiç unutmam biz bankada şafak sayarken bolu dağ ziraat şubesinden bir bordo bedelli gelmişti. ama adam dipçik gibi , bankada bir işlem yapışı var, hepimiz ağzımız açık izlemiştik. sonradan anlattıklarına göre son taksitlerine güven taksidi deniyomuş. böyle domalıp bacaklarının arasından veriyomuş taksidi. adamlar psikopattı ya.
düşündüm. 18'i ödeyen 20'yi de öder. olmuşken bi de ayfon 6 kapatayım üstüne. teskereyi ıslatma baabında. torunlara da anlatırız. "o zaman şartlar böyleydi çocuklar. senin uzay mekiği gibi telefonundan yoktu dandik ayfonlar vardı ah ah.(eksiden alıntı) Akif Karabulut Burak Erdem sizinkileri de bekliyoruz inş

bende anlatayım yerlerde sürünüp bir izmarit toplamışım sormayın gitsin. komutan geldi oğlum sen mi topladın bunları dedi onun bile ağzı açık kaldı. patates soyma hikayemde var onu bir ara anlatırım. üst üste sıkmasın.

Bize askerde komutan kendisi marijuana veriyordu askerler carsida alkol falan alip pislik cikarmasin diye. Bedelli degildim 16 ay (1 ayi askeri cezaevi) pasalar gibi otumu cekipte nobetimi tuttum. Batinin en guzel jandarma karakolunun birinde kafamiza gore 30 askerdik. Sifir sikinti , her hafta uyusturucu operasyonu cuvallar dolusu marjiuanalar bizim gozetimimizde imha ediliyordu. Sabah carsiya ciktiginda kedilerin bile kafasi guzeldi bilmem anlatabiliyormuyum. Sifir sikinti . Askerligi benden cok ozleyende yoktur

HTC One cihazımdan gönderildi

Anı niteliği taşıyan bir durum olduğunu sanmıyorum.

Bunun dışında başbakanın açıklamalarına göre buradan gelecek olan para TSK'ya verilecekmiş. Bu açıdan bakacak olursak, 12 ay boyunca lavabo temizleyen, bot nöbeti tutan, hırsızlık yapan birine göre daha faydalı bir şey yaptığımı düşünüyorum. (Tabi söylenildiği gibi paranın tamamı TSK'ya aktarılacaksa.)

uun kısayaptım uzattım en çok özledigim komutanında dahil oldugu bukeke partileri.çok özlüyorum.umarım herkes yapar.

Bence sorun para ödenmesinde.
Paralı askerlik yaparsın isteyen gider isteyen gitmez.Bulgaristan da öyle mesela.Ben yapmak istemiyorum mesela niye para vermek zorundayım?
Bizim millet de her bi şeyi abartıyor.

edit.burda ben kelimesini şahsi olarak algılayamayın.

Son düzenleme:
SAyLcohol ne demiş; Espri yaptı kertenkele, vurdum kendimi yerden yere.

Geri
Üst Alt