GSCimbom
Belçika'yı Kıskanırken Bu Nedir?
F

Belçika'yı Kıskanırken Bu Nedir?

Furkan Basrık ·

Cevap
24
Okunma
1,8K
Sayfa
1/2

Furkan Basrık

Parçalı Üye
Direkt dalıyorum konuya.8 sene önceki Belçika'yı hepimiz biliriz.Kadrosunu yavaş yavaş gençleştirmeye başlayan hatta bu gençlleştirmeyi yaparken bize elenen bir takımda.Fakat onlar o turnuvayı kaçırdı ama şimdi neredeler?Bence biz de onların yolundan gidiyoruz ve çok fazla gereksiz eleştiri oluyor milli takıma.Eskiden milli takımı bu kadar eleştirmezdi insanlar şampiyonalara gitmesek bile.Şimdi şampiyonaya gitmiş bir milli takım yerden yere vuruluyor.Oyunculara bakıyorum.Emre Mor,Hakan Çalhanoğlu,Oğuzhan,Ozan,(Yunus24) gibi gençlerle kurulu .e alınmayan çok yetenekli gençler de var.Sinan gümüş,enes ünal gibi mesela.Yaşarsak ileride sıkıntıyı stoperde yaşayacağız gibi.Neden milli takım bu kadar eleştirilir?Zamanında herkes işte Belçika'yı örnek alalım Belçika'yı örnek alalım diyordu.Şimdi bakıyorum neden kadroda genç oyuncu var neden BJKlı Gsli oyuncu var neden Anadolu klubünden oyuncu yok gibi saçma sapan. yorumlar okuyorum.

Belcikanin simdiye kadar kiskanilacak bir basarisi yok daha dogrusu hic bir basarisi yok. Oyuncuların hepsi ayri ayri birer yildiz ona bir sey demiyorum.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Belçika'da üreten sistem.
Peki bizde? Genelde yabancı ülke kökenli oyunculardan faydalanıyoruz.
Sinan, Emre, Oğuzhan, Nuri, Hakan...
O yüzden Belçika çıkardığı oyuncuyla gurur duyma hakkına sahip. Ama biz sahip değiliz. Çünkü bir Arda çıkıyor sadece koca ülkeden. O da tesadüfen. Forvetin yok, Defansın yok... Kalecin bile eh işte.
Yetenekli oyuncularımız var. Bu gün Emre Çolak Belçika kökenli olsa o sahadaki bonservisi 30 milyondan aşağı olmayan oyunculardan bir tanesiydi. Mevzu burda bitiyor.

Biz kendimize kızmamak için adamların başarısızlıklarını örnek alıyoruz. Bu bakış açısı Arap cehaletine çok güzel uyuyor malesef.
Doğrusu başarılı olanın başarısını örnek almak. Ha başarısız olacaksan da Belçika gibi ol. Sesimi çıkarmam.
Bu arada en az yarı final görür bu takım. Bakmayın 2-0 yenildiklerine. Baya iyi top oynadılar.

Direkt dalıyorum konuya.8 sene önceki Belçika'yı hepimiz biliriz.Kadrosunu yavaş yavaş gençleştirmeye başlayan hatta bu gençlleştirmeyi yaparken bize elenen bir takımda.Fakat onlar o turnuvayı kaçırdı ama şimdi neredeler?Bence biz de onların yolundan gidiyoruz ve çok fazla gereksiz eleştiri oluyor milli takıma.Eskiden milli takımı bu kadar eleştirmezdi insanlar şampiyonalara gitmesek bile.Şimdi şampiyonaya gitmiş bir milli takım yerden yere vuruluyor.Oyunculara bakıyorum.Emre Mor,Hakan Çalhanoğlu,Oğuzhan,Ozan,(Yunus24) gibi gençlerle kurulu .e alınmayan çok yetenekli gençler de var.Sinan gümüş,enes ünal gibi mesela.Yaşarsak ileride sıkıntıyı stoperde yaşayacağız gibi.Neden milli takım bu kadar eleştirilir?Zamanında herkes işte Belçika'yı örnek alalım Belçika'yı örnek alalım diyordu.Şimdi bakıyorum neden kadroda genç oyuncu var neden BJKlı Gsli oyuncu var neden Anadolu klubünden oyuncu yok gibi saçma sapan. yorumlar okuyorum.

Onlar kadar iyi bir jenerasyonumuz yok henüz belki ama büyülttüğüm yere katılıyorum. Bu ülke 15 sene önce bir uefa kupası aldı, 2 de turnuvaya katıldı, birden bütün ülke ve kulüpler kendini dev aynasında görmeye başladı ve elindeki bütün değerleri küçümseyip yerden yere vurmaya başladı. Ne oldum delisi olduk ülkece.

Bütün futbolcularımızı küçümsüyoruz sanki Real Madrid'iz, gelen teknik adamları beğenmiyoruz daha iyileri bu ülkeye gelmeyi reddettikleri halde.

Porto son 20 yılda 2 CL 2 UEFA kupası kazandı hiçbir tarafı kalkmadı adamların, kendilerini dev aynasında görmüyorlar, yıldızlar bizde oynamalı havasına da girmediler, işe yarayan metodlarını sürdürüyorlar. Biz ne oldum delisi olduğumuz için elimizde ne sistem kurabiliyoruz ne genç yetenekli oyunculara tahammül ediyoruz.

Türkiye Ukrayna'nın altında olmasına rağmen kendini Portekizden bile üstün görüp herşeyi küçümseyen tuhaf bir ülke.

Her haliyle sahada belli bir plani olan bir takim bizim gibi dan dun futbol oynamiyorlar herseyden once belcika dedigin ulke istanbulun 1/3 u kadar ama turnuvalarda en az bizim kadar boy gosteriyorlar bence kendine sorman gereken soru bu ?

S4DN95o.gif

İtalyayı seven çok az kişiden biriyim heralde savunma yapmayı bilindiği takdirde çok güzel bir sistem bu akşamda bunu gördük yeter ki ilerde bitirici topçun olsun

Italya dunya kupasindada iyi baslamisti aslinda ama sonu pek iyi olmamisti hep sempati duydugum bir takimdir bu sene cok sey yapacagina eminim

Belçika da daha Altan bir sürü oyuncu var. Bunlar daha yeni başlıyor:) ilerde başarıda gelir mutlaka
Darısı bizim ülke futbolun başına

Bir turnuvaya katildik ya milletin götü kalkti yeminle.

Adamlarin ülkesinin Istanbul kadar nüfusu var ama takir takir futbolcu cikariyorlar. Bir de ne basarilari var diyorsunuz.

Sen daha hic bir genc oyuncuyu gelistiremiyorsun. Sonra da Mesut Ilkay falan Almanya'yi secince bunlara kizarsin, hadi be ordan.

Belki bu Belcika jenerasyonu basarili olamaz belki kupa falan da alamaz ama adamlar altyapi sistemini oturttu, en basiti RSC Anderlecht'ten ne topcular cikiyor son senelerde. Bunlar basarili olmaz ama gider baska jenerasyon ile basarili olurlar. Biz ise 6-7 turnuva kacirip 1 tanesine "sans eseri" ile katilinca yok yari finale cikariz yok onu bunu tokatlariz diye mal mal kendimizi kandiririz.

Son düzenleme:
Geri