"Bench Katkısı" Sezonu Olabilir

Ömer Tuğrul Yılmazer

Berlin Panteri
Basketbol deyimiyle açtık başlığı ama içerik futbol tabiki.

Hep 11'e bakıyoruz kadroları kurarken ama bakış açımızı değiştirip yedeklerden başlayarak düşünsek ne olur?

İşte benim bu soruya cevabım son transferlerden sonra budur: Bench Katkısı Sezonu (Malum Seba Sezonu misali)

Şöyle ki aşağıda verdiğim ortalama yedek kalan isimler son zamanlardaki en güçlü yedek kulübesi olarak görülmelidir. Tabiki form durumuna göre bu isimler değişir. Ama Bruma oynarsa Pandev kenarda olur mesela. Yine skora etki edecek veya her türlü skoru tutacak alternatiflerimiz olur. Veysel bek yedeği olur, ortasaha yedeği olur. Telles yine ön tarafa da arka tarafa da alternatif. pandev yedek kalsa hem kanat hem santrafor yedeği. Bu sebeple bu sezon kenardan çok katkı alabilir ve maçların son çeyrek diliminde çok gol atabiliriz diye düşünüyorum.

Ortalama yedek kadromuz: Sinan-Veysel-Telles-Koray-Dzemaili-Bruma-Umut

18 dışında kalanlar: Emre Çolak-Yekta-Zan-Aydın-Sinan-Yasin vb.

Not: Rakiplerin yedeklerini yazınca fark daha da net görülecektir.

Melo da dinlendirilebilir Prandelli ne düşünüyor bilinmez Bruma ve Pandev beraber de oynar Yekta-Selçuk-Dzemaili değiştirir dener birkaç maç bu arada Furkan da var yedeklerde,dirençli ve hızlı oyuncuların kulübede olması her zaman avantaj.

Kağıt üzerinde şimdilik ,

Orta sahada önemli eksikliklerimizden biri olan topla driblink yapabilecek hızlı ve dinamik bir oyuncu gereksinimini karşıladık , ayrıca her iki ayağını kullanabilen bir oyuncu bir hususta takımda Sneijder'den sonra ceza sahası dışından sert ve isabetli şut çekebilen 2. bir oyuncu daha oldu ,

Melo da dinlendirilebilir Prandelli ne düşünüyor bilinmez Bruma ve Pandev beraber de oynar Yekta-Selçuk-Dzemaili değiştirir dener birkaç maç bu arada Furkan da var yedeklerde,dirençli ve hızlı oyuncuların kulübede olması her zaman avantaj.

Ben de katılıyorum buna. Önlibero olayımız bence avantaj.Oynayabilecek adamlar var.

Hatta tek önlibero çift forvet neden düşünülmüyor.

Selçuk dökülürken Burak'ın yanına Umut'u alıp Sneijder'ı arkalarında oynatmak.

Ha onlar TS olayı yapıyordu, Selçuk olmayınca hiç oynamazlar.

Bana göre aksine daha iyi oynarlar. En azından haybeye ısrarlar ve sonrasında top kayıpları olmaz.

Bu işin çok faydasını göreceğimiz noktalardan birisi de arkadaşın dediği gibi melo'nun hem dinlendirilmesi hem de Melo'nun gaza getirilmesi.

Bench'imiz epey zenginlesti. Dogrudan skor'a etki edebilecek oyuncularimiz var. Yabancinin yabanci ile degistirilebilmesi önemli.

Zaman zaman cezali, sakat olacaktir. Bütün yabancilara oynama sirasi gelir.

Bench ne ya yedek kulübesi değil mi o? Daha karizmatik duruyor tabi haklısınız.

dzemailinin olduğu ortamda selçuk inan as ise nasıl yedek oluyor dzemailli :S

Geçen sene kenardan gelen tek hamle oyuncusu Umut'tu çok sıkıntı yaşadık kağıt üstünde böyle bir avantajımız var bu sene umarım sahaya da yansıtırız

Yedekteki oyuncuların kalitesi As takımın hırsını artırır. Yani yedek kalmamak icin daha cok calısırlar.

Selcuk'un kötü oynamasının en büyük sebebide, son iki sezondur bu adamı kimsenin yedeğe çekememesidir.

İş hayatındada bu böyle, senden iyisi yoksa bilgidin kadarı ile yetinirsin ama daha iyisi gelirse herseyi ögrenmek istersin, sırf ona karsı ezilmemek icin.

Geçen sezonlara göre yedeklerin kalitesi oldukça yükseldi bu sene.

Daha da önemlisi Bruma , Telles, Tarık, Semih gibi genç ve güvenilecek 11 oyuncularımız var. Furkan, Koray, Umut gibi gelecek vadeden yedeklerimiz var. Kirada Berk, Ontivero gibi gençler var. Eğer bu oyuncular kendilerini geliştirirlerse Önümüzdeki yıllarda çok daha az bölgeye transfer gerekeceğinden bütçemizi daha az oyuncuya harcayıp daha kaliteli oyunculara alabileceğiz.

Ben de katılıyorum buna. Önlibero olayımız bence avantaj.Oynayabilecek adamlar var.

Hatta tek önlibero çift forvet neden düşünülmüyor.

Selçuk dökülürken Burak'ın yanına Umut'u alıp Sneijder'ı arkalarında oynatmak.

Ha onlar TS olayı yapıyordu, Selçuk olmayınca hiç oynamazlar.

Bana göre aksine daha iyi oynarlar. En azından haybeye ısrarlar ve sonrasında top kayıpları olmaz.

aman abi biz birine deliriyoruz sen 2 si oynasin diyorsun. durmadan kontra yeriz. o 2 si oynarsa:D

LİGDE

------------muslera

------tarik----semih-----chedjou/balta-----balta/veysel

-----pandev-----yekta/melo---dzemali-------olcan

-------------------sneijder -----burak

ŞL İNDE

------------------muslera

tarik-----semih----chedjou-----telles

----bruma-------dzemali---melo------olcan

----------------------------sneijder

--------------------------pandev.

Umarim Prandelli rotasyonu beceren bir hocadir, baya alternatifli kadro oldu cünkü masallah.

Kadronun geniş kaliteli olması her anlamda katkı sağlar.3 kulvarda yarışma kötü giden maçı geri çevirme rakibe göre taktiksel farklılıklar hepsi uygulanabilir.Geçen seneki takım olsa topu şişir Drogba indirsin bu şekilde futbol olmazdı.Bu sene çok iyi transferler yaptık Hayırlı olsun.

Bu sezonun kadrolarına gelirsek;

Lig'de büyük çoğunlukla

Muslera

Tarık Chedjou Semih Hakan

Melo Selçuk Sneijder

Olcan Burak Pandev

kadrosuyla 4-3-3 oynayacağız büyük ihtimalle.

Hakan'ın sol bekte maç içlerinde aksaması durumunda Chedjou-Telles değişikliğiyle stopere çekilerek kanat canlandırılabilir.

Sneijder <-> Dzemaili değişikliği ile ortasaha direnci yükseltilebilir.

Pandev <-> Bruma değişikliği ile daha kontratak bi sisteme dönebiliriz.

Şampiyonlar Ligi'nde;

Muslera

Tarık Chedjou Semih Telles

Melo Selçuk Dzemaili

Sneijder

Pandev Burak

4-3-3 'ü devereye girer. Yedekte yine Olcan ve Bruma hamlesi büyük koz olarak durur.

Kupa'da ise ;

Sinan - Veysel - Koray - Zan - Telles - Furkan - Emre Çolak - Hamit - Sinan Gümüş - Yasin - Umut Bulut gibi adamlar olacak ki en az ortalama bir Anadolu takımı kadar güçlü bir kadro bu bile.

Geri
Üst Alt