Benzinli, Dizel, Hibrit veya Elektrikli Otomobil mi?

Benzinli, Dizel, Hibrit ve Elektrikli Otomobil mi?

• Kullanılan toplam oy
    23

Doruk Ata TANRIVERDİ

DoͣRͭuͣK
Tek Yumruk
İçten yanmalı motor ile elektrikli motorun görselini görünce böyle bir soruyu sizlere sormak istedim.

1750541632438.webp

Elektrikli araçlardan şimdilik uzak durun. Akü ömürleri ve değişim fiyatları sıkıntı.

NE2213 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Her birinin kendince avantajı dezavantajı var. Kullanılan konum, güzergah yapılan kilometre vb. bir sürü değişkene sahip bir konu. Öncelikle sakin kullanırım senede çok km yaparım ve uzun yolda kullanırım diyorsanız dizel ya da elektrikli alınabilir. Elektrikli de evi müstakil olup ev tipi sarj istasyonu kurularak kullanılmalı. Şehir içi çok yaparım derseniz hibrit iyi bir seçenek. Ben ne yaktığına bakmam yapıştırdım mi aksın derseniz benzinli alınabilir. Çok değişkenli

Elektrikli araçlardan şimdilik uzak durun. Akü ömürleri ve değişim fiyatları sıkıntı.

NE2213 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Firmalar genelde 8 yıl boyunca garanti veriyor. Yapılan araştırmalara göre batarya değişimi genellikle 9 yıldan sonra yapılmış. Batarya değişim maliyetleri de her geçen sene düşüyor. Tesla'dan örnek verecek olursak günümüzde batarya değişim fiyatı 10 bin dolar seviyesinde. 2030'da bu fiyatın 4 bin dolar civarına düşeceği öngörülüyor. İlk satın alımdaki vergi avantajı, bakım maliyetleri, yakıt tüketimi vs toplamda elektrikli araç her türlü avantaj sunuyor. Elektrikli araçlarda en büyük soru işareti kaza durumlarında ve sonrasında yaşanacak olası güvenlik problemleridir.

Firmalar genelde 8 yıl boyunca garanti veriyor. Yapılan araştırmalara göre batarya değişimi genellikle 9 yıldan sonra yapılmış. Batarya değişim maliyetleri de her geçen sene düşüyor. Tesla'dan örnek verecek olursak günümüzde batarya değişim fiyatı 10 bin dolar seviyesinde. 2030'da bu fiyatın 4 bin dolar civarına düşeceği öngörülüyor. İlk satın alımdaki vergi avantajı, bakım maliyetleri, yakıt tüketimi vs toplamda elektrikli araç her türlü avantaj sunuyor. Elektrikli araçlarda en büyük soru işareti kaza durumlarında ve sonrasında yaşanacak olası güvenlik problemleridir.
Geçenlerde bir haber okudum hyundai inoniq 5 galiba 300k kilometre yapmış ortalama her şarj 500 km sürüş menzili ile batarya verimlilik yüzde 90 larda. Çinli gely
Jel pil teknolojisini uygulanabilir bir hale getirirse işte devrim o olur. 1000 km menzil yanmaz patlamaz bir pil.

Geçenlerde bir haber okudum hyundai inoniq 5 galiba 300k kilometre yapmış ortalama her şarj 500 km sürüş menzili ile batarya verimlilik yüzde 90 larda. Çinli gely
Jel pil teknolojisini uygulanabilir bir hale getirirse işte devrim o olur. 1000 km menzil yanmaz patlamaz bir pil.
Evet Amerika'da yapılan bir araştırma o. Sürekli yüksek hızlı şarj ile tamamen doldurup boşaltılarak 350 bin km civarı kullanımda (yani en olumsuz şartlarda) verimlilik oranının %91'e düştüğü görülmüş. Bu oran çok iyi bir veri. Ayrıca Hyundai'da yüksek voltaj batarya garantisi var. 8 yılda %70 altına inerse yine garanti kapsamına giriyor.

bakın bugünün şartlarında en optimal olanı söylüyorum hem sürüş keyfi alacaksın hemde şarj batarya cart curt uğraşmayacaksın o zaman benzin-otomatik. Birde turbo beslemeliyse değme keyfine. İstanbulda mevcut yollar ve trafikler göz önüne alınırsa manuel eşeklik artık başka şehirlerde tercih edilebilir.

Geri
Üst Alt