- 23 Aralık 2008
- 65.496
- 63.477
- 5.103
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Ben yazacaktım ağzın bal yesin. Müstakil ev olursa elektrikli arabanın ayrıcalık olur.Müstakil bir evin olmadigi sürece elektrikli arabayi tercih etmem.
Firmalar genelde 8 yıl boyunca garanti veriyor. Yapılan araştırmalara göre batarya değişimi genellikle 9 yıldan sonra yapılmış. Batarya değişim maliyetleri de her geçen sene düşüyor. Tesla'dan örnek verecek olursak günümüzde batarya değişim fiyatı 10 bin dolar seviyesinde. 2030'da bu fiyatın 4 bin dolar civarına düşeceği öngörülüyor. İlk satın alımdaki vergi avantajı, bakım maliyetleri, yakıt tüketimi vs toplamda elektrikli araç her türlü avantaj sunuyor. Elektrikli araçlarda en büyük soru işareti kaza durumlarında ve sonrasında yaşanacak olası güvenlik problemleridir.Elektrikli araçlardan şimdilik uzak durun. Akü ömürleri ve değişim fiyatları sıkıntı.
NE2213 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Geçenlerde bir haber okudum hyundai inoniq 5 galiba 300k kilometre yapmış ortalama her şarj 500 km sürüş menzili ile batarya verimlilik yüzde 90 larda. Çinli gelyFirmalar genelde 8 yıl boyunca garanti veriyor. Yapılan araştırmalara göre batarya değişimi genellikle 9 yıldan sonra yapılmış. Batarya değişim maliyetleri de her geçen sene düşüyor. Tesla'dan örnek verecek olursak günümüzde batarya değişim fiyatı 10 bin dolar seviyesinde. 2030'da bu fiyatın 4 bin dolar civarına düşeceği öngörülüyor. İlk satın alımdaki vergi avantajı, bakım maliyetleri, yakıt tüketimi vs toplamda elektrikli araç her türlü avantaj sunuyor. Elektrikli araçlarda en büyük soru işareti kaza durumlarında ve sonrasında yaşanacak olası güvenlik problemleridir.
Evet Amerika'da yapılan bir araştırma o. Sürekli yüksek hızlı şarj ile tamamen doldurup boşaltılarak 350 bin km civarı kullanımda (yani en olumsuz şartlarda) verimlilik oranının %91'e düştüğü görülmüş. Bu oran çok iyi bir veri. Ayrıca Hyundai'da yüksek voltaj batarya garantisi var. 8 yılda %70 altına inerse yine garanti kapsamına giriyor.Geçenlerde bir haber okudum hyundai inoniq 5 galiba 300k kilometre yapmış ortalama her şarj 500 km sürüş menzili ile batarya verimlilik yüzde 90 larda. Çinli gely
Jel pil teknolojisini uygulanabilir bir hale getirirse işte devrim o olur. 1000 km menzil yanmaz patlamaz bir pil.