berber fiyatlarının çıldırmış olması

Berber travmam var
Yıllara göre berber sayım şöyle.
2008-2012 arası toplam berber sayım 0
2012-2017 arası 6
2018 ->2
2022 -> 1.
Saç kestirmeye gidip kapısında 2 tur atıp silkttir et demişliğim vardır.

Rahmetli volkan konak gibi geziyorum ortalıkta.

Berber travmam var
Yıllara göre berber sayım şöyle.
2008-2012 arası toplam berber sayım 0
2012-2017 arası 6
2018 ->2
2022 -> 1.
Saç kestirmeye gidip kapısında 2 tur atıp silkttir et demişliğim vardır.

Rahmetli volkan konak gibi geziyorum ortalıkta.
Kulağını falan mı kesiyorlar? Neyin travması bu?

En büyük iki banknot yetmiyor artık. Pos cihazlarını da kaldırıyorlar komisyona kurban gitmesin diye papeller. Nakit istiyor berberlerin çoğu. Tomarla saç sakal kesiliyor ilginç.

Vergi yok, (demirbaş hariç) malzeme maliyeti neredeyse yok, elektrik-su minimal...
Hep dolu, hatta randevulu...
İyi iş vallahi.
Min 400 TL'den günde ortalama 30 kesim yapıyorlar. Günde 12k, ayda 300k gelir. En fazla 20k gideri olsa tek koltuktan kılçıksız 280k kazanıyorlar. Allah daha çok versin..

Kulağını falan mı kesiyorlar? Neyin travması bu?
Türkiyede zamanın kasapları berberlik yapıyorlardı.

1743891071781.webp

Şu saçın başka bir fotoğrafını printerden bastım 10*15 boyut kısaca eşek kadar.

Götürdüm abi ben bundan istiyorum dedim .
1743891662739.webp
Şu saçı yapıp aynısı oldu dedi. 5 ay saç uzatmışım bir dallama koyuna çevirdi. Yarım saat adamın gözünde sorun olduğunu hararetle tartıştık. Utanmadan para aldı birde.

Geçen ay 350 TL dedi, çırağa 50 TL bahşiş bıraktım Usta'dan daha çok ilgilendi diye. 2 hafta sonra tekrar gittim, 400 istedi, benim yanımda da çırağa bir ton giydirdi, tek sebep benle fazla ilgilenip diğer müşterinin yıkama işlemini geciktirdi diye. Hadi oğlum kaç saatte yıkayıp bekletiyorsun digerini dedi. Ben gözlüğü unutup geri döndüğümde diğer müşteriden 350 kestiğini gördüm. Bı daha da gitmem hiyara.

Şişli'de saç+sakala 600 TL ödedim bir kaç hafta önce. İstanbul her anlamda çıldırmış durumda diyebilirim.
Heryerde böyle merak etmeyin 400 TL altına kalmadı iki kişilik aile 100k dan az kazaniyorsa bu ulkede fakir oğlu fakirdir

70k altı açlık sınırı benim hesabıma gore

Geri
Üst Alt