berber fiyatlarının çıldırmış olması

Levent iki ay önce saç sakal 750
Dubai aynı kalite yer 100-125 aed

Taksimde koyun kırpan yerler vardı İstanbul’un en ucuz berberleri kaça kesiyorlar şu an ?

Bursa aynı şekilde Pakistan berberi 5 aed alıyor ( 50tl )

Malzeme kullanımı ve yapılan iş açısından en pahalı sektör olabilir. Bir makas ve 15vdk zaman. Geçen ay oğlanı götürdüm 500 tl aldı şerefsiz. Başını götürrüm oraya bi daha. Ama şu an 400den aşağı yer yok heralde sadece saç o da.

Bir kaç traş mahalle arası küçük yerlerde yada traşsız idare edip bir protesto da bu berberlere çekmek lazım.

sadece saç kesimine arefe günü 300 tl ödemiştim aslında 250 tl versemde kabul ederdi sanırım kalabalık diye 300 verip çıkmıştım fiyat sormadan

Cuma günü saç sakal 250 TL ödedim. Her gittiğimde yeni aldigi tras makinalarını nasıl patlattigini anlatıp, tamir edermiyim diye sorar. Hiç şaşmaz. Kendisini çin malı makina yerine, kaliteli marka alması icin ikna edene kadar gitmeye devam edeceğim.

Aboneye geçtim ben. Ayda 2500tl veriyorum yaklaşık (500 Danimarka kronu).

Bir ay 2500 kâğıt bırakıp sınırsız saç sakal. Her hafta traş oluyorum şu an.

Vergi yok, (demirbaş hariç) malzeme maliyeti neredeyse yok, elektrik-su minimal...
Hep dolu, hatta randevulu...
İyi iş vallahi.
Min 400 TL'den günde ortalama 30 kesim yapıyorlar. Günde 12k, ayda 300k gelir. En fazla 20k gideri olsa tek koltuktan kılçıksız 280k kazanıyorlar. Allah daha çok versin..
Bu yerine göre değişiyor. Bizim mahallede 20 senedir gittiğim berber dükkanı kapattı, başka işe maaşlı olarak girdi. Açıkçası 300-400 liraya yemek yendiği bir ortamda berber fiyatının o civarda olmasına pahalı demek bir tuhaf geliyor. Sonuçta inanın görünüşüne de çok etkisi olan bir meslek. Fırsatçılık yapan, fahiş fiyat çeken her meslekte var zaten, onları hariç tutuyorum.

Çocukluğumdan beri gittiğim aynı Türk berber salonu var burada. Yaklaşık bir iki senedir 1 tane kız çalıştırıyorlar ve ben o kıza geçtim 7-8 aydır.

Kız müthiş ilgili ve detaycı. Berberdeki diğer çalışanlar 15-20 dakikada hızlı hızlı bitirmeye bakıyorlar. Ama bu kızda minimum 30 dakika sürüyor çünkü simetriye falan dikkat ediyor bayağı. Durmadan kafanın her tarafına bakıyor aynı mı diye.

Fiyatı 19€ yapmışlar ben bahşişle 25 veriyorum düz. Bence sonuna kadar da hak ediyor kız helal hoş olsun vallah.

Beyler bir süredir aklımda olan saç kesme robotu projemi hayata geçirsem benden robot alır mısınız? Projeye yatırımcı olmak isteyen var mı?
Robot önce mevcut saçının uzunluğunu ve sıklığını tespit ediyor. Kısacası 3D scan yapıyor. Model kütüphanesinden istediğin saç modelini seçip kesim öncesi kendi kafanda görüp onaylarsan robot aynısını yapıyor.
Kafanıza gitmeyecek model olursa onlar kütüphanede kilitli gözüküyor/gözükmüyor.

Beyler bir süredir aklımda olan saç kesme robotu projemi hayata geçirsem benden robot alır mısınız? Projeye yatırımcı olmak isteyen var mı?
Robot önce mevcut saçının uzunluğunu ve sıklığını tespit ediyor. Kısacası 3D scan yapıyor. Model kütüphanesinden istediğin saç modelini seçip kesim öncesi kendi kafanda görüp onaylarsan robot aynısını yapıyor.
Kafanıza gitmeyecek model olursa onlar kütüphanede kilitli gözüküyor/gözükmüyor.
Yapılmış ama kafayı bir delikten geçirmek hiç iyi olmamış. Robotla konuşma, robotun kola dayamasi özelikleri ile belki iş yapar.

Geri
Üst Alt