berber sadakatini bitiren sebepler

Berberim traşını iyi yapıp üstüne yeni aldığı yüz bakım makinesiyle bakım yapıp üstüne maske falan yapıp yolluyor beni ve hepsi sadece 500tl haliyle bahşiş de veriyorum, taşınırsam yine gelirim. Önceki 15 yıllık berberimi değiştirmekle doğruyu yapmışım korkmayın değiştirin. Sadece size değer veren ve değer katan yere sadık olun.

Şu sac kesme isine kodumun Çinlileri nasil hala bir cozum bulamadi inanilir gibi degil, deeeliiireezeeemmmmmm. Berbere gitmek ayri dert, ustune bir de berberlerin afrasini tafrasini cekmek zorunda kaliyorsun sirf sacini duzgun kessin diye. Berberler kapatilsin.

"Garıyı boşuyom aabi ne düşünüyon" dedi. Ulan pezevengin soruya bak beni alacak heralde fikrimi soruyor. Yemin ederim 3 sene önce mahallemdeki berberi bu yüzden bıraktım.

Eski berberim sürekli tvye bakar, dukkandakilere bakar laflar; sanki çağrı merkezi çalışanı gibi surekli telefonla konuşurdu. Bunlari yapmasa 15 dk da bitecek tıraşım 45 dkda biterdi. Azıcık kafa olsa günde 15 müşteri yerine 25 müşteri gelir daha çok kazanırdı. Ama kafa yok işte.

Berber demişken en yakın Alman arkadaşım Antalya'ya gitti geçen hafta 5-6 günlüğüne. Orada da berbere gitmiş.

Berberde bunun saçını sakalını falan kesmiş güzelce ama arada hep durup durup televizyona bakmış berber. Dedim ne izledi ki bu kadar önemli hem de müşteri varken. Çocuk dedi böyle mafya dizisi hep vurmalı kırmalı. Ben tabi anladım direkt kurtlar vadisi olduğunu. Sordum çocuğa BMW X5'de mi geziyorlardı habire diye. Evet nerden bildin dedi.

Meğerse berberin yanındaki dükkanın sahibi de gelmiş beraber kurtlar vadisi izliyorlarmış gün ortasında. Heyecanlı sahnelerde de berber bir durup işini bırakıp TV'ye bakıyormuş. Bizim çocuk zaten hiç rahatsız olmamış buna habire çay verip durmuşlar. Ama ilk defa böyle bir şey yaşadım ilginçti dedi.

Berberle muhabbetim hal hatır sormadan öteye geçmez. Herkesle araya mesafe koyarım. Fazla samimiyetin bir yerden sonra b.ku çıkıyor.

Geri
Üst Alt