Beyaz Futbol & Derin Futbol | Beyaz TV | Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ahmet Çakar Fener'e sallamaya başladığına göre uzak ara şampiyon olurlar. Her zaman güçlüye sallamayı seviyor; son yıllarda hep bize sataşıyordu, 4 yılda 3 kere şampiyon olduk.

Daha önce görmediğim soğan cücüğüne benzer bir mal mevcut programda. Kimdir o acaba?

Ahmet Hoca hakli, Türkiye´de cok ters bir anlayis var. Türkiye´de yöneticiler sportif basari ile degerlendiriyor, oysaki bir yöneticiyi ekonomik olarak degerlendirmen gerekir. Aslinda bir yöneticiyi yönettigi döneme göre degil, ekonomik ile gittikten sonra, kulübün durumuna göre degerlendirmen gerekir.

Ahmet Hoca hakli, Türkiye´de cok ters bir anlayis var. Türkiye´de yöneticiler sportif basari ile degerlendiriyor, oysaki bir yöneticiyi ekonomik olarak degerlendirmen gerekir. Aslinda bir yöneticiyi yönettigi döneme göre degil, ekonomik ile gittikten sonra, kulübün durumuna göre degerlendirmen gerekir.
Katılmıyorum, ben taraftarım yönetici bana sportif başarı getirsin yeter he üstüne ekonomiyi toparlasa ballı kaymak olur ama ben ve her taraftar kulübü başarılı olduğu için seviyor mali durum kimin umurunda ne yapayım yani GS Türkiye'nin en zengin takımı olsa ne olur olmasa ne olur? Bu ülkede Gs, Fb, Bjk asla batmaz asla yıkılmaz ve hiç biri hiç bir zaman uçmaz bu emiciler varken.

Katılmıyorum, ben taraftarım yönetici bana sportif başarı getirsin yeter he üstüne ekonomiyi toparlasa ballı kaymak olur ama ben ve her taraftar kulübü başarılı olduğu için seviyor mali durum kimin umurunda ne yapayım yani GS Türkiye'nin en zengin takımı olsa ne olur olmasa ne olur? Bu ülkede Gs, Fb, Bjk asla batmaz asla yıkılmaz ve hiç biri hiç bir zaman uçmaz bu emiciler varken.

Buna benzer birseyler Abdul Kerim Durmaz da söyledi. ama Türkiye´de futbol ekonomisi gittikce büyüyor, gittikce borclar da yükseliyor. Evet zaman zaman devlet yardimci oluyor bu konularda, ama nereye kadar ? Galatasaray 10 sene sefalet cekmedi mi 2000 yillarindan sonra sacma utopik projeler yüzünden ? Devlet senin belki yine batmana müsade etmez, ama yillarca selafet icinde sürünürsün ayni yillarca BJK gibi, yada daha TTA öncesinde bizim yasadigimiz gibi. Borclar bu hizda büyümeye devam ederse, artik stadin o dev geliri de yetmez, seni ayakta tutmaya. Böyle devam ederse, borclar 10-15 sene icinde öyle bir seviyeye gelir ki, devlet bile kurtaramaz. Hele birde ekonomik kriz cikarsa.

Su an cektigimiz maddi sikintilar, 2007, 2008 yillarinda verilen yanlis kararlara dayaniyor. Aslinda stad ve sirket birlesmesi ile Galatasaray hem maddi sikintilarindan kurtulacakti, hemde Riva Projesini gerceklestirmek icin yeterili bir bütce olusacakti. Ama o paralar transferlere yedirildi, Fenerbahce ile transfer sampiyonlugu konusunda rekabet edebilmek adina ve burnumuzun üstüne düstük.
Sonrasi butterfly effect gibi günümüze kadar devam etti.

Ve zaten Baskanlarin direkt etki altinda degildir sportif basari konusunda. Teknik ekip ve Futbolcu kadrosuna baglidir. Yani orada isler yürümez ise, yatirimlarin da cöpe gidebilir, ayni 2008-2010 arasi gibi.

Yani sen bugün harcadigin paralar ile, zaten gelecek yillarin bütcesini otomatikman kisitliyorsun.

Son düzenleme:
Buna benzer birseyler Abdul Kerim Durmaz da söyledi. ama Türkiye´de futbol ekonomisi gittikce büyüyor, gittikce borclar da yükseliyor. Evet zaman zaman devlet yardimci oluyor bu konularda, ama nereye kadar ? Galatasaray 10 sene sefalet cekmedi mi 2000 yillarindan sonra sacma utopik projeler yüzünden ? Devlet senin belki yine batmana müsade etmez, ama yillarca selafet icinde sürünürsün ayni yillarca BJK gibi, yada daha TTA öncesinde bizim yasadigimiz gibi. Borclar bu hizda büyümeye devam ederse, artik stadin o dev geliri de yetmez, seni ayakta tutmaya. Böyle devam ederse, borclar 10-15 sene icinde öyle bir seviyeye gelir ki, devlet bile kurtaramaz. Hele birde ekonomik kriz cikarsa.

Su an cektigimiz maddi sikintilar, 2007, 2008 yillarinda verilen yanlis kararlara dayaniyor. Aslinda stad ve sirket birlesmesi ile Galatasaray hem maddi sikintilarindan kurtulacakti, hemde Riva Projesini gerceklestirmek icin yeterili bir bütce olusacakti. Ama o paralar transferlere yedirildi, Fenerbahce ile transfer sampiyonlugu konusunda rekabet edebilmek adina ve burnumuzun üstüne düstük.

Ve zaten Baskanlarin direkt etki altinda degildir sportif basari konusunda. Teknik ekip ve Futbolcu kadrosuna baglidir. Yani orada isler yürümez ise, yatirimlarin da cöpe gidebilir, ayni 2008-2010 arasi gibi.
Programı takip etmedim, bilmiyorum Abdül abimizle aynı fikirde olmak istemem ama allah allah olabilir:D Bjk sürünmüyor, Bjk'nin çapı bu onlarla bizim aramızda klasman farkı var.Açıkçası bence sıkıcı bir konu o yüzden uzatmak istemem ama lafta ben de isterim düzelsin ama nedir çözüm önerisi ve çıkış yolu ama uygulanabilir olan? 2-3 tane 30+ futbolcu almayıp gençlere önem verelim hikayesi mi?

Programı takip etmedim, bilmiyorum Abdül abimizle aynı fikirde olmak istemem ama allah allah olabilir:D Bjk sürünmüyor, Bjk'nin çapı bu onlarla bizim aramızda klasman farkı var.Açıkçası bence sıkıcı bir konu o yüzden uzatmak istemem ama lafta ben de isterim düzelsin ama nedir çözüm önerisi ve çıkış yolu ama uygulanabilir olan? 2-3 tane 30+ futbolcu almayıp gençlere önem verelim hikayesi mi?

Fenerbahce´nin yillarca maddi olarak önde olmasi bizdeki krize, ve onlardaki Sükrü Saracoglu stadina borclu. Aziz Yildirim belki bir kanser hücresi gibi kulübün icinde, ancak zamaninda gelip tik diye bu stadi yapmasi, onun en büyük icrati olurdu. Söz verdigi gibi biraksaydi 2005 yillarinda, gizli bir kahraman olabilirdi, ama o inat etmeyi tercih etti, neyseki baska konuya sapmayalim.

BJK´nin bu hale gelmesinde Demirören´in de büyük katkisi var. Daha dogrusu cibanin basi bu herif. Demirören basa gectiginde, bizden maddi olarak daha iyi durumda bir BJK vardi. Ancak BJK maddi olarak Fenerbahce ile rekabete kalkisti, 8 sezon boyunca, ve bu onlarin capini asiyordu iste. Belki sportif olarak daha da basarili olabilirlerdi, ama olsalardi bile, bu harcanan utopik rakamlarin BJK adina bir geri dönüsü yoktu. Simdi Fiko yönetimi hem borclar, hemde o borclarin faizi ile ugrasiyor, hemde taraftar baskisi yüzünden dogru düzgün feda yapamiyor.

BJK cok iyi bir yoldaydi aslinda, ama yabanci sinirinin kalkmasi onlarin planlarini bozdu. O plani yapan adamin da avatarini tasiyorsun. Nedense artik :D

-----------

Galatasaray bastan itibaren oturacakti, özellik ile yerli oyuncular toplayip maslarindan indirim, ve bazi oyuncular icin kulüp bulmalarini isteyecekti. Ciddi bir sekilde katki saglayacagina emin olacak oyuncular alincakti sadece. Kuvvetli bir ic tasarrufundan sonra 2-3 tane kaliteli transfer benim acimdan yeterli olacakti. Ödenen yillik ücretleri 35-40 Milyon avro derecesine indirebilseydik iyi olurdu.
Optimal olarak Transfere az paraya harcamak gerekirdi. Iki tane oyuncu al, ama iki tane kaliteli oyuncu olsun. Galatasaray´in zaten bir umurgasi var, onu güclendirmek yeterli olacaktir. Herkesin istedigi gibi Fenerbahce vari 7-8 oyuncu ilk 11´e theoretik olarak dogru gözükse de, cok büyük bir kumar olur.

Galatasaray idare edip, bir iki üc sene böyle giderse, ekonomik olarak kendini düzeltir. Ona göre iki üc sene sonra, sportif olarak cok daha rahat para harcayabilecek hale geliriz. Gecen sezon bonservisten cok faize ödedik paralarimizi. Bu düzen bitmes ise, bir gün batirir bizi.

Son düzenleme:
Gene bos bos konusuyorlar galiba.

Ahmet Çakar'in koltugunda oturan kim? Ahmet Çakar'in genc haline benziyor hareketleri, mimikleri, konuşması ve tipi ayni Çakar:D:D:D

★★★★

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt