- 6 Eylül 2014
- 94.560
- 65.250
- 4.608
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Sen sana düşmanlık eden birine yardım eder misin? En ufak İslami konu görünce atlayan çok bilgili arkadaşım. Rasyonel düşünüyorsunya o yüzden soruyorum. Düşmanlık ediyor diyorsun ama sadaka verilir mi diyorsun. Herhalde ne yazdığını anlayacak durumda değildin yazarken.
Gelelim pagan Arap olayına. İnsan İslam'a daha doğrusu vahye cahil kalınca kendince başlangıç ve bitiş tarihleri koyarak tarihsel açıklama yapabildiğini sanıyor. Ama yanlış tabi. Hem düzeltelim bu durumu.
1. Vahy Hz. Muhammed ile başlamamıştır. İnsanlık tarihin her aşamsında vahy muhattap olan insan, O'nun emirlerinden bazılarını unutsa veya reddetse de bazılarını devam edebilir.
2. Cahiliyye devri Arapları müşriklerdir. Yani Allah'ın varlığını inkar etmezler. Sadece O'na şirk koşarlar. Yani önceki peygamberleri, vahyi filan bilirler. Hz. Muhammed ile olan rekabetleri Allah'ı red değildir. Peygamber de zaten sıfırdan vahy için değil, unutulan vahyi tamamlamak üzere gönderildiğini belirtmiştir. Kur'an da mesela Oruç konusuda 'sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı' der.
3. Dolayısıyla, ilk 2 madde ışığında, sadakanın İslam öncesi toplumlarda olması O'nun İslami veya vahyin dışında olduğunu göstermez.
Ayrıca Allah'ın varlığına inanmayıp da insanların O'na yalakalık yaptığını söylemek de son derece tutarlı olmuş. Velev ki öyle olsa bile sana ne?
Şimdi çekilebilirsin.
Ben bana dusmanlik eden birinin ac cocugunu kendi elimle beslerim. degil sadaka vermek.
Diger yazdiklarinla zaten hic bir sey bilmeyip herseyi bildigini sanan tipik orta dogu insani ornegisin. Orucu ornek vermissin ki orucun bile nerede, ne amacla uygulanmaya baslandigindan haberin yoktur senin. Cunku senin peygamberinin bile orucun ne amacla uygulandigindan haberi yoktu. Ta ki Yahudiler'in oruc tuttugunu gorup "Bunlar ne yapiyor" diye sorduktan sonra.
Birde fatality yaparmiscasina kendince "simdi cekilebilirsin" demen aslinda senin konuda ne kadar bilgisiz fakat bilgili oldugunu sandigin icin kibirini gostermis..
Forum yetkilileri izin verirse seninle enine boyuna yazismaya varim. Islam veya dinler hakkinda. Sen ve senin zihniyetinde olan insanlarin neden beyinlerinin yikandiklari ve saglikli dusunemediklerinizi teker teker ince detaylariyla gostermeye hazirim. Ve bunu yaparken asla tartisdigim insana "simdi cekilebilirsin" gibi kibirli sozlerle ego tatminleyici sozler sarfetmeyecegim.
Benim dusmanimin ac cocuguna bile yardim etmemi engelleyecek bir inancim veya ideolojim olmadigi icin insanlik anlayisimiz biraz farkli.
Düşmana yardım edermiş, klavye başından söylemek kolay tabi. Bu arada sonra düşmanın çocuğu diye ifade kıvırıldı tabi.
Bir de peygamberin yanındaydın herhalde, yahudilere bakmış bunlar ne yapıyor demişÖyle bir hikaye yazacaksan neden yahudilere kadar gidiyorsun Peygamber'in doğup büyüdüğü müşrik toplulukda da oruç tutanlar var. Hanidler var, Hz. İbrahim'e biat edenler. Onlar da Oruç tutuyor. Peygamber neden Medine'ye akdar beklesin Orucu merak etmek için.
Hanif kim, müşrik kime denir, 6 ve 7.yy Araplarının inanç ataları olarak kimler görülürdü bunları bilmeden, boş bulduğun her yerde İslam'a cahilce saldırırsan tabiki sana budnan naif bir tepki veremem. Söylediğim maddelerle ilgili en ufak fikrin yok, vahy nerede başlar İslam'a göre nerede biter bir fikrin olamdan ahkam kesiyorsun ve kendince tezatlar kuruyorsun.
İnsanlık anlayışımızın baya farklı olması zaten normal. Anormal olsa kendimden şüphe duyardım. Zira 'tipik ortadoğu insanı' gibi ötekileştirmeler zaten zihni yapının 'nerede yıkandığını' oldukça belli ediyor. Rudyard Kipling veya Bernard Lewis tarafından oryantalizmle vaftiz(hristiyan manada değil tabiki) edildin herhalde.
Neyi bilip bilmedigimi istersen uzun uzun tartisalim. Ondan sonra karar verirsin, ne dersin?
Var misin tartisma platformunda Islam hakkinda tartismaya?
Forum yetkilileri de izin verirse bana dersimi vermen icin bundan daha iyi bir firsat yok. Bende soz veriyorum tartismayi kazandigin takdirde bundan boyle asla ve asla din uzerine tek bir yorum dahi yapmayacagim.
Ben tartışma platformuna herhangi bir sebeple girmeyeceğime dair kendime söz verdim. Derdim kimseyle tartışmak veya yenmek de değil. Alakasız yerlerde İslam dinine saldıranlara cevabımı esirgeyemem zira ben bir müslüman olarak emr-i bil-maruf nehy-i ani'l-münker ile mükellefim. İslam dinine karşı bu hakaretlere forum yönetimi müdahale etse daha iyi olur ama onlar da her yere yetişemiyorlar malum. Bu durumda da bu pervasızlık karşılıksız kalmamalıydı. yaptığım sadece bu.
Tartışmadan kaçtığımı da düşünebilirsin çok umrumda değil ama seninle böyle bir tartışma filan yapmayacağımı bilmeni isterim. Ha niyetin cahil 'ortadoğu insanını' aydınlatmaksa bunu forumda değil kendi siteni kur orada yap.
Takip edenlerden rica ediyorum, dikkat edin Diego haberini gündeme getirecekler mi..
Ben tartışma platformuna herhangi bir sebeple girmeyeceğime dair kendime söz verdim. Derdim kimseyle tartışmak veya yenmek de değil. Alakasız yerlerde İslam dinine saldıranlara cevabımı esirgeyemem zira ben bir müslüman olarak emr-i bil-maruf nehy-i ani'l-münker ile mükellefim. İslam dinine karşı bu hakaretlere forum yönetimi müdahale etse daha iyi olur ama onlar da her yere yetişemiyorlar malum. Bu durumda da bu pervasızlık karşılıksız kalmamalıydı. yaptığım sadece bu.
Tartışmadan kaçtığımı da düşünebilirsin çok umrumda değil ama seninle böyle bir tartışma filan yapmayacağımı bilmeni isterim. Ha niyetin cahil 'ortadoğu insanını' aydınlatmaksa bunu forumda değil kendi siteni kur orada yap.

takip edenlerden rica ediyorum, dikkat edin diego haberini gündeme getirecekler mi..