Bir insanın ideal uyku saati

Cevap: Bir insanın ideal uyku saati

Saat 8 uyku idealdir diyen doktordan uzak dururum. 10 saat iyidir :D

7 makul ama benim 5 oluyor maalesef :)

İş yerinde stresli bir ana denk gelmiş sanırım, şimdi baktım da mesajından ne anladım, gerçekten hatırlamıyorum. :D

Her neyse; çok uyumak hipersomnia diğer bir adıyla depresyon uykusunu tetikler. Depresyon uykusu denilince zaten kervan gözükmüş oluyor, bu yüzden kimseye bu şekilde uyumayı tavsiye etmem.

Aslında sorun, temelde çok uyumak yahut az uyumak değil; uyku kalitesi ile ilintilidir. Düzgün bir uyku düzenin dahi olsa uyku kaliteni etkileyecek faktörler senin günlük yaşantında ciddi problemler çıkarabilir. Özellikle konsantrasyon, düşünce, odaklanma gibi... Tabi az yahut çok uyku olayını da uyku kalitesini etkileyen faktörler arasına dahil edebiliriz.

Benim arkadaşta çok uyuyor ve düzensiz bir şekilde uyuyor. Ailevi problemleri var , o saydığın etkenlerin hepsi mevcut kendisinde. Bak bu bilgilendirme iyi oldu Adem teşekkürler.

eskiden olsa 5 saat uyuyodum simdi 10 saaten az kesmiyo

3 saat yetiyor bana.

İşim gücüm yoksa ve yaz değilse 12 saatin aşağısına düşmem. Yazları 6 saat rahat rahat yetiyor.

8 saat tam ideali bana kalırsa.7 saat'e kadar da idare eder.Ama 7'nin altına düştümü ertesi gün pert oluyor benim için.

Bende uyku düzeni ve saati yok denilebilir çünkü bir hafta gündüzcüyüm bir hafta gececiyim. Gündüzdeyken düzen tam oturacakken gece vardiya zamanı geliyor ve düzenim olmuyor ama günde 6 - 7 saat uyuyorum..

10 11 saatten aşağısı kurturmaz.10 ile 15 saat arası değişir benim.

İlginçtir, 3-4 gün uyumadığım oluyor, bazense insanlar o kadar çok uyumama şaşıyor. Bir gece yattığımda kesintisiz 2 gece bir gündüz uyumuşum. Tarihe bakınca şaşırmıştım hatta, akşam 10da yatıp ertesi sabah 9-10 gibi kalkmayı beklerken 2 gün sonra öğlen 4 gibi uyanmıştım. Hafta sonları günlük15-16 saat uyuyorum, bazen gün boyu uykuyla geçiyor. Hafta içi ders ne zaman başlarsa uyanıyorum oda 8 ila 13 saat arasında değişiyor. Bu probleme yardımcı olabilecek var mı?

İlginçtir, 3-4 gün uyumadığım oluyor, bazense insanlar o kadar çok uyumama şaşıyor. Bir gece yattığımda kesintisiz 2 gece bir gündüz uyumuşum. Tarihe bakınca şaşırmıştım hatta, akşam 10da yatıp ertesi sabah 9-10 gibi kalkmayı beklerken 2 gün sonra öğlen 4 gibi uyanmıştım. Hafta sonları günlük15-16 saat uyuyorum, bazen gün boyu uykuyla geçiyor. Hafta içi ders ne zaman başlarsa uyanıyorum oda 8 ila 13 saat arasında değişiyor. Bu probleme yardımcı olabilecek var mı?

Kardeşim bilgilerime göre sende Hipersomnia hastalığı olabilir.Bende çok uyurum ama senin baya bir aşırı gibi geldi bana.Doktora bir görün derim.Önemsiz diyip geçme,bir çok sebebi olabiliyomuş bu hastalığın çünkü.

haftada bir gun haric hergun en fazla 7 saat uyuyorum o diger gunde 10-12 en fazla .

(is-okul)zombi gibiyim.

Geri
Üst Alt