- 22 Kasım 2008
- 13.214
- 2
- 1.363
Cevap: Bir insanın ideal uyku saati
Saat 8 uyku idealdir diyen doktordan uzak dururum. 10 saat iyidir
Saat 8 uyku idealdir diyen doktordan uzak dururum. 10 saat iyidir
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
İş yerinde stresli bir ana denk gelmiş sanırım, şimdi baktım da mesajından ne anladım, gerçekten hatırlamıyorum.
Her neyse; çok uyumak hipersomnia diğer bir adıyla depresyon uykusunu tetikler. Depresyon uykusu denilince zaten kervan gözükmüş oluyor, bu yüzden kimseye bu şekilde uyumayı tavsiye etmem.
Aslında sorun, temelde çok uyumak yahut az uyumak değil; uyku kalitesi ile ilintilidir. Düzgün bir uyku düzenin dahi olsa uyku kaliteni etkileyecek faktörler senin günlük yaşantında ciddi problemler çıkarabilir. Özellikle konsantrasyon, düşünce, odaklanma gibi... Tabi az yahut çok uyku olayını da uyku kalitesini etkileyen faktörler arasına dahil edebiliriz.
Saat 8 uyku idealdir diyen doktordan uzak dururum. 10 saat iyidir![]()

İlginçtir, 3-4 gün uyumadığım oluyor, bazense insanlar o kadar çok uyumama şaşıyor. Bir gece yattığımda kesintisiz 2 gece bir gündüz uyumuşum. Tarihe bakınca şaşırmıştım hatta, akşam 10da yatıp ertesi sabah 9-10 gibi kalkmayı beklerken 2 gün sonra öğlen 4 gibi uyanmıştım. Hafta sonları günlük15-16 saat uyuyorum, bazen gün boyu uykuyla geçiyor. Hafta içi ders ne zaman başlarsa uyanıyorum oda 8 ila 13 saat arasında değişiyor. Bu probleme yardımcı olabilecek var mı?