Bir insanın ideal uyku saati

Cevap: Bir insanın ideal uyku saati

California Üniversitesi'nin araştırmasına göre 6 saat 30 dakika ideal.

10 saat iyidir. İdeal uyku saatinden çok düzenli uyku aralığı önemlidir. Bu da benim gibi gece yatmazlara uygun olmayan bir durum.

6-8 yeterli fakat yine uykulu uykulu kalkıyorum yataktan.

en ideal uyku uyuyabildiğin kadar uyumaktır bana göre :P

Yıllardır çözemediğim konudur

sabahları 7,30 da kalkıyorum gece 10'da yatsam sabah yine uykulu olurum , e 11-12 gibi yatsam yine aynı..

2-3 gibi yatsam çok dinç uyanırım ama 2 gün öyle yapsam yorgunluktan ölürüm bu sefer gün içinde yıllardır bi çözüm bulamadım :p

İşim yoksa 15-16. Varsa 7-8 olmalı ama olmuyor çoğu zaman 3-4 saat uyuyorum. Böyle saçma bir olay işte.

Okul günleri 4-6 saat, tatillerde 13-16 saat.

6 saat candır.

Haftaiçi hergün sabah 8.30da dersim var. Ama forumdan bile 3 'ten önce çıkmıyorum. Günlük ortalama 4 saat.

Her yerde yazıyor, araştırıp bulabilirsin. Google bile sana yardımcı olabilir.

Google

Araştırmak isteyene kaynak çok. Bu mesajının altında ilginç bir yargı var mı bilmiyorum ama varsa açıklayayım. Ben de öğrenci yıllarımda fazla uykudan dolayı psikolojik yardım almıştım, nedenini de bir önceki mesajımda açıkladım.

Yok yahu yargı filan. Yanlış anlamışsın sen beni.

Merak ettim sadece.

5.30-7 saat arası yatıyorum genelde her gün :D

4 saat tavşan uykusu oluyor herhalde.

valla ben bu işten birşey anlamadım.. en erken uyudugum saat 2 dir.. uyuyabildigim kadar uyusam hep uyuşuk ve uykulu oluyorum gün boyunca.. erken uyuyorum yine aynı.. ama 2-3 gibi uyudugumda 8-9 arası uyanırsam o gün dinç oluyorum.. benim ideal uykum kendimi iyi hiseettiğim saat 6-7 saattir.. fazlası beni kötü etkiliyor.

valla ben bu işten birşey anlamadım.. en erken uyudugum saat 2 dir.. uyuyabildigim kadar uyusam hep uyuşuk ve uykulu oluyorum gün boyunca.. erken uyuyorum yine aynı.. ama 2-3 gibi uyudugumda 8-9 arası uyanırsam o gün dinç oluyorum.. benim ideal uykum kendimi iyi hiseettiğim saat 6-7 saattir.. fazlası beni kötü etkiliyor.

bende aynı şekilde fazla yatınca aptal gibi oluyorum kalkamıyorum ama 6 saat kadar yada daha az yatınca çok rahat uyanıyorum :D

Yok yahu yargı filan. Yanlış anlamışsın sen beni.

Merak ettim sadece.

İş yerinde stresli bir ana denk gelmiş sanırım, şimdi baktım da mesajından ne anladım, gerçekten hatırlamıyorum. :D

Her neyse; çok uyumak hipersomnia diğer bir adıyla depresyon uykusunu tetikler. Depresyon uykusu denilince zaten kervan gözükmüş oluyor, bu yüzden kimseye bu şekilde uyumayı tavsiye etmem.

Aslında sorun, temelde çok uyumak yahut az uyumak değil; uyku kalitesi ile ilintilidir. Düzgün bir uyku düzenin dahi olsa uyku kaliteni etkileyecek faktörler senin günlük yaşantında ciddi problemler çıkarabilir. Özellikle konsantrasyon, düşünce, odaklanma gibi... Tabi az yahut çok uyku olayını da uyku kalitesini etkileyen faktörler arasına dahil edebiliriz.

İnsanların bünyesine bağlı olarak ideal uyku saati 4-11 saat arasında değişiyor arkadaşlar. Zamanında bu konuyu çok araştırmıştım.

Bu saatin kaç saat olması gerektiğini belirlemek için de her gün aynı saatte kalkmak tavsiye ediliyor. Düzenli olarak hergün aynı saatte kalkılınca belirli bir yerden sonra sürekli aynı saatte uyku geldiği için ortalama uyuma süreniz belirlenmiş oluyormuş. Ne kadar doğru bilemiyorum ama. Tabii ki bir de kaliteli uyku muhabbeti var. Onun için de akşam 9 civarından güneşin doğuşuna kadar olan süre olduğu yönünde yorumlar okumuştum.

Kendim için konuşacak olursam çok düzensiz bir uyku düzenim var. Lise döneminde gece 4 saat uyurdum mesela, gün içinde de aralarda kestirirdim. Şu an ise ortalama 6-7 saat uyuyorum ve bence yeterli.

Geri
Üst Alt