bir yahudi hikayesi

Adamlar kendi soyuna sahip cikiyorlar.
Burda bu forumda bile kendi insanini ve memleketini 1000 euro icin satacak kisi sayisi bir hayli fazladir.
Guncel turkiye gundemi basligini okumak yeterli.
Ama bu normal, cunku hirsli ve ofkeli olduklarindan cok, cogu Turk cahil hala.. cahil dedigim tarihsel, din, gelenek ve adet konularinda.. yahudileri en guclu yapan konularda yani

Adamlar kendi soyuna sahip cikiyorlar.
Burda bu forumda bile kendi insanini ve memleketini 1000 euro icin satacak kisi sayisi bir hayli fazladir.
Guncel turkiye gundemi basligini okumak yeterli.
Ama bu normal, cunku hirsli ve ofkeli olduklarindan cok, cogu Turk cahil hala.. cahil dedigim tarihsel, din, gelenek ve adet konularinda.. yahudileri en guclu yapan konularda yani
Forumu katmayaydin iyiydi renktas iyi bayramlar

"Zamanla iş kurmayı becerenler, geçmişte çektiklerini bahane ederek altındaki işçilerine çektirmeye başlıyor"

%1.000.000
Ben çok çektim sen de çek kafası , gel sana yardımcı olayım kafasından çok daha fazla ülkede

Dünya'da en çok saygı duyduğum ülke İsrail'dir. Dinden bağımsız olarak söylüyorum. Bu floodda yazılan Amerika'daki çoğu Yahudilerin, siyonizmi protesto ettiğini daha önce de duymuştum.

zamanında italyanlar da böyleydi sanırım

İnsanına milletine ve dinine sahip çıkan zeki, çalışkan ve disiplinli topluluk, bizim süslümanlar sokağa çıkıp iki bayrak sallayarak kınar ertesi gün arkadaşına komşusuna çalıştığı arkadaşına haset kibir duyan ve dolandırıcı bir topluluktur

MI 8 Lite cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Kız arkadaşım bir Yahudi bu arada. Aslen Azerbaycanlı. Ama Türkler ve Müslümanlar hakkında öyle bir nefretleri yokmuş. Evet radikal sağcıları olanlar nefret ediyormuş ama o durum bizim ülkede de var. Aşırı sağcılar Kürtlerden, Araplardan, Ermenilerden, Çinlilerden vs. hepsinden nefret ediyor.

Ama şunu söyleyeyim Ortadoğu'da aklı başında olan tek ülke diyebilirim. Çevresindeki ülkelere bakıyorum kendileri inci gibi parlıyor. Ülkelerini gerçekten çok seviyorlar. Öyle koftiden, sözden değil harbi seviyorlar. En kısa zamanda orayı ziyaret etmeyi düşünüyorum.

Kız arkadaşım bir Yahudi bu arada. Aslen Azerbaycanlı. Ama Türkler ve Müslümanlar hakkında öyle bir nefretleri yokmuş. Evet radikal sağcıları olanlar nefret ediyormuş ama o durum bizim ülkede de var. Aşırı sağcılar Kürtlerden, Araplardan, Ermenilerden, Çinlilerden vs. hepsinden nefret ediyor.

Ama şunu söyleyeyim Ortadoğu'da aklı başında olan tek ülke diyebilirim. Çevresindeki ülkelere bakıyorum kendileri inci gibi parlıyor. Ülkelerini gerçekten çok seviyorlar. Öyle koftiden, sözden değil harbi seviyorlar. En kısa zamanda orayı ziyaret etmeyi düşünüyorum.

Tel Aviv çok güzel bir şehir birçok kez gittim Filistin’e de birçok kez gittim işim gereği. Kudüs, Hebron Jericho Betlehem Ramallah Nablus buralarda güzel. Her yerde tarih var Türkiye gözü ile değil oranın tarihini de anlayarak bakmak lazım bu şehirleri gezerken

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çok klişe... Ortada donen bir hurafeyi orneklemis ki o cocugun benzinciye gitmesine bile gerek yok is araken bi sinagoga gitmesi yeterliydi :) belli ki hayatinda hiç yahudi tanimamiş, benim en iyi arkadasim yahudi onlarda bizim gibi kiskanc, ihtirasli, egoist ve yeri geldiginde kendi halkina cok elestirel olabiliyorlar
Tipki bizim gibi...
Ama tabi ki ezilmisligin (gecmisden) ve azinligin verdigi bir dayanisma soz konusu orasida dogru ama abartildigi kadar degil

Onlarin tek olayi gecmisden gelen bir para akintisina mesleki olarak baglilik olmasi misal
Babadan dededen kalma ozellikle isvicre-usada bankacilik, sigorta, import-export sektorlerine yogunlasmislar ve burdan devam ediyorlar

Israile giderseniz benzincide calisan yahudide gorursunuz, sokak temizleyen yahudide

Her yahudiye masa basi isi dusmuyor...

Tarih boyunca en çok zulüm görmüş topluluk yahudiler diyebilir miyiz?

Israil halkı türk dizileri çok izliyormuş doğru mudur
Israil'de cok fazla Arap yasadigi icin o zamanlar Kurtlar Vadisi ve Gumus dizilerinin aktorlerini sorup taniyor musunuz diyen Arap'lar oldu.

Benim gittigim yerdeki Israil halki ise garip bir sekilde Ibrahim Tatlises sarkilari biliyordu. Dizi soran olmadi ama :)

Dünya'da en çok saygı duyduğum ülke İsrail'dir. Dinden bağımsız olarak söylüyorum. Bu floodda yazılan Amerika'daki çoğu Yahudilerin, siyonizmi protesto ettiğini daha önce de duymuştum.

Amerikadakilerden daha fazla bugün israil'de yaşayan koyu dindar yahudiler Siyonizm düşmanıdır. Bu Yahudiler, İsrail devletinin meşru olmadığına inanırlar. Çocuklarını dahi İsrail devlet okullarına göndermezler.

Geri
Üst Alt