- 23 Aralık 2008
- 64.960
- 62.789
- 5.103
1. Biranın icadı?
Bira, yazılı dilin varlığından bile önce icat edilmişti.
2. Tüketim
Su ve çaydan sonra gezegenimizde en çok tüketilen içecektir.
3. Mısırlılar
Mısırlılar piramitleri inşa ederken günde 4 litreye kadar bira içiyorlardı.
4. Ölümcül üretim
Babil'de, eğer üretilen bir parti bira istenilen kalitede olmazsa, bira üreticisi başarısız biranın içinde boğulurdu.
5. İçecek çeşitleri
Yüzlerce bira çeşidi var ama sonuçta sadece iki temel kategori öne çıkıyor: Lager ve Ale.
6. Mitler
Vikingler, Valhalla'ya vardıklarında memeleri hiç bitmeyen birayla dolu dev bir keçi bulacaklarına inanıyorlardı.
7. Aynı zamanda bir diyetti
Ortaçağ rahipleri sadece biraya dayalı bir diyet uyguluyorlardı ve buna "sıvı ekmek" diyorlardı.
8. Çok fazla içki içmek
Günümüzde bol miktarda üretilse de, Orta Çağ'da Avrupalılar günümüze kıyasla çok daha fazla içiyorlardı.
9. Sandviç ile
McDonald's, Fransa, Almanya, Portekiz ve Güney Kore gibi yerlerde menüsünde bira bulunduruyor.
10. Kutular
İlk bira kutuları 1935 yılında ortaya çıktı ve yaşam tarzında devrim yarattı: Artık içmek için evden çıkmanıza gerek kalmıyordu.
11. Bira ve spor
Amerikalıların %48'i maç izlerken içki içiyor ve ilk tercihleri her zaman bira oluyor.
12. Tıbbi Çare
Bira, Ortaçağ'da ilaç olarak kullanılıyordu.
13. Karlılık
Sadece ABD'de bira endüstrisi yılda 100 milyar dolardan fazla kâr elde ediyor.
14. Markalar
Dünyada en fazla bira markasına sahip ülke Belçika'dır.
15. Çek Cumhuriyeti, dünyada kişi başına bira tüketiminin en yüksek olduğu ülkedir.
Bira, yazılı dilin varlığından bile önce icat edilmişti.
2. Tüketim
Su ve çaydan sonra gezegenimizde en çok tüketilen içecektir.
3. Mısırlılar
Mısırlılar piramitleri inşa ederken günde 4 litreye kadar bira içiyorlardı.
4. Ölümcül üretim
Babil'de, eğer üretilen bir parti bira istenilen kalitede olmazsa, bira üreticisi başarısız biranın içinde boğulurdu.
5. İçecek çeşitleri
Yüzlerce bira çeşidi var ama sonuçta sadece iki temel kategori öne çıkıyor: Lager ve Ale.
6. Mitler
Vikingler, Valhalla'ya vardıklarında memeleri hiç bitmeyen birayla dolu dev bir keçi bulacaklarına inanıyorlardı.
7. Aynı zamanda bir diyetti
Ortaçağ rahipleri sadece biraya dayalı bir diyet uyguluyorlardı ve buna "sıvı ekmek" diyorlardı.
8. Çok fazla içki içmek
Günümüzde bol miktarda üretilse de, Orta Çağ'da Avrupalılar günümüze kıyasla çok daha fazla içiyorlardı.
9. Sandviç ile
McDonald's, Fransa, Almanya, Portekiz ve Güney Kore gibi yerlerde menüsünde bira bulunduruyor.
10. Kutular
İlk bira kutuları 1935 yılında ortaya çıktı ve yaşam tarzında devrim yarattı: Artık içmek için evden çıkmanıza gerek kalmıyordu.
11. Bira ve spor
Amerikalıların %48'i maç izlerken içki içiyor ve ilk tercihleri her zaman bira oluyor.
12. Tıbbi Çare
Bira, Ortaçağ'da ilaç olarak kullanılıyordu.
13. Karlılık
Sadece ABD'de bira endüstrisi yılda 100 milyar dolardan fazla kâr elde ediyor.
14. Markalar
Dünyada en fazla bira markasına sahip ülke Belçika'dır.
15. Çek Cumhuriyeti, dünyada kişi başına bira tüketiminin en yüksek olduğu ülkedir.