Temizlik olması gerektiği doğrudur
Ancak bu temizliği yapması gereken insanlar yok şuan başımızda Tudor özelinde söylemiyorum bunu yönetim bu işin asıl suçlusu. 2011 yılında tam dibi görmüşken bir revizyona gittik takımı komple yeniledik. 10 oyuncu aldık yaz döneminde ve 20 M € bonservis verdik. Ama sattığımız oyunculardan da 15 M €'ya yakın para aldık. Hepsi nokta transferlerdi ve ilk 11'in tamamı değişti neredeyse.
Şimdi ise 4 tane oyuncu alındı. Takımın en güçlü bölgelerinden oyuncular gönderdik. Sadece kale mevkisi kaldı elde. Gelen 4 oyuncuya 21.5 M € Bonservis ödedik. 17 M € oyuncu satışlarından kazandık.
Muslera hariç gitmeyecek oyuncu yok zaten bu süreçte ama bir tutarlılığın olur, bir düzenin olur. O kadar rezil işler yapıyorlar ki vasıfsız herifler insan tepki göstermesinde ne yapsın? Yahu Sneijder'den para kazanıp göndereceğine, adamdan zarar edip gönderiyorsun bir de taraftarı çıldırtırcasına gönderiyorsun. Kaldı ki Sneijder 2 sezondur bir halt oynamıyor yani bunu yaparken gayet taraftarı arkana alabilirsin. Zamanında 2011 temizliğinde de bir çok oyuncu gitti Arda falan yönetim o kadar temiz yaptı ki işini kimse sesini çıkarmadı hatta suçlu Arda oldu. O zaman da çok iyi başlamamıştık. Ama sabretti taraftar resmen.
Sezon başlamak üzere bir stoper, bir sol bek, iki ortasaha, bir kanat ihtiyacın daha var en az. 5 as takım için transfer daha lazım yani neyin temizliği? Hangi bölgelere temizlik yapıldı?
Semih,Sabri,Chedjou,Cenk,Salih bunlar temizlik ama buna temizlik diyebilmek için Yasin,Selçuk,Tolga,Donk, De Jong,Cavanda,Tarık,Hakan, Carole olmak üzere en az 8 oyuncuyla yollarını ayırman lazım ona göre en az 7-8 oyuncu transfer etmen lazım.
Temizlik falan yok efendiler uyutuluyoruz. Kulübü batırıyorlar, Riva ve Florya'yı peşkeş çektiler vadedildiği gibi paralarını yedikten sonra çekip gidecekler...