Bırakmak İstiyorum

Kemal Bulur

Gakkoş
10 Numara!
Dünyanın ilk ve tek sigara bıraktıran filmi "Bırakmak İstiyorum" 4 Nisan'da tüm sinemalarda!

Öncelikle sloganı çok iddialı, bu alanda birçok video(alan car vb.) var fakat film gibi bir işe soyunmak çok farklı bir proje.Bu tarz konulara karşıt tepki geliştiren bir toplum olarak nasıl bir etki bırakacağını merak ettim açıkcası.Sınırlarımızdan çıkıp evrensel bir boyuta ulaşırsa şaşırmamak lazım,gereken ilgiyi bulamayıp duyulmazsa ona da şaşırmam çok ortada duruyor:cool:

1972434_692064260832147_95646880_n.png

(90dk'da zor abi diyor:))

içmiyorum ama bu fragmandan sonra sigara içesim geldi

Sigarayı 10 yaşımda bıraktım , atmıyorum gerçekten :D

Sigara fln kullanmam ama sacma. Birde 3. Video da adeta reklam yapiyorlar insanlarin parasini calmak icin. Kim yapmissa iyi düsünmüs, iyi zengin olur bu sekilde. Herkes gider izler, ama bi halt olmaz.

filmin konusuda bellidir mutlu bir aile filan olur sigaradan ölür hayatı rezillik içinde geçer vs o tür şeyler millet o gün içmez ertesi gün gene içer ama yapımcı parayı kırar :)

Bir şeyi, kötülemek, sağlığa zararlı oluğunu anlatmak, kullanırsan böyle böyle olur niye nasihat vermek sonucu o şeyi kullanmayı bırakan insan görmedim. Bırakmak istiyorsa zaten bunun için gerekli yolları dener. Olm valla çok zararlı bak böyle böyle olur diye anlattıkça olacak olan tek şey, daha fazla ilgi çekici kılmak bilhassa gençlere.

inception kalitesinde bir filmmis diyorlar, sonu sasirtici bitiyormus.

sonunda adam sizofren cikiyormus.

Şimdi sıgara zararlı mı yoksa öldürücü mü? Esas ona bakmak lazım. Zararlı olduğunu kabul ediyorum ama bence öldürücü değil. Örneğin bizim köyde 70-80 yaş üzeri dedelerin hemen hemen hepsi sıgara içiyor. Hepsi de turp gibi. Ama mesela hayatı boyunca sıgara içmeyen iki akrabam kanserden vefat etti gencecik yaşlarında. Olaya sadece sıgara odaklı bakmak yanlış. Dünyada sağlığa zararlı bi sürü şey var. Örneğin cola, cipsi bunlar da çok zararlı ama ben daha colaya hayır adlı bir kampanya görmedim hayatım boyunca.

Bu filme gidip sinema arasinda cay sigara yapmak hos olur.

SM-T110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şimdi sıgara zararlı mı yoksa öldürücü mü? Esas ona bakmak lazım. Zararlı olduğunu kabul ediyorum ama bence öldürücü değil. Örneğin bizim köyde 70-80 yaş üzeri dedelerin hemen hemen hepsi sıgara içiyor. Hepsi de turp gibi. Ama mesela hayatı boyunca sıgara içmeyen iki akrabam kanserden vefat etti gencecik yaşlarında. Olaya sadece sıgara odaklı bakmak yanlış. Dünyada sağlığa zararlı bi sürü şey var. Örneğin cola, cipsi bunlar da çok zararlı ama ben daha colaya hayır adlı bir kampanya görmedim hayatım boyunca.

Bizzat 1. ağızdan(kasap evet yanlış yazmıyorum kasaptan dinlediğim bir olay)

Yaşlı bir amca yıllar yılı kasaplık yapmış, memlekette tütün yetiştirmek çok avantajlı bir tarım hizmetiydi eskiden. Uzatmayayım samsunda koyunlar salınır her bulduğu otu yerlermiş. Belli bölgede sadece tütün yetişiyordu toplandıktan sonra kalan kısımları koyunlar yiyormuş.

Amcanın dediği şey şu "yıllarca kasaplık yaptım koyunların bağırsaklarını çekerek çıkarılır. Tütün bölgesinde otlayan koyunların bağırsakları çekilmiyordu parçalanıyordu."

Sigara hem zararlıdır hem öldürücüdür. Kanser yapıcı etkiside vardır.

Son yıllarda artan çevre kirliliği dediğin gibi çoğu yiyecekte bir çok etken ama bu demek değildir sigara kanser yapmaz.

Birde "pasif içicilik" diye leş bir olay var. İşlek bir caddede adam gibi yürüyemiyorum, hele çevresi kafe veya işletme gibiyse vay halimize. Durakta duramıyoruz yahu. Sağlı sollu sigaralar.

İnsanlar çok saygısız.

Filmi boşverin konuyu bu argüman üzerinden devam ettirebiliriz :D

Madem yararlı ''kamu spotu'' tadında bir film yapıyorsunuz, bu filmi bedava yayınlayacaksınız.

TC Kimlik numaralarının girildiği ufak bir bilgisayar programı sistemiyle, kötüye kullanıma karşı 1 kişi 1'den fazla izlemeyecek şekilde tasarlanabilirdi, ama ülkemizde icad hatta bu tarz sistemler bile günah olarak görüldüğü için yapacak birşey yok, yine sıradan bir yönetmen zengin olacak.

Ben ne ameliyatlar izledim, bir sürü zift gibi olmuş ciğer gördüm, sayısız sigaranın ne kadar zararlı olduğuna dair istatistik okudum değişen bir şey olmadı. 1 saat içinde tekrar içtim, hangi tatminsizlik sebebiyle sigara bağımlısı olunduğunu bulmak lazım yoksa bırakmak zor zanaat.

Madem yararlı ''kamu spotu'' tadında bir film yapıyorsunuz, bu filmi bedava yayınlayacaksınız.

TC Kimlik numaralarının girildiği ufak bir bilgisayar programı sistemiyle, kötüye kullanıma karşı 1 kişi 1'den fazla izlemeyecek şekilde tasarlanabilirdi, ama ülkemizde icad hatta bu tarz sistemler bile günah olarak görüldüğü için yapacak birşey yok, yine sıradan bir yönetmen zengin olacak.

İşte bedava olunca o dediğin olmuyor internette dünya kadar "Allan Carr "videosu var kaç kişi girip izler sonuçta bedava değil mi? Bu yapımcı ondan iyi mi sence bence değildir..ayrıca en ucuz sigara 6-7 tl kime gidiyor bu para belli değil (vergi vs) burdaki yönetmene gitse 1 paket parası kimin umurunda gönüllü insanlar denemiş olur diğerleri zaten gitmezler.

Geri
Üst Alt