Bitcoin Ticareti Yapan 2 İmam Görevden Alındı

Sami Karakoç

İmparator
Zonguldak'ta, sanal para birimi 'Bitcoin' ticareti yaptıkları iddia edilen 2 imam görevden alındı. Diyanet İşleri Başkanlığı kripto paralar hakkında açıklama yapmıştı

5abb09360f25442334404b95.jpg

Mithatpaşa Mahallesi'nde bulunan Aziziye Cami imam hatibi Mecit K. ile Dereköy Cami imam hatibi Satılmış B. hakkında internet üzerinden sanal para birimi ' Bitcoin' ticareti yaptıkları iddiasıyla il müftülüğüne şikayette bulunuldu. Diyanet İşleri Başkanlığı, konuyla ilgili soruşturma başlattı. Görevlendirilen müfettişin yaptığı soruşturmada ifadeleri alınan imam hatipler Mecit K. ve Satılmış B. görevinden alındı.

DHA'nın haberine göre, Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can, 2 imam hatibin görevden alındığı doğrulayarak, "3-4 ay önce bir soruşturma oldu. O zaman alındılar. Doğrudur" dedi.

DİYANET CAİZ OLMADIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Diyanet İşleri Başkanlığı, geçen Ocak ayında yaptığı açıklamada herhangi bir güvencesi bulunmayan ve kamuoyunda 'saadet zinciri' olarak bilinen uygulamalar gibi belirli kesimlerin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine yol açan dijital kripto paraların kullanımının caiz olmadığını açıklamıştı.

DHA​

Tecavüz etseler sadece açığa alınırlardı

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Niye değildir? Mesela bu mantığa göre borsa da caiz değildir ama bir imam parasını borsaya yatırsa kimse birşey diyemez.

Gitsin kombasana yatırsın demi hacı hocalar alemlerde hiç etsin milletin paralarını...

Gscimbom Mobile

Orada odaklanılması gereken kısım sanırım "Ticaret". Hani bu adamlar da devlet memuru sayılıyor benim bildiğim.

Şimdi gizlice ticaret yapan, para kazanan bir sürü memur var denmesin ben de biliyorum olduğunu.

Şimdi imam oldukları için mi yoksa devlet memuru oldukları için mi bitcoin alıp satamazlar öyle bi ülke olduk ki herşey yasak kuzey koreden beter haldeyiz.

Geri
Üst Alt