Bizi bırakma Harry!

Cevap: Bizi bırakma Harry!

harry kewell... Nam-ı diğer "wizard of oz"

galatasaray'a gelişinde büyük şok etkisi yaratmıştı. Son zamanlarda pek de gündemde olmayan bir oyuncuydu. Fakat kewell her zaman kewell'dı ve her zaman büyük topçuydu. Ve galatasaray'ımıza gelişi yine adı gibi büyük bir yankı uyandırmıştı. Belki bazı kesimlerde bu transfer hazmedilemediği için sakatlığı ön plana çekildi, liverpool'un normal şartlarda satmayacağına dikkat çekildi. Ama ne olursa olsun kewell sarı - kırmızı kariyerine muhteşem bir giriş yaptı. Ilk geldiği günden itibaren oynadığı futbol olsun karakteri olsun sahada ki duruşu olsun herşeyiyle sarı - kırmızı renklerin ve diğer renklerin tamamen sevgisini, saygısını ve hayranlığını kazandı. Ilk on bir çıktı attı attırdı ya da en azından mücadelesini sonuna kadar verdi. Yedek oturdu küsmedi oyuna dahil olduğu birçok maçı kazandırdı, takımını ipten aldı. Hele ki bordeaux maçı kimsenin aklından çıkmayacağı o mücadelelerdendir. Ilk resmi maçı olan kayser ile oynadığımız süper kupa mücadelesi. Bu sezon ki bir çok lig maçı ve özellikle bir ankaraspor maçı... öyle ya da böyle vardığımız noktanın ne olduğu aleni. Harry kewell adam gibi adam, topçunun alası ve profesyonelin babasıdır.

Gelelim şimdi şu durumda çok profesyonel düşünen ya da düşünmeye çalışan kulübümüze. öncelikle bu mudur profesyonellik demek istiyorum. Giovani dos santos transferini gerçekleştirdiğimiz söyleniyor. Ve bu transfer gerçekleşeği takdirde bir yabancı göndermemiz gerekiyor. Shabani nonda benim her zaman saygı duyduğum bir oyuncudur ve ihtiyaç duyulduğunda hep hızır gibi yetişen bir oyuncudur gözümde. Ama son zamanlarda yaşının verdiği hantallık ve hakkındaki dedikodular da etkilemiş olacaktır ki bu adam şu an bitmiş görüntüde. Onun oynadığı maçlarda gol atsa dahi biz 10 kişi mücadele ediyoruz. çok açık ve nettir bu durum. Ve bu durum kimsenin hoşunada gitmiyordur mutlaka. Ve yönetimimiz bu adamı avrupadaki tek alternatifimiz olduğunu söyleyerek bir yandan kewell'ın gideceğini ima ediyor. Geçtiğimiz sezon bir hamburg maçı hatırlıyorum. Deplasmanda oynadığımız karşılaşma. Sahada iki hücumcu var nonda ve lincoln... Lincoln'ün resmen nonda'nın bağırsaklarına attığı bir pas ve karşı karşıya dağlara taşlara lakayit bir vuruş. Sonuç galibiyetin kaçtığıdır. Tabii ki kimse kaçırmak istemez ya da o da insan o da hata yapar diyebiliriz. Ama sen galatasaray'da forvetsen ve hala yaptığın gibi kritik anlarda kritik hatalar yapıyorsan kusura bakmayacaksın. Son antep maçıda buna örnektir. Ve galatasaray bu gün profesyonel davranıp elindeki tek alternatifinin çok işe yarıyormuş gibi nonda olduğunu belirtip kewell'ı feda edecektir. Yanlış... Galatasaray nonda ile kewell sakat olsada olmasada devam etmemelidir. Hele hele nonda için ya da avrupada santrafor yok diyerek kendini avutmaktansa realist olup bazı şeyleri göze almalıdır. Avrupa'yı kewell'ı feda edecek kadar düşünen galatasaray ne diye joao alves de assis silva'yı getiriyor. Asıl hedefimizin uzun vadede başarı ve şampiyonlar liginde yer almak olduğunu bile bile neden hala kewell konusunda avrupa kupası bahane ediliyor. Eğer başarı uzun vadedeyse harry bu takımda kalmalıdır. Profesyonel bir yönetim biçimi varsa galatasaray'da bunu diğer meselelere de gösterebilirdi. Mesela geçtiğimiz sezon 2. Kaptanlığı istemediği için kendisine uzatılan bandı geri çeviren oyuncular üzerinde gösterilebilirdi. Fakat bunun tam tersi oldu. Mükemmel bir profesyonellik örneği. Ya da linderoth konusu. galatasaray öyle profesyonelki... 2,5 sene oynamayan bir oyuncuya yaptığı ödeme ile yerli oyunculara yaptığı ödemeler arasındaki fark yine muhteşem bir profesyonellik. Güldürmesinler... Profesyonellik damarları mı tuttu? Linderoth'un 2,5 senedir aldığı parayla nonda on defa gönderilmişti. Buna cassio lincoln konusunu da örnek gösterebiliriz. Uzun lafın kısası kewell konusunda kimsenin profesyonel düşünmeye hakkı yoktur. özellikle kewell'ın galatasaray'a iki senedir profesyonel duruşunu bozmadığını göre göre, bile bile...

gelsinler şu hakan şükür'e, bülent'e ya da bir başkasına yapılanları kewell'a yapmasınlar. Kewell'a çok ihtiyacımız var. Hele ki hedef büyük ise 2000 ruhu isteniyor ise bir hagi lazım değil mi? Bu takımın tek hagi'si var oda harry kewell...

Stay wıth us harry ! ! ! :(

:005::005::005:

Neyi küçümsüyorum ki arkadaş, demogoji yapmasana. Birşeyi küçümsediğim yok bu biline.

Bu takımın herşeyden önce appiah gibi bir ortasahaya ihtiyacı vardır.

Eğer bu görüşe katılmıyorsan, futbolu farklı görüyoruzdur, yapacak birşey yok.

Ayrıca dos santos ortasaha falan değildir, sağ forvet, forvet arkası veya 2li forvette oynar maksimum, yani ne ortasaha ne de santrafordur, arada kalmış bir adamdır, bilginize..

Ya tamam. Birşey demiyorum. Santos forvetmiş. Doğrudur.

Bu aralar selpak satan çocukların işi açılacak gibi :) meğer ne kadar duygusal taraftarımız varmış :) GALATASARAY ın geçmişi vazgeçilmezlerle dolu böyle gelmiş böyle gider.

bi ara barusso vardı onun gibi adamlardan istiyosun anlaşılan :)

bir zamanlar appiah gelmişti Türkiyeye bilirmisin futbolu takip edermisin ama..

işte ondan istiyorum mesajımda da yazdığım gibi..

Her iyi ve büyük takımda onlardan bir tane var ya işte onlardan istiyorum ;)

senin vizyonunda barusso varsa hayırlı işler.

başkasının quote'larıyla gerdeğe girmek diye bir laf vardır bilirmisin :asd:

Al işte senin verebileceğin cevap ancak bel altı olur.Zamanında yaptığın işleri başkalarına iftira olarak geri çevirmek ancak ve ancak senin gibi beyin yoksulu insanların yapacağı eziklikdir.

Söyledikerinin hiç bir tutar yanı yok,forumdaki herkesle tartışarak muhalefet olarak bi yere varamazsın gördüğüm kadarıyla 1.500 e yakın mesaj yazmışsın,yetkililere ricada bulunucam,sana günlük limit versinler harbiden yazıların incir çekirdeğini bile doldurmuyor:) güzel formu ve insanları kışkırtma lütfen :) al appiahlar senin olsun,kewellarda,ümitlerde :) Santosa tamamen forvet diyen adamla konuşursak olacağı buydu :) evinde balkon varsa biraz oksijen alırmısın :)

arkadaşlar az çok takip ediyorum yazılanları benimle aynı fikir de olanlar da var bunları belki okuyunca bana karşı çıkacak olan arkadaşlarda var.

Herşeyden önce şunu söylemek istiyorum Harry Kewell Galatasaray için çok değerlidir bunu kabul etmemek elde değil. Elbette ki bende Kewell ile sözleşme uzatılmasından yanayım. Takımda genç yabancılara yönelme atılımı olacak ama yönetimde bunu en son Kewell'ı göndererek uygulamaya sokar.

Bugün ki şartlara gelecek olursak, Baros yaklaşık mart ayı ortası takıma dönecek.Ağır sakatlık sonrası form durumu ne olabilir kestirmek zor. mükemmel bir adamdır savaşçıdır ruhunu ortaya koyar yeri kalbimizde ayrıdır bunları bir kenara koayarak yazıyorum form durumu açısından gerçekçi olmamız lazım.

Kewell ise son sakatlığından sonra nisan sonu mayıs başı hazı gelecek bunu bire bir başkan açıkladı zaten. Yani lig sonu birkaç maçı yakalayabilecek.Dünya kupasının bu yaz yapılacak olması da liglerin erken bitmesi anlamına geliyor ki mayıs ayına bu sezon fazla maç kalmayacak.

Ve takımda tartışılan Nonda durumu var. Nonda'nın son performansından bende memnun değilim son maçlarda saç baş yolduruyor o ayrıdır.

Ama bunların hepsini düşündüğümüzde takımın faydalanabileceği oyuncu sayısını da düşünürsek aralarından Kewell'ın en geç takıma döneceği açıktır ve neredeyse ligin sonuna kadar yararlanamayacağımız Kewell'ı sadece takımda adı geçsin sakat olsa da orda dursun diye en azından ayakları tutan sahaya çıkabilecek bir maçtır üç maçtır katkı verebilecek sağlam Nonda'nın yerine lisanslı olarak takımda tutmak yanlıştır.

Bu demek değildir ki Kewell takımdan gidecek.Sözleşmesi askıya alındığı takdir de hala bizim oyuncumuzdur ki yeniden sözleşme imzalayıp gerekirse sezon sonu anlaşmayı uzatabiliriz(bu konu da çok mükemmel bilgi sahibi olduğumu söylemem ama bildiklerim bunlardan ibaret)

yani hiç oyanayamayacak bir Kewell sezon sonuna kadar bekletilir sözleşmesi şartlar uyarsa uzatılır,Nonda en azından elimizde opsiyon olarak bulundurulur ve sezon sonu gerekirse gönderilir.

Bizi bırakma Harry. Gerekirse dos Santos alınmasın!

bir zamanlar appiah gelmişti Türkiyeye bilirmisin futbolu takip edermisin ama..

işte ondan istiyorum mesajımda da yazdığım gibi..

Her iyi ve büyük takımda onlardan bir tane var ya işte onlardan istiyorum ;)

senin vizyonunda barusso varsa hayırlı işler.

şimdi herkesin vizyonu kendine.

Ben şunu söylemek istedim, Appiah gibi adamlar varsa ne kadardır, devre arası ne kadara alınabilir, alınabilir mi kısıtlı sürelerde, yoksa en son çare ona benziyen vatandaşları mı getirilir?

konuyu biraz açmadım yazarken ondan vizyonuma laf ettin galiba.

Fenerleşmeye mi başladık ne...?Yeni stattan gelecek sıcak para, yayıncı kuruluşun verdiği milyon dolarlar.Herşeyden öte ruhu vardı bu takımın.İyi kulüp sakatken futbolcusuna sahip çıkar.Bin türlü söylenti olsa da Alper Tezcan'ı umarım unutmamışızdır.Herkesin bitti dediği Kewell'ın sahada dökülen takıma nasıl doğal kaptanlık yaptığını gördük bu sezon.Ruhu ile oynadığını gördük.Hakan Şükür'ün gidişiyle oluşan boşluğu tam Kewell doldurmaya başlamıştı ki bu iddaalar ortaya çıktı.Şampiyonluk mu,goller mi,uefa mı hikaye...Bu yıl olmazsa bi gün mutlaka olacak.Nasılsa bekleriz.Hagi'den sonra çok bekledik Kewell'ı...Maddi açıdan rahatlayan bir Galatasaray'da kim bilir ruhuyla oynayan, taraftarla bütünleşen başka bir futbolcu ne zaman gelir?

Fenerleşmeye mi başladık ne...?Yeni stattan gelecek sıcak para, yayıncı kuruluşun verdiği milyon dolarlar.Herşeyden öte ruhu vardı bu takımın.İyi kulüp sakatken futbolcusuna sahip çıkar.Bin türlü söylenti olsa da Alper Tezcan'ı umarım unutmamışızdır.Herkesin bitti dediği Kewell'ın sahada dökülen takıma nasıl doğal kaptanlık yaptığını gördük bu sezon.Ruhu ile oynadığını gördük.Hakan Şükür'ün gidişiyle oluşan boşluğu tam Kewell doldurmaya başlamıştı ki bu iddaalar ortaya çıktı.Şampiyonluk mu,goller mi,uefa mı hikaye...Bu yıl olmazsa bi gün mutlaka olacak.Nasılsa bekleriz.Hagi'den sonra çok bekledik Kewell'ı...Maddi açıdan rahatlayan bir Galatasaray'da kim bilir ruhuyla oynayan, taraftarla bütünleşen başka bir futbolcu ne zaman gelir?

Eee kim gitsin o zaman? :D

Eee kim gitsin o zaman? :D

Çok mu lazım Santos? Bence değil.Forvet alıyor olsalar biraz anlayabileceğim ama değil.Keita 'da dönüyor.Müthiş bir Caner'imiz var.Aydın yedekte.Tüm bunlar varken neden ekstra bir oyuncuya para verelim hem de kiralık?Baros dönene kadar yerli bir forvet gayet idare eder Nonda ile birlkte.Amaç Madrid maçı ise Jo'yu almadan düşünmeleri lazımdı.

Çok mu lazım Santos? Bence değil.Forvet alıyor olsalar biraz anlayabileceğim ama değil.Keita 'da dönüyor.Müthiş bir Caner'imiz var.Aydın yedekte.Tüm bunlar varken neden ekstra bir oyuncuya para verelim hem de kiralık?Baros dönene kadar yerli bir forvet gayet idare eder Nonda ile birlkte.Amaç Madrid maçı ise Jo'yu almadan düşünmeleri lazımdı.

İyi hoş güzelde Frankin fikrine karşı çıkmıyormuyuz.

Rijkaard Dos Santos lazım dediyse akansular durur gerisi hikaye faso fiso

Ya Gio Santosu kiralık alacaksak almayalım ya hadi bonservisiyle alsak anlarım adam yetenekte yani,bunun için Kewell'dan vazgeçemeyiz

Rijkaard Dos Santos lazım dediyse akansular durur gerisi hikaye faso fiso

Allah'ın emri değil ya ben karşıyım arkadaş...Rijkaard yaptığı işten para alıyor.Kendisini ne kadar sevsekte ve ne kadar sevilmeyi haketse de durum bu.Ama biz para verip keyif alıyoruz stadda veya tv de Kewell'ı seyrederken.Varlığı yetiyor açıkçası.Ruh uyumu ile ortaya çıkan sevgi tüm mantıklı izahları bertaraf etmeye yetiyor benim açımdan renkdaşım.

Allah'ın emri değil ya ben karşıyım arkadaş...Rijkaard yaptığı işten para alıyor.Kendisini ne kadar sevsekte ve ne kadar sevilmeyi haketse de durum bu.Ama biz para verip keyif alıyoruz stadda veya tv de Kewell'ı seyrederken.Varlığı yetiyor açıkçası.Ruh uyumu ile ortaya çıkan sevgi tüm mantıklı izahları bertaraf etmeye yetiyor benim açımdan renkdaşım.

Bu sezon bütün maçlara git deplasman dahil Kewell'ı göremeyeceksin arkadaş adam sezonu kapattı

Herkes boş ağızdan konuşuyor .

Nereden biliyorsunuz belki Kewell gitmek istiyor ? Sözleşme imzalamak istemiyor belkide ? Ondan göndermek istiyor bizim yönetim ne kadar futbolcuya dayalı bir mantıkdır sizin ki anlamak mümkün değildir

Bu sezon bütün maçlara git deplasman dahil Kewell'ı göremeyeceksin arkadaş adam sezonu kapattı

Tam da bundan bahsediyordum bir önceki yazdıklarımda...Sakat ve gitsin bizimle işi bitti...Hayır böyle bir kulüp olmamalıyız.Evinde sakatlanmadı bu adam.Ya da Avustralya'ya giderken de değil - ki öyle olsa da bir şey farketmez- maçta sakatlandı.Orduspor maçında,üç puan aldığımız maçta ve salak bir fizyoterapistin "oynayabilir" raporu doğrultusunda o maçta oynadığı için sakatlandı.Stadda ve ya tv de izlerken keyif alıyorum derken eksik söylemişim.Takımım da olmasından demeliydim hatırlattığın için sağol...

Tam da bundan bahsediyordum bir önceki yazdıklarımda...Sakat ve gitsin bizimle işi bitti...Hayır böyle bir kulüp olmamalıyız.Evinde sakatlanmadı bu adam.Ya da Avustralya'ya giderken de değil - ki öyle olsa da bir şey farketmez- maçta sakatlandı.Orduspor maçında,üç puan aldığımız maçta ve salak bir fizyoterapistin "oynayabilir" raporu doğrultusunda o maçta oynadığı için sakatlandı.Stadda ve ya tv de izlerken keyif alıyorum derken eksik söylemişim.Takımım da olmasından demeliydim hatırlattığın için sağol...

Sen benim dediğimden bunu anlıyorsan pes :D

Geri
Üst Alt