boey transferinin bize öğrettiği şey

1- Şampiyonlar liginde düzenli olarak olmalıyız. Yüksek satış yapabilmemiz için sürekli o seviyelerde olmak zorundayız.

2- Oyun sistemine göre oyuncu tercih etmeliyiz. Pres futbolu oynuyorsak Angelino gibi teknik bir bek yerine Boey gibi atletik, dinamizmi, savunması ve kademesi güçlü beklerle oynamak zorundayız.

3- Bek ve kanat oyuncularının yaşı 30'dan büyük olmamalı yaş arttıkça tempo düşüyor. Aynı zamanda hızlarınında olması lazım.

4- Bizim ülke futboluna en uyum sağlayabilen ülke Fransa orada iş birliklerini arttırmak gerekiyor.

5-Scout ekibine daha fazla bütçe ayrılmalı Boey'den gelen 30 m euro'nun 10 m euro'sunu ciddi şekilde scout birimini geliştirmek için harcanması taraftarıyım. Güney Amerika'ya da özellikle el atmamız gerekiyor.

"Parayı içi geçmiş ihtiyarlara gömmek yerine yatırımı scouting'e yapar, genç ve gelecek vadeden oyuncular transfer edersen, korkunç miktarda kazançlar elde ederek satabilirsin."

bu önerileri zaten biliyoruz. her "potansiyelli" diye alınan adam boey olmuyor. "1m euro verdik 10 tanesine versek ne kaybederiz" diyenleriniz olabilir. cevabım: şampiyonluğu.

kurmamız gereken model kadroda özellikle en önemli mevkilerde star denilebilecek tecrübeli oyuncular, kalan 7-8 oyuncudan da minimum (rotasyon hariç) 1-2 tanesinin boey gibi "potansiyelli" denilebilecek oyunculardan oluşmasıdır.

Boey bize tekrar gösterdi ki herkesten daha çok calışırsan ve herkesten daha çok istersen imkansız diye bir şey yoktur. Herifte kara mamba mentalitesi var Kobe Bryant gibi.

Herkes yılbaşı gecesi whisky yudumlarken herif demir kaldırıyordu.

Rakipleri parti yaparken o onlardan daha iyi olabilmek için çalışıyordu.

Özel koçu bile Sascha'yi bizimkilerden daha hazır hale getiriyordu.

En son bu tarz iş ahlakını Nagatomo'da gördüm. 30+ yaşına gelmesine rağmen sürekli yaşlanmaya karşı mücadele veriyordu fiziksel açıdan.

Üst düzey bir atlet mi olmak istiyorsun, başarılı bir iş hayatı veya kendi işinin patronu mu olmak istiyorsun. Boey işte bu örneklerden biridir.

“Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim.”

Sonra derler biri 50 milyon diye. İstese de geçemez Boey'i çünkü mantık, vizyon ve kafa yapısı farklı

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240127_130913_Instagram.webp
    Screenshot_20240127_130913_Instagram.webp
    92,4 KB · Görüntüleme: 29
  • Screenshot_20240127_130801_Instagram.webp
    Screenshot_20240127_130801_Instagram.webp
    121,4 KB · Görüntüleme: 27
Yusuf, Halil gibi içi geçmiş adamlara ne kadar sabredersen sabret hiç birşey olmaz. Mücadeleci karakterler potansiyeline ulaşabiliyor.

en az 1 mevkide - özellikle solbek, sağbek veya kanatlardan biri- kelepir ve potansiyelli atletik bir oyuncu bulup -mümkünse siyahi- takımın ilk 11'ine yazmak.

Son zamanlarda sattığımız birçok futbolcunun (Marcao - Boey - Nelson gider muhtemelen) Çoğunun Fatih Terim dönemi alındığı. Fatih Terimin savunma oyuncusundan çok iyi anladığı gerçeği. Hücum oyuncusu konusunda çok basarili olamamış oluyo bu durumda. Yine Fatih hocanın ekmeğini yiyoruz. Bu gerçek değişmez. Scout ekibinede helal olsun Boey Marcao ve Nelson konusunda. 20M Euro harcadik o donem toplamda. Bir kaç tutmayan var cicaldao gibi ama gayet normal. Nelsonda satıldığında 3 e katlamis olcaz parayı. Muazzam bir başarı. (Zaniolo Erden Timur basarisi onu saymıyorum onuda ekselen nerdeyse 100m euro para yapiyo 3 milyar tl wtf) Alt yapılara yatirimin scout un ne kadar etkili olduğunu görmüş olduk. Lig tarihinin en pahalı transferlerini yaptık boey ve Zaniolo ile. İki futbolcu satışı ile Borçlar bitti ne arsa satmana gerek kaldı ne bisey. Biraz alt yapıya yatirim. Futbolcu eğitimine yatırım. Bunlarin zaten dersini halen alamadiysak diyecek söz yok.
Birde Fransa pazarına dalmak büyük fayda sağlar. Ama kariyerinin devamında bizdeyken herkes boey gibi çalışmaz bireysel olarak. Eğitimini verebilecek bir yapı kurmamız lazım. Buda açık ve alınacak en büyük derslerden

Son düzenleme:
Bide tüm takım genç ve scout olmaz. Takımın omurgası tecrübeli olmalı. Gençleri araya serpiştirmek lazım. Bu şekilde pişirmek lazım. Bu hataya düştük Burak elmas dönemi. Bunu öneren arkadaşlara katılmıyorum. Gençler gelsin oynasın gelişsin ama takım omurgası yaşlı demiyorum tecrübeli olmalı. Gençler onlardan öğreniyo futbolu. Takimda herzaman yildiz oyncular olmali. Ayrıca basarili olmak zorundayız. Yoksa pazarlayamazsin bu oyuncuları. Seni sampiyon yapacak kadron yoksa Boey i filan Avrupa kupalarında sahaya çıkarıp gostermezsen satamazin. Bayern ile ayni gruba denk gelmesek Boey i bildiklerini pek düşünmüyorum:)

muazzam sosyal medya ve etkileşim gücümüz.

bayernin boey oncesi ve sonrasi begeni ve rtlerine bakarsaniz anlarsiniz. Tipki aston villanın zaniola yı , lecisterin yunusu paylasmaları gibi bundan sonra bol bol boey icerigine denk gelecegiz.

bayern bosuna boeyde bu kadar israr etmedi bir cok etkeni dikkate aldilar. Real madrid arda transferi de buna benzer..

buradaki etken oyuncunun taraftarlarca benimsenmis ve sevilen olmasi bu da yetmiyor. Iyi ayrilmasi ve takimina bonservis kazandirmis olmasi da onemli.

Kendimizden pay bicersek marcao cok seviliyordu ama surecte bize ihanet etmesi baglari kopardi ben takipleri koparttim ve girip tek bir bildirsini begenmedim.

icardi de yaptigimizi pr boeyde yapsaydik suan taliplisi x3 olurdu neyse ogrenecegiz herseyi bunlar tecrube

Cicaldau Morutan Halil üçlüsüne verilen parayla Ligue 1-2'den 2 tane denemelik ouncu alsaymışız bişey kaybetmişiz onu öğrendim

1 s.k.m öğretmez boey kendi çabaladı ve hak etti. Örnek olarak Abdülkerim bugün munihte veya united da rahat oynar bu transfer bize ne öğretecek adam 29 yasinda buraya geldi. Tamamen kendi çalışması ve becerisi.

Not Teknik ekibin ve başarıların katkısı da olmuştur illaki.

Boey in öğrettiği tek şey futbolcuda ilk bakılacak şeyin karakter oluşu. Karakterli bir adamdı ve süreklilik vardı. Pendik e ne oynuyorsa Bayern ede onu oynuyordu.

Boey i sattık diye övünüyoruz da şans yanımızdaydı bu konuda

Boey kendini çok geliştirdi dubois sakatlanmasaydı okan bu kadar fırsat vermez o da kendini gösteremezdi

Hatta uyduruk bir tane takım vardı adını hatırlayamadığım kiralamıştık zorunlu olmayan opsiyonu kullansalardı şu an ahlar vahlar ediyorduk

Bence Mostafa Mohammed'i de erken sattık biz o da belki boey kadar olmasa da kendini gösterecek yakın zamanda sağlam bir transfer yapacak diye düşünüyorum

Biz çok sabırsız bir taraftarız maalesef

Geri
Üst Alt