Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde Otel Yangını: 78 Kişi Hayatını Kaybetti

Aslan Karadağ

Kuş ölür, sen uçuşu hatırla,
Yönetici
Moderatör

38e7f4de-73onu3ckr8wqbo3sq3apw.jpeg

Güncelleme: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Bolu'daki yangında 76 kişi hayatını kaybetti."​

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde 10 kişinin öldüğü 32 kişinin yaralandığı otel yangınında söndürme çalışmaları sürüyor. Otelin kayak eğitmeni Necmi Kepçetutan gece gürültü ile uyandığını belirtirken yangında pencerelerden atlayanların olduğunu söyledi. Eğitmen Kepçetutan, 'Oteli çok iyi bildiğimiz için çabuk çıkabildik biz. Yaralılar var, hayatını kaybedenler var. Bazı öğrencileri bulamadım, korkuyoruz. Alevler dış cephene yayıldı. Dumanlar çok fazlaydı. Personellerle 15-20 kişiyi çıkardık.' ifadelerini kullandı.

Yanan otelin kayak eğitmeni Necmi Kepçetutan NTV’de oteldeki yangın anını şöyle anlattı:
Saat 03:00 -03:15 arası biz uyandık gürültülere. Dışarı çıktığımda 4. Katta restoran katında ben alevleri gördüm. Yangının orada başladığını düşünüyoruz. Net incelemeler yapılıyor. Sonra oteli sarmaya başladı. Personellerle 15-20 kişiyi çıkardık.
'BAZI ÖĞRENCİLERİ BULAMADIM, KORKUYORUZ'

Oteli çok iyi bildiğimiz için çabuk çıkabildik biz. Yaralılar var, hayatını kaybedenler var. Bazı öğrencileri bulamadım, korkuyoruz. Alevler dış cephene yayıldı. Dumanlar çok fazlaydı.
Camlardan atlayanlar oldu maalesef. 140 odalı bir otel. Otelin yangın merdiveni vardı ama bu dumanda bulmak maharet ister. Duman içeriyi kaplamıştı, görüş alanı çok düşüktü. Geçen itfaiye de otelde inceleme yapmıştı.

vay be koskoca los angeles yangininda bile bukadar ölü var yok. gecmis olsun bize.

Sabah sabah canımız sıkıldı.
Vefat edenlere Allah'tan rahmet dilerim, umarım yükselmez vefat sayısı, yaralılara acil şifalar.

her odanin tavaninda yangin söndürücü yok mu lan

bu ne böyle

ufak bir yangin yüzünden koca bina yanip gitmis

ve yangin hala devam ediyor su anda

8 saattir yaniyor

her odanin tavaninda yangin söndürücü yok mu lan

bu ne böyle

ufak bir yangin yüzünden koca bina yanip gitmis

ve yangin hala devam ediyor su anda

8 saattir yaniyor
rams parkta bile o yangin sonduruculer suya bagli degildi . Falcao nun gol attigi ofsayt sayilan fener derbisinde bizzat gözümle gördüm. Sprinkler isi yapanlar direk anlar zaten öyle süs diye duruyor.

Tüp ? açık kalan gaz ?

yazık günah resmen - allah rahmet eylesin

rams parkta bile o yangin sonduruculer suya bagli degildi . Falcao nun gol attigi ofsayt sayilan fener derbisinde bizzat gözümle gördüm. Sprinkler isi yapanlar direk anlar zaten öyle süs diye duruyor.
bu doğru - koyulduktan sonra sistem kontrolü ve bakımı yapılmazsa o kafalar sonsuza kadar işlevsel kalmıyor bazen kafaların yenilenmesi lazım.

ısıya hassas madde olduğu için etkiliğini yitirirse devreye girmez.

klasik türkiye konusu yapı denetim açısından - ilk yapılırken kontrol et (bazı kalemlerde cebe cukka karşılığı imza dağıt) - hayırlı olsundan sonra bir daha kontrol etme.

Bazı sistemler HER SENE -bazıları 2 ya da 3 senede bir kontrol edilmeli.

bu doğru - koyulduktan sonra sistem kontrolü ve bakımı yapılmazsa o kafalar sonsuza kadar işlevsel kalmıyor bazen kafaların yenilenmesi lazım.

ısıya hassas madde olduğu için etkiliğini yitirirse devreye girmez.

klasik türkiye konusu yapı denetim açısından - ilk yapılırken kontrol et (bazı kalemlerde cebe cukka karşılığı imza dağıt) - hayırlı olsundan sonra bir daha kontrol etme.

Bazı sistemler HER SENE -bazıları 2 ya da 3 senede bir kontrol edilmeli.
Bizim akrabalar burda cogu bu isi yapiyor . Mesala carrefour lidl darty gibi magazalar 6 ay da bir mecbur kontrol ettiriyor. Kontrol ettirme yangin ciksin sigorta bisey odemiyor. Benim is yerim var yangin tupleri senelik kontrol ediliyor. Tavanda evlerde bile duman radari yoksa yine sigorta bisey ödemiyor. Hatta o staddan bir avm ye cikiyoz metro gibi bisey vardi orda sprinkler ler hic bagli degildi oyle takmislar iki taraf bosta .

Boluluyum ,Kartalkaya’ya hiç çıkmadım ama Abant’ta falanda doku nedeniyle full ahşap oluyor evler ,hatta doğduğum ilçede belli oranda kullanılmak zorunda .
Şu anda Almanya Alplerinde bir otelde çalışıyorum nispeten bu otelde komple ahşap kaplama ,ilk gün verilen eğitim yangın ile alakalı ,bütün sistemler tanıtıldı falan filan
Şimdi merak ediyorum o otelin yangın için alınan önlemi nasıl dı diye?
Allah rahmet etsin diyip geçiyoruz ülkece hep

aklima gelmisken

bizim evde de her odada yangin alarmi var mesela tavanda

mutfak ve banyo disinda

bizim burda da gecen sene yangin cikti 2 katli bina yandi ama sadece ici hasar gördü

disinda pek hasar olusmadi

simdi de yavas yavas eski haline dönmek üzere ev

Allah rahmet eylesin çok kötü.

Bina komple ahşap mı bilmiyorum da çok normal durmuyor bu kadar hızlı yayılması. 5 yıldızlı bilinen bir otelmiş de galiba, yangın tesisatı olmaz mı abi?

Allah rahmet eylesin. Avrupa ülkesinde olay olsa infaal yaratır. Güvenlik sisteminden tut, onu denetleyene kadar herkezi içeri tikarlardi. Biz işletmemiz de her 3 ayda bir yangın sistemleri, gaz dedektorleri, duman dedeklerinin testlerini aksatmadan yapıyoruz. Bu tür sistemlerde yıllık test süresi bile uzun.

Allah rahmet eylesin çok kötü.

Bina komple ahşap mı bilmiyorum da çok normal durmuyor bu kadar hızlı yayılması. 5 yıldızlı bilinen bir otelmiş de galiba, yangın tesisatı olmaz mı abi?
Sabah haberlerde bahsedilene göre, binanın içi ve dış cephesi ahşap kaplama yapılmış. Sözde dağ evi havası vermek için.

Sprinkler yok, yangın alarmı yok, yangın merdiveni yok inanılmaz la nasıl ruhsat alıyor burası:red:

Bizim akrabalar burda cogu bu isi yapiyor . Mesala carrefour lidl darty gibi magazalar 6 ay da bir mecbur kontrol ettiriyor. Kontrol ettirme yangin ciksin sigorta bisey odemiyor. Benim is yerim var yangin tupleri senelik kontrol ediliyor. Tavanda evlerde bile duman radari yoksa yine sigorta bisey ödemiyor. Hatta o staddan bir avm ye cikiyoz metro gibi bisey vardi orda sprinkler ler hic bagli degildi oyle takmislar iki taraf bosta .
ben baya standart apartmanda yöneticiyim 4 senedir - ilk geldim yangın alarm sistemi butonlara ve asansöre bağlı olmadığını tespit ettik.

tüm yangın tüpleri beton olmuş - hepsini temizlettik full dolum yaptırdık vs vs .

çok hafife alınan bir konu ama en önemli bir kaç faktörden biri - altyapını sağlıklı ve çalışır tutacaksın , jeneratördür asansördür gibi mekanik işlerde "idare etsin biraz daha" demeyeceksin. diğer acil durumla ilgili sistemlerde taviz asla vermeyeceksin.

insanlar genelde ya şuraya ışık koyalım - bahçeye bunu ekelim fantaziliğindedir - doğru dille harcamayı doğru yapmak gerekli.

Sprinkler yok, yangın alarmı yok, yangın merdiveni yok inanılmaz la nasıl ruhsat alıyor burası:red:
al abicim sen şu sakalı - bi imza atıver , arkasıda gelir , ufaklığada bi oyuncak kıyafet paketi ayarlarız.

şu cümle türkiye özeti sayılabilir cidden bu arada. çok fazla kritik iş bu şekilde 1 imza ile gidiyor.

Geri
Üst Alt