Erdogan takdire sayan isler basardi.
Bu tur videolar cikararak etkili muhalefet yapmayi sanmak asil isin komik yani.
Bence de Erdoğan en azından 2011'e akdar çok iyi şeyler yaptı. Zira 2007'de 27 nisan ve Cunhuriyet Mitinglerinden sonraki ilk seçim toplantısında salona gidenlerden birisi olarak konuşma hakkım var. 2011 sonrası ise benim için hayallerimi çalan adamdan fazlası değil. Zira iktidarın kişiselleşmesi, gerginlik siyasetinin, kutuplaştırıcı dilin artması, PKK'ya tavizlerin zirve yapması vs. Neyse bunalr önemli değil. Sadece yerimi belirtmek için yazdım.
Ama şunu da kabul etmeli. muhalefet ne yapsa engelleyen bir sistem var. O kadar korkunç bir medya gücü var ki biz bunu ancak 28 şubatta görmüştük. Bizler hürriyet'in yerine Yenişafak geçsin, Sabah o zamanki ahlaksız tavrını bugünde başka bir şekilde sürdürsün, o günün Cumhuriyetinin yerini Star alsın, ATV aynı hadsizliğe farklı yönlerde devam etsin diye oy vermedik. Ertuğrul Özköklerin yerini, silahşör kalemler alsın diye oy vermedik. yalan söylemeye, rüşvet almaya cevaz veren alimler türesin diye oy vermedik. Doluyum belki ama benim tankın önüne atlamayı düşünecek kadar sevdiğim bir hareket, ne hale geldi.
Şunu da kabl ediyorum ki Erdoğan'ın 'dinsizin hakkından imansız gelir' diye anlatabileceğim tavrı olmasa bir çok kazanım da elde edilemezdi eyvallah. Bu ülkenin insanlarının tepsine daha çok vururlardı ona da eyvallah. Ama artık bir yere kadar. Değerleri, insanlığı, İslamı oy için bu kadar ayaklar altına almaya gerek yok. millet kavramından, Türk kavramından alerjisi olanalrı öne çıkarmaya gerek yok.
Sonra ne olursa muhalefet. CHP'nin geçmişte tavırlarına filan eyvallah ama son zamanlarda muhalefet neyi yanlış yapıyor. İsteniyor ki muhalefet hükümet ne derse eyvallah desin ya da sussun. Başkanlık sistemi tartışmasına bak. Adam diyor ki başkanlığa karşı çıkmak milli iradeye karşı çıkmaktır. niye peki? Parlamenter sistemde uzaylılar mı oy veriyor? (Ben şahsen siyasete ilgi duymaya başladığımdan bu yana başkanlık yanlısıyım da bunların anladığı gibi değil).
Ne yapsın muhalefet? Adam emekliye ikramiye diyor hemen ardından çıkış şu: Ekonomi batar. Peki sen vergi affı getiriyorsun, emekliye seyyanen zam diyorsun, çılgın proje diyorsun, milletvekili ve danışmanlarına zam yapıyorsun batmıyor da iki ikramiye ile mi batıyor?
Bence kişilerden çok ilkeleri savunmalıyız. Daha önce de dediğim gibi CHP çıkıp önce özrü dilemeli, biz bu halkın değerlerine sayglıyız v hatta en büyük koruyucusu biziz derse, yeniden milletiyle ahitleşirse kendini normalleştirir. Ama Ak Parti de artık yeni CHP olma yolunda. Aynı Türk solunun biz biliriz başkası bilmez mantığını takip ediyorlar. Listelere bak Allah aşkına. Sadece el kaldırıp indirsin diye konmuş isimler. Yıllarca ekonomiyi sırtlayan Babacan kötü, Erdem başçı faiz lobisicisi, en kritik anlarda millet kaçarken AYM'de safını belli eden Haşim Kılıç vatan haini ama sadece Mehmet Metiner, Cem Küçük, Elif Çakır vatansever öyle mi?
Ben 2011 öncesi AK Partisi için sokak sokak çalışırım ama sana da açıkça sorayım. Bu harekete Süleyman Soylu'nun girmesi, Yiğit Bulut'un olması seni rahatsız etmiyor mu? Ben ekonomi brifiinginde Babacan ile Erdem başçı karşısına yanıma Yiğit Bulut'u alarak çıkmaya utanırım.