Borç Nasıl Bu Kadar Arttı?

Evet mesela eksik maddelerden biri buydu , amator subeler . Fakat bu konuda oldukca ilerleme kaydedildi. Aslinda ilerleme kaydedildi demek dogru olmaz , onlarin giderleri cok daha hizli artan genel borc icinde yuzdesel olarak kucuk kalmaya basladi

klubune gore degisen bir durum bu , bjk nin amator sube durumu bizden daha masrafsizken , fb nin bizden cok daha masrafli , biz aradayiz

fakat sutopuymus , binicilikmis , kurekmis .. bunlarin masraflari ,kendi sponsorlarindan gelen dusuldugu zaman sanildigi kadar cok degil

Bizdeki futbol harcama sikintisi aslinda harcanan para kadar elde edilemeyen gelir ile de ilgili . Ornegin satis firsatlarini degerlendiremiyoruz , bjk nin son donemde demba ba , gokhan, atinc, ersan ,sosa gibi satislardan ne kadar cok maliyetten kurtuldugu , ne kadar da para kazandigi ortada

eger alirkenki comertligimizi satarken ketumluga bulastirmasak yine denge olur .. bize bonservisiyle gelenler hep son durak oluyor

allahtan katar ,dubai, cin cikti da bir kac tane de olsa biz adam gonderebildik

çok bariz belli,iyi yönetilememek...gelirinden fazla harcayıp borçlanıyorsun borcu kapatmak için borç alıp ana borcu arttırıyorsun öyle kümülatif ilerlemiş ki,artık borcun anaparasını değil faizini bile ödeyemiyoruz...şirket olsak iflas etmiştik riva ve florya satılmasın diyenler ekonomiden anlamayanlardır...zaten satıp borcu kapatmazsak şuanki fiyatın 4te 1ine haczedilir

Basimizda bir bela da SPK ile acilacak , simdiden rakiplere gonul vermis avukatlar aportta bekliyordur , surekli zarar aciklayan sirketlerin yonetim hakkinin kayyuma devredilmesi ile ilgili bir madde vardi , altin hisse ile alakali

ClD2hPxUkAEd8Wg.jpg

CrlpA_xXgAAKsbl.jpg

CuRud-UWEAEk1zy.jpg

Son düzenleme:
Polat aslinda bu surecteki en dogru baskandi , rakiplerle samimiyeti asiri mertebeye ulastirmayip sulandirmasa ve siyasi otoriteyle iliskinin dengesini dogru ayarlayabilse zaten yonetim icindeki catlaklara da mani olmus olurdu

Yapisal ve ekonomik olarak en dogru adimlari atan baskandi 20 senelik surecte ,ama goze batan konularda cok geri kaldi

Ozellikle futboldaki basarisizlik

Polati öven zihniyet...

Can katkida bulun . Fasa fiso yapma . Yanlislarini soyledik , siyasi otorite , yonetim catlagi , futboldaki basarisizlik .. Ne diyim daha ?

Ama ekonomik ve yapisal anlamda dogru isler yapti , stadyumun gelir getirir halde acilmasini mumkun kildi onca engellemeye ragmen , hisseleri kurtardi , sirketleri birlestirdi , basarisiz olsa da canaydin doneminin sonlanmasina aracilik etti asbaskanlik donemiyle

klup bir silkindi 3 senede 2 sampiyonluk aldi ... seyirciyi tekrar toparladi 2002 den beri umutsuzluga suruklenmis olan.

Burada konu ekonomik oldugu icin o yonden diger baskanlardan daha dogru isler yaptigini soyledim .

Son 3-4 yıldaki saçmasapan yönetim ve başkan kararlar yüzünden.

2014 senesinde mesela baya para harcadık. Bir sürü çöp oyuncular, Selçuk ve Burakin saçmasapan zamlı sözleşmeler falan filan...

Bir de o dönemler oyuncularının maaşlarının kulübün gelirine oranı %98'e çıkmıştı yanılmıyorsam. CL ve satılan kombineden aldığımız paranın tümü oyuncuların maaşlarını ödemek için harcaniyordu. Borç ve faizi ödemek için fazla para kalmıyordu

Çok basit. Git çekebileceğin en yüksek krediyi çek ve EĞLENCE ve Araba vs. için harca.
Milletten Borç topla onları da eğlence sektöründe harca.
Borçlarının sadece bankaya olan kısmının birazını kapat.
Sonra git bankalardan borcunun taksitlendirilmesi iste ve biraz daha kredi çek.
Maaşınla onların birazını kapat ve borçlarını taksitlendirerek biraz daha kredi çek.

Biraz daha iyi maaşlı bir işe gir ve yukardakileri sürekli tekrar et.

Tebrikler ARTIK SEN GALATASARAY'sın.

Kazandığımızdan fazla harcamanın vizyon olduğunu düşündüğümüzden.

Galatasaray taraftarinin sportif, ve maliyi ayiramama sorunsali. Yöneticiler olayin mali yönünden sorumludur, eger her türlü basariya ragmen, kulüp batiyorsa, ozaman yönetim isini, kendi görevini yapmiyor demektir.

Sinan´da hakli... Polat sonrasinda kulübün kasasini büyütecek hic bir tane hamle olmadi. Stad yapilmasa, sirketler birlestirilmese de, Ünal Aysal felanda gelmezdi takimin basina, elini tasin altina koymaya gelince, zaten gitti direk.

Bunun disinda 7 yildir hic bir icaat olmadi.

Burada tum takimlari kast ediyorum , arz kadar talep de onemli . 1 TL ye bilet satip stadina 1.000 kisi toplayamayan klupler var. Burada m.demirkol guzel bir analiz yapti gecenlerde , gs nin rakibi fb , bunlarin rakibi bjk degil dedi

GS nin rakibi sinemalar , fb nin rakibi konserler , bjk nin rakibi avm ler dedi simgesel olarak .. Biz futbola insan cekemiyoruz . Olanlar da uzaklasiyor. Ve bu takim ayirt etmeksizin kotuye gidiyor

Belki bu sene kucuk toparlanmalar olabilir

Borc olarak degil de borc-alacak farki olarak dusundugumuzde elbette aslan payi sporcu harcamalaridir ,ucret ve bonservisler , bu tek basina zaten borcun 85% gibi bir rakama tekabul ediyor , ikinci sirada borcun buyumesine sebep olan kur farki ve faiz yuku var , ucuncu kalem de bunlarin odenmesinde kullanilacak gelirlerin durmasi/dusmesi/ya da ayni oranda artmamasi

Surekli stadyumu dolu , surekli sampiyonlar liginde yer alan , yayin pastasinin buyudugu , performans gelirleri yuksek oldugu donemde bile zarar aciklayan klubun ,bunlar azaldiginda ne duruma dusecegi zaten belliydi

Peki hic mi iyi bir sey yok ? Elbette var

1- Herkesten daha fazla sportif basari var , maddi karsiligi tam olmasa da maneviyatta liderlik var rakipler arasinda

2- En zor zamanlarda klubun uzerine kara bulut cokmesine engel sampiyonluklar ,kupalar .. En kotu senemizde sezon sonunu ve acilisini kurtaran 2 kupa gibi , 2006 ve 2012 sampiyonluklari gibi

3- Ama en onemlisi , borc bu kadar artarken , son 10 senede gayri menkul ve emlak piyasasinin adeta yukari rekorlar kirmasi sayesinde fii tarihinde elde edilmis gayrimenkuller muthis ise yarar hale geldi , resmen 4 ayak uzerine dustuk .. Bunca 20 senelik hatalari 1-2 kisinin israriyla elde edilen arazilerle kapatabilmek herkese nasip olmaz

Bari bu firsati dogru degerlendirelim
Gelir Tl gider eur ve usd olması da önemli bir sorun kur farkı dediğin bu mu?

C5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Galatasaray adasında beleşe içtiğiniz viskileri de bir madde olarak ekleyelim.

Bence kimse gerizekalı falan değil, ben zamanında Galatasaray'ın yeterince denetlenmediğini düşünüyorum; hangi anlamda anlaşılırsa anlaşılsın bu kulüp yönetimler tarafından bildiğiniz sömürüldü. Belki şu an gündemde olan riva projesi genel kurul tarafından yeterince denetlenecektir ama eminim ederinin altında değerlendirilecektir. Silinen vergi borçları vs gibi şeyler de işin ucunun ne boyutta olduğunu bence gayet açık bir şekilde gösteriyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4. Maddeye katilirim tek sorun da o bence. Dunya piyasasinda maas verme zorundasin. 60 milyon euro giderin var. Vergileri vs ile sana 250 milyon liraya denk geliyor 2014ten beri de bu boyle. S.ligi gibi hayvani gelirin olmadigi kuluplerde bu rakamin surdurulebilir bir yani yok. Ha biz gittik ya derseniz eger bir ara katilim payi avrupa ligiyle ayniydi yamulmuyorsam. Hep asagiya cekilme olayimizda var. Ha bu tek bize degil kimsenin borcsuz refah olmasi istenmiyor sadece. Cok buyuk bir pasta. Faize baksana tum kulupler 100milyon civari faiz oduyor bu pastanin bitmesi istenir mi.

Bir cok neden var ama say say bitmez....

Nasil engellenir konusu ise gayet kolay. Her yonetim butceyi asarsa kisisel olarak sorumlu olurlar maddesi koy bakalim bir daha kolay kolay borc oluyor mu olmuyor mu...

Birde kulubu taraftara ac al sana Avrupai bir sistem ama nerede....

Bazen cok umut bagladigimizi dusunuyorum Turk futboluna.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt