Borçsuz Bir Galatasaray Neler Yapabilir?

Arsaların satılmasını destekliyor musunuz?

• Kullanılan toplam oy
    42
Yeniden borçlanırız :)

Tekrar borç yapabilir.

Gelir getirebilecek başka projeler tasarlanmamışsa şayet, arsa satıp borç kapatmak bir halta yaramaz. Kısa vadede biraz rahatlarız hepsi o.

Borç yok diye har vurulup harman savrulursa o borç 10-15 sene içinde misliyle geri döner.Önemli olan borçlu olup olmamak değil mali disiplini sağlayabilmek

Gsmizin en önemli değerleri peşkeş çekiliyor, tarihimizin en büyük ihaneti. Bu ihanete karşı vicdanı sızlamayan gsli falan değildir kimse kusura bakmasın.

Her yıl 120 milyon TL faiz ödüyoruz. 10 yılda 1 milyar TL'yi aşar. Peki, 10 yıl sonra bu araziler üstüne o kadar değer katar mı? Bir de rahatlayan ekonomiyle birlikte gelecek sportif başarılar?..

Konunun uzmanı asla değilim, çoğumuz değiliz. Üyeler, konunun uzmanları iyi bir değerlendirme yapıp, en mantıklı kararı verecektir. Benim açımdan mantıklı gözüküyor, önümüzde Real örneği var; onlar için de dönüm noktası olmuştu.

Gelecek para miktarına göre çok net cevaplarda değişir

Mesela;
300 m dolar - Böyle miktar parayla sadece borçlar kapatılır ve elimizde en önemli 2 tane gayrimenkullar da yok olacak yani gene tekrar aynı yere döneceğiz
500 m dolar - Borçlar kapatılır ve 200 m dolara sürekli gelir getirecek projelere başlanabilir veya ilerde bundan 15-20 sene sonra değerlenecek yeni gayrimenkullar alınabilir
700 m dolar - Borçlar kapatılır ve 400 m dolar para kalır eğer iyi değerlendirirse kulübün yapısı tamamen değişir ve her zaman senelik yüksek bir gelirimiz olur o parayla da gençlere dönük yatırımlar yapılabilir

500-700 m dolar arası gidicekse tamam ama 300-500 arası olacaksa tamamen güzel bir kazık yiyeceğiz sadece borçlar olarak düşünmemek gerek üstüne de belli bir para kalmalı yani ileride aynı duruma düşmemek için bazı yatırımlar yapmamız lazım

Tabi ekstradan her gelen yönetim zarar olursa karşılamalı

images

O degilde Florya satilmasin lan. Orasi bizim goz bebegimiz...

Buna cok karsiyim. Ben sadece Riva biliyordum

Sent from my iPhone using Tapatalk

Borçsuz Galatasaray harika işler yapabilir ama bunun içinde gayrimenkulleri ederinin altına verme zorunluluğu yok
İlla satılacaksa alabileceği paranın en üst noktasını almalı Galatasaray

Ve Galatasaray güzel yönetilmeli, zihniyet değişmedikçe tekrar borçlar artar.

Diyelim ki riva,florya falan satıldı ve Galatasaray güzel yönetilmeye başlandı çok önemli noktalara gelebiliriz ondan sonra ama kötü yönetilmeye devam ederse, yine başladığımız noktaya geliriz ve bu seferde Riva,Florya gibi sığınacak bir dalımız kalmaz.

Sonuç olarak Galatasaray için hayırlısı neyse olsun inş.

Satılmamalı dememizin sebebi de o zaten zihniyet değişmiyor.İleri görüşlü yeniliklere önem veren futboldan anlayan bir yönetim gelse kimse hayır demez.Ama bakıyorsun hangi yönetim yönetici gelse soyma peşinde reklam ün şöhret peşinde satacan borçlar bitecek bu zihniyet ile borçlar artacak gene bu sefer satacak mülkünde olmayacak.

Gsmizin en önemli değerleri peşkeş çekiliyor, tarihimizin en büyük ihaneti. Bu ihanete karşı vicdanı sızlamayan gsli falan değildir kimse kusura bakmasın.
Bu mantıkla kimse GS'li değil he? Kardeşim arsa senin mi? benim mi? hadi gidelim taraftar olarak oturalım Riva'ya burası bizim diyelim. Bizim falan değil o arsa. Farkına varın artık.

Peki satilmasi yanlis diyorsunuz ama baska turlu bu borclar nasil kapanacak?

Bana degerlendirelim falan demeyin cunku ekonomi yerlerde Turkiye'de. Degerlendirsen bile borclari kapatman 8-10 sene surer. Oda her sene kemer sika sika yani basariyi geri plana atman gerekecek. Sizin dediginiz gibi olsaydi Real zamaninda satmazdi arazilerini onlarda degerlendirmeye calisirdi. O 8-10 senede her sene 40m faiz odedigini dusunursek yine ayni hesaba hatta daha kotu bir hesaba geliyor

Sent from my iPhone using Tapatalk

kapanır rahat ol kulüp profesyonellerin eline geçerse azalır dortmunt atletico madrid bizimle aynıydı 6 7 sene önce borç batağındaydı nasıl kurtuldular bizde kurtuluruz
Ayrıyetten neden Dursun gs okadar dürüst güvenilir adamlar varken neden bir yalancının satmasına izin verelim

tüzüğe borç yapan yönetim farkı ödeyecek maddesi koyulursa o zaman hiç problm olmaz

Akilli bir yonetim ile bu kulup abartisiz R.madrid seviyesine cikar(maddi olarak).Konusulan ucretler gercekten buyuk.
Ama gel gor ki dinazor sorunsalimiz var.Bu paranin tamamini bize yar edeceklerine gercekten inanan varmi ? Adamlarin elinde emin olun pay listesi bile vardir.Herseyden onemlisi o paralar yuzunden camiamizda ic savas cikicak.Dursunu sadece karanlik dunyalarina perde olarak kullaniyolar.

Gerekli sistemi oturtup her sezon sportif başarı endeksli mali kazançın yanına , çift haneli kar rakamları ile bitirdiğimiz transfer dönemlerini görmedikten sonra isterse borcu kapatalım arsalar karşılığında kafa kafaya bir işe yaramaz.

Bunun için oturmuş bir yönetim , teknik heyet ve profesyonellerin yönettiği bir Galatasaray gerekli , mesela Dortmund'un , Atletico'nun yapılanması gibi bir yapılanma ve sistem gerekli.

Geri
Üst Alt