Breaking Bad

21. yüzyıl bitmedi tabi ki lakin bitmeden de daha iyisinin gelmeyeceğini düşünmüş ve bu yüzden seçmiş olmalılar. Haksız da sayılmazlar.

Bazı arkadaşlar yanlış anlamış sanırım; bu dizi saf aksiyon vaat eden bir dizi değildir. Aksiyon sahneleri ise son derece etkileyici ve dramatiktir. Bu dizideki aksiyonu yetersiz bulup sıkılan arkadaşlar John Wick ve türevi yapımları seyredebilirler. Orada istedikleri aksiyonu bulacaklarına eminim. Bu başyapıttan uzak durmalarında fayda görüyorum.

Yapıma gelecek olursak dediğim gibi bana göre tam anlamıyla bir başyapıttır. En kuytu köşe yan karakterleri dahi fenomen olmuş bir yapımdır. Başta Bryan Cranston olmak üzere oyuncuların oyunculuk kalitesi anlamında çığır açtığı, Vince Gilligan ve arkadaşlarının ise bir televizyon yapımındaki kurgu, senaryo ve sinematografinin nasıl olması gerektiği konusunda anlayana ders niteliğinde örnekler sunduğu bir başyapıt tv serisidir.

İlk sezon yani pilot sezon zaman zaman sıkabilir lakin 2. sezonla beraber her sezon üzerine koyarak giden, çıtayı yükselten ve tempoyu arttıran, final sezonu ile de son darbeyi vuran mükemmel bir yapımdır. Vince Gilligan, harika giden bir dizinin sezon finali nasıl yapılırın dersini vermiştir. Böylesine mükemmel bir dizi nasıl bitmesi gerekiyorsa o şekilde bitmiştir. 6 sezon mükemmel işler çıkarıp son 2 sezonunda bitse de gitsek tadında kendi seyircisine adeta ihanet edercesine skandal bir finale imza atıp sevenlerini üzmemiştir. Breaking Bad'in yavrusu olarak gördüğüm Better Call Saul prequelinde de kaliteyi mümkün olduğunca muhafaza etmiştir.

Bundan dolayıdır ki Vince Gilligan hangi projeye imza atarsa atsın tarafımdan izlenecektir. Lakin D.B. Weis ve David Benioff denen kendi izleyicisine ihanet etmiş geri zekalı embesillerin imza attığı hiçbir yapım tarafımdan izlenmeyecektir.
Okuyunca ben yazdım sandım. GOT'un son sezonlarını o iki embesil yazmaya kalkmayıp George Martin'in bitirmesini bekleselerdi muhtemelen Breaking Bad 21. Yüzyılın en iyi ikinci dizisi olacaktı. Ama bu hıyarlık yaşanıp yaşatıldığı için Breaking Bad haklı olarak zirvede yalnız.

Ayrıca bu dizi bir aksiyon dizisi olmayıp, bir kurgu-dram-gerilim başyapıtıdır. İzlemekten sıkılan aksyon severler kötüleyip kendini komik duruma düşürmesin diye belirtmek isterim. Çünkü bu, bir korku filmini izleyip "ne berbat filmdi hic gülmedim" demek kadar absürd.

Balon dizi aranıyorsa o the wiredir. Vayr cok iyi abi yaa tarihin en iyisi diye sisirenlerin çoğu da izlememiştir eminim.

Not. Wire iyi dizi lakin en iyi dizi demek komik olur o yuzden balon diye nitelendirilmiştir.

İzledim reyis ben bazıları gibi bilmeden sallamıyorum

Dizi başlığında postlarımı bulabilirsin (y)

Oyunculuk kalitesi olarak olmasa da konunun işlenişi ve gösterimi bakımından bence Better Call Saul bile Breaking Bad'in üstünde. Son sezona doğru Walter'ın sürekli son anda paçayı kurtarması, tüm bir mafyayı mal gibi haklaması, Gustavo'dan sonra hiçbir zorluk yaşamadan devam etmesi filan ahmakça işlerdi. Aynısı Wire'da olup Idris Elba haritadan çıkınca işler herkes için boka sarmıştı misal. Çok mantıklı bir konu ve işlenişle başlayıp sonlara doğru Kurtlar Vadisi Pusu'ya döndü biraz. İzlediğim diziler içinde direkt Sopranos, Wire, BCS, Oz, Band of Brothers'ı filan Breaking Bad'in önüne koyarım. Walter White tüm tarihin en iyi kurgusal karakteri olabilir ama Breaking Bad'in en iyi dizi olduğunu iddaa etmek dizinin kendisinden daha fantastiktir.

pcdejyD.png
> Sopranos > The Wire

Oyunculuk kalitesi olarak olmasa da konunun işlenişi ve gösterimi bakımından bence Better Call Saul bile Breaking Bad'in üstünde. Son sezona doğru Walter'ın sürekli son anda paçayı kurtarması, tüm bir mafyayı mal gibi haklaması, Gustavo'dan sonra hiçbir zorluk yaşamadan devam etmesi filan ahmakça işlerdi. Aynısı Wire'da olup Idris Elba haritadan çıkınca işler herkes için boka sarmıştı misal. Çok mantıklı bir konu ve işlenişle başlayıp sonlara doğru Kurtlar Vadisi Pusu'ya döndü biraz. İzlediğim diziler içinde direkt Sopranos, Wire, BCS, Oz, Band of Brothers'ı filan Breaking Bad'in önüne koyarım. Walter White tüm tarihin en iyi kurgusal karakteri olabilir ama Breaking Bad'in en iyi dizi olduğunu iddaa etmek dizinin kendisinden daha fantastiktir.

Gustavo'dan sonra hiçbir zorluk yaşamadan devam etmesi filan ahmakça işlerdi.

Katiliyorum. Ayrica yeni gelenlerin neredeyse hicbiri enteresan degildi

Dizideki en büyük uyuşturucu baronunu öldürdü adam. Walter White karakterinin Gustavo'dan sonra kim ile savaşması gerekiyordu Pablo Escobar ile mi? Narcos serisine bağlayıp ortak final mi yapsalardı? Walter, bir an aklına esiyor ve Dr. Emmett Brown'a nazire yaparcasına metamfetamin ile çalışan zaman makinesi icat ediyor ve doksanlara gidip Escobar'a meydan okuyor ;D Böyle bir saçmalık hoşunuza giderdi eminim. Ne insanlar var yav çok ilginç.

Walter, Gustavo'yu alt ettikten sonra geriye tek bir düşmanı kaldı o da kendi kibri ve egosuydu. Ona da mağlup oldu zaten. Bunu anlamak için dahi olmaya gerek yok.

Dizideki en büyük uyuşturucu baronunu öldürdü adam. Walter White karakterinin Gustavo'dan sonra kim ile savaşması gerekiyordu Pablo Escobar ile mi? Narcos serisine bağlayıp ortak final mi yapsalardı? Walter, bir an aklına esiyor ve Dr. Emmett Brown'a nazire yaparcasına metamfetamin ile çalışan zaman makinesi icat ediyor ve doksanlara gidip Escobar'a meydan okuyor ;D Böyle bir saçmalık hoşunuza giderdi eminim. Ne insanlar var yav çok ilginç.

Walter, Gustavo'yu alt ettikten sonra geriye tek bir düşmanı kaldı o da kendi kibri ve egosuydu. Ona da mağlup oldu zaten. Bunu anlamak için dahi olmaya gerek yok.
ÜSTAT bu gustavonun ölümü çok saçmaydı ya illa bi şekil yapacaklar ben sevmem böyle şeyleri gerçekçi değildi sövdüm o an

ÜSTAT bu gustavonun ölümü çok saçmaydı ya illa bi şekil yapacaklar ben sevmem böyle şeyleri gerçekçi değildi sövdüm o an
Orası biraz şova kaçmıştı doğru diyorsun lakin onu da bir noktada yapmak zorunda kaldılar bence. Dizi/Film tarihinin en karizmatik villain karakterinin ölümünü sıradan yapamazlardı. Normalde o huzur evinin odasında bomba patladığında suratının yarısı parçalanmış bir Gustavo Fring karakterinin gerçekte yürümesi mümkün değil tabi ki. Ama dediğim gibi bence o sahneyi yapmak zorunda kaldılar.

Orası biraz şova kaçmıştı doğru diyorsun lakin onu da bir noktada yapmak zorunda kaldılar bence. Dizi/Film tarihinin en karizmatik villain karakterinin ölümünü sıradan yapamazlardı. Normalde o huzur evinin odasında bomba patladığında suratının yarısı parçalanmış bir Gustavo Fring karakterinin gerçekte yürümesi mümkün değil tabi ki. Ama dediğim gibi bence o sahneyi yapmak zorunda kaldılar.

abi şimdi aklıma gelmedi ama bundan daha karizmatik villain vardır yav tavukçu altı üstü! :asd:

Gustavo Don Eladio'yu ve Bolsa'yı aradan çıkardıktan sonra cartelin üstünde hiç durmadılar. Gustavo lafta Meksika'ya uyuşturucu götürmeye devam etti ama Eladio'dan sonra cartelin başına kim geçti onu bile söylemediler. İlla ki yerine biri geçti ki bu Better Call Saul'un yaratacılığında olduğu gibi kalan tek Salamanca olsaydı dizinin son sezonu Walter ve gurbetçi neo nazilerden çok daha anlamlı bir hikayeye sahip olurdu. Ya da Walter'ı tamamen uyuşturucudan çıkartıp Hank'le hesaplaşmasını işleyebilirlerdi. 2 yıl boyunca kayınçosunun arkasından iş çevirip gram iz bırakmayan herif tuvalette unuttuğu kitap yüzünden mi yakalandı yav, bu mudur yani? Dizinin son sezonunda akla mantığa sığınarak yapılan tek iş o kadar aksiyon gören Walter'ın finalde kanserden yığılıp kalmaması oldu. İyi düşünmüşler ki o dramatizasyonu yaşatmadan adamı vurarak öldürdüler, onun dışında hemen hiçbir yere bağlanamayan aptal saptal bir final sezonuydu.

Gustavo Fring karakterine alt tarafı tavukçu falan filan diyorsan hiç Breaking Bad fanıyım diye ortalıkta dolaşma karabacak ;D
fanı diilim abi yav izledim bazı yerlerde sıktı beni gerçekçilikten uzaklaşınca:D sopranostaki moltisanti karakterinin sahneleri bile tek basına BB'den iyidir :love:

fanı diilim abi yav izledim bazı yerlerde sıktı beni gerçekçilikten uzaklaşınca:D sopranostaki moltisanti karakterinin sahneleri bile tek basına BB'den iyidir :love:

Tony Soprano olmasaydı Walter White olmayacaktı. Bunu aktörün ta kendisi dedi.

T.S. tv tarihinin ilk anti-herolardan biri

images (79).jpeg

Şu sahne önemsiz bir yerde 5-6 saniyelik bir sekanstı. Bunun ne manaya geldiğini bilneyen birisi için itfaiyecilerin satranç oynadıkları bir sahne işte. Diğerleri için manası farklı. Breaking badle ilgili yorumlar bu düzlemde farklılaşıyor genelde.

Son 4 bölüm imdb puan ortalaması 9.9 bu arada böyle bir final periyodu olan dizi varsa bilelim de izleyelim.

Geri
Üst Alt