Cevap: Brezilya 3-1 Fildişi Sahili | 20 Haziran | İkinci Yarı | TRT 1
Brezilya maçın genel hakimiydi, 3.golden sonra iyice coştular zaten. Fildişi Sahili'ne ise gerçekten üzüldüm yani turnuvanın sürpriz takımı olur diye bekliyordum ama Eriksson takımı ofansif oynatmıyor. Özellikle Keita'yı ve Romaric'i neden yedek bekletiyor anlamış değilim.
Bunların haricinde Elano'ya gerçekten insan olarak üzüldüm. Turnuvada çok iyi giderken inanılmaz bir şekilde sakatlandı, Allah kimseye böyle bir durumu göstermesin çünkü harbiden çok pis girdi ayağa rakip oyuncu.
Sakatlık olayının dışında Elano'ya bu maçta kötü oynadı demek olmaz. Defansif olarak iyiydi, baya kademeye girdi, top felan da çaldı ama pas hataları fazlaydı. Ama oyun zekasının muhteşem olduğunu gene gösterdi maçta. Golde ki koşusu felan süperdi. Maç sırasında da oyun zekasını baya hisettirdi. Elano dışında Kaka maça kötü başladı ama iyi götürdü, ilk golde ki pası süperdi 3.golü de kendisi hazırladı. Maicon her zaman ki gibi muhteşemdi. Lucio olağan üstü oynadı, Felipe Melo'da çok iyi oynadı. Fabiano'da ilk maça oranla daha iyiydi, golde ki hareketleri (elle kontrolleri var ama) muhteşem ötesiydi. Son olarak Brezilya turnuvanın mutlak favorilerinden biri olduğunu tekrar kanıtladı bizlere. Kaka, Elano, Robinho, Fabiano gibi isimler biraz oyuna ağırlığını zaten pozisyon buluyorlar hemen, bulduklarını da atıyorlar. Bakalım diğer maçlarda nasıl oynayacaklar.