Brezilya 3-1 Fildişi Sahili | 20 Haziran | Maç Sonucu

Cevap: Brezilya 3-1 Fildişi Sahili | 20 Haziran | İkinci Yarı | TRT 1

Elano'ya ders olsun diyen arkadaşlar hala forumda mı yoksa ceza aldılar mı? Ben kaçırdım da o iğrençliği.

Dünya Kupası'nda oynanan Brezilya-Türkiye milli maçında Brezilya milli takımının oyuncusu Rivaldo, maçın son dakikasında köşe atışı için köşede beklerken, Hakan Ünsal'ın vurduğu top, bacaklarına isabet etmesine karşın yüzünü tutarak yere düşmüş, hakem de ikinci sarı kartla Hakan'ı oyundan atmıştı.

O zaman Barça Rivaldo yu göndermişmiydi?

Ben şu ana kadar gönderilsin/gönderilmesin tartışmasına girmedim ama çoğumuz ana avrat sövdük Rivaldo'ya. Adamı tüm futbol dünyası ayıpladı ve yanılmıyorsam kendisi sonra özür diledi. Hiçbirimiz "adam gereğini yaptı, yoksa Hakan'ın topa vurması yanına kar kalacaktı. Profesyonellik bunu gerektirir" diye yorumlamadık. Hakan Ünsal'a ise kısmen kızdık kısmen kızmadık, çoğunlukla "yapmaması lazım ama maçın gerilimiyle olur" falan diyerek geçiştirdik, ya da hiç gündeme getirmedik.

Keita yı satmak isteyenler Lugano bu durumda olsaydı takım takım dolaşırdı ;)

Hayır benim anlamadığım Keita bunu durduk yere mi yapıyor? Portekiz maçında da yaptı da ben mi görmedim?

Bir oyun düşünün, hakemlerinin çoğu her maç onlarca hata yapıyor. Kaldı ki bu adam TSL'de oynuyor. Şimdi o canilerin hareketlerine göz mü yumacak Keita? Bardak atmak, suratına tokat atmak falan? Neymiş efendim yanına düşmüş de kıvranmış. Kıvranmasa ne olacak? Hiçbir şey! Ceza alsınlar, alsınlar ki akılları başlarına gelip adam olsunlar. Türkiye'de yaşadığımızı unutmayalım. Bu maça gelince suç Kaka'nın ve hala onu savunanlar var. Adam ilk başta çabuk kullanmak isteyen Keita'yı gene normalin üzerinde sertlikle itiyor. Ve gene aynı adam topsuz alanda göğsüne dirsek atıyor. Oh ne güzel de kıvrandı da atıldı Kaka. Yani sırf kıvrandı diye bizim adam çirkef oluyor. Fenerlilerin gazına gelmeyin. Ayrıca Keita dediğiniz kadar çirkef biri ise eğer;

•Ülkesinde sürekli bağış yaptığı çocuklara destek kurumlarına neden bağış yapsın?

•2.yarıdaki Bursapor maçında dili boğazına kaçan Ivankov'un yanına çocuk gibi ilk o koşsun?

Vesaire vesaire... Dediğim gibi, Keita'nın henüz durup dururken birşey yaptığını görmedim. Ha ne zaman yapar, ben de onun hakkında düşüncelerimi değişirim.

İyi akşamlar...

Elano bildiginiz Elano, milli takimda baya ofansif oyniyor ve bu yuzden hem gol attigi, hem asist yaptigi oluyor. Umarim sakatligi ciddi degildir ve haftaya sahada olur ama sanki DK Elano icin bitti gibi geldi bana, herif cok sert girdi yahu. Nazar deymis olmali.

Keita nin yaptigi sey bence cok ayipti. Yahu macin bitimine 5 dk kalmis, sen bu olaylara neden olup zaman kaybedecegine git bir an önce gol bulmayi calis. Inanilir gibi degil ya, ne gerek vardi buna. Birde darbe yüzüne degil, gögsüne geldi, ama Keita yüzünü tutuyor, 2 saat yatip zaman kaybettiriyor, herseyin icine ediyor. ayrica Kaka nin Portugala karsi olmasi belki Fildise yarayacakti, cünkü eger brazilya Portugali yenerse, fildisin az da olsa sansi var. Bu yüzden Keitanin yaptigi bu harekete hic anlam veremiyorum. Kalan son 5 dk yi gol bulmak icin calismasi gerekirken, adamin yaptigi seylere bakarmisin. Ayrica 20 dk sans buldu ve hicte etkili olamadi, tabi böyle akil almaz islerle ugrasirsa dogal birsey.

forumun %90 ının şu emre belözoğlu bizde olsa demesi ve bazı aynı arkadaşların karaktersiz diye keita gitsin diye zırvalaması ayrı bi tezattır asıl.

Keitanın yaptıgı doğrudur futbol üstünlük saglamanın amaç edinildiği oyundur...

sonuçta emre belezoğlu gibi barosu sakatlamıyor üstünlük ugruna, hakemi aldatıyor... buna katılıyorum..

katılmadıgım nokta;

keitaya iyi para teklifi gelirsede bence satılmalı sonuçta yerini sayın üstünel iyi bir oyuncuyla doldurabilir...

Yahu Keita'nın futbolu çok kötü diyen yok, TR'de iyi kanat oyuncuları arasında, Lugano da en iyi defans bana göre. Ama bu iki adamın da saha içinde nasıl davrandığı ortada.

Ben ikisinin de futbolunu eleştirmedim (eleştirebilirim o ayrı mesele), tek vurgulamak istediğim şu, ben herhangi bir takımda bu tür oyuncuları görmek istemiyorum.

Bizi ilgilendirmez.M.Sarp'ta çok efendi adamdır ama saha içinde bize verdikleri çok azdır.

Keita kendini parçalar.90 dakika durmadan depar atar verdikleri üst düzeydedir.

Sonuçta Keita daha fazla katkı sağlar.Sahada nasıl davrandıkları önemli değil ne verdikleri önemli

Tüm Dünya Keita'yı konuşuyor hatta çoğu FIFA atsın Keita'yı falan diyor. Rivaldo'yu unutmadık melekler.

Fener'in maçlarından önce centilmenlik çağrısı yapan Fenerbahçe'li yazarlar vardır ya, o durumu yaşıyoruz işte. :) Her transfer döneminde, defans'a Lugano gibi çirkef bir adam lazım diyenler neden böyle davranıyor anlamak çok güç.

Her maç Kadıköy'de yapılanları biliyoruz, ona rağmen Ali Sami Yen'de centilmenlik çağrısı yapıyoruz, geçelim bu işleri... Keita'nın yaptığı yanlış olabilir de, adamı böyle yerden yere vurma'nın anlamı nedir.

Bu adam bizim oyuncumuz, her türlü sahip çıkmamız gerek.Fabiano kendini yere attı, bizde olsa gitsin mi diyeceksiniz.Lucio kendini yere attı, bizde olsa gitsin mi diyeceksiniz...

Keita'nın yaptığı doğru bir hareket değil ama zamanında Rivaldo'da Hagi'de Maradona'da çirkefleşti kazanma hırsı yüzünden.

Yalnız FIFA Fantezi Futbol oyunu için yaptığı değerlendirmede Fabiano (14)'dan sonra Yaya Toure ve Elano (10) en fazla puan alan adamlar...

Yani maç 2-1 bitseydi büyük olasılıkla Elano maçın adamı seçilecekti ama olmadı...

Ben şu ana kadar gönderilsin/gönderilmesin tartışmasına girmedim ama çoğumuz ana avrat sövdük Rivaldo'ya. Adamı tüm futbol dünyası ayıpladı ve yanılmıyorsam kendisi sonra özür diledi. Hiçbirimiz "adam gereğini yaptı, yoksa Hakan'ın topa vurması yanına kar kalacaktı. Profesyonellik bunu gerektirir" diye yorumlamadık. Hakan Ünsal'a ise kısmen kızdık kısmen kızmadık, çoğunlukla "yapmaması lazım ama maçın gerilimiyle olur" falan diyerek geçiştirdik, ya da hiç gündeme getirmedik.

Hakan orda o stresle topa sert vurmuş olabilir ama Keita da aynı durumda stres var Vuvuzela var adamda adrenalin hat safhada Kakanın darbesini ki gerçekden sertdi onu dallanıp budaklandırdıkdan sonra Kakayı oyundan attırdı ama bu sitede gönderilsin - satılsın yazılarını görünce inanamadım sinirlendim.Adamı bi hareketle ve 1-2 saniye ile defterden silmişler.Keita hakkını helal etmese yeridir

Elano'nun futbooluna laf ederim etmem o ayrı ama en azından karakteri yetermiş bunu gördüm. Çok sevdiğim diğer oyuncumuzda artık kendine çeki düzen vermeli. bir değil 5 değil... ayıptır. Kazanmak için herşey mübah değil arkadaş.

bu görüntü malesef kötü

elanomillisakatlik.jpg

Ne çok saydırmak isteyen varmış Keitaya. Şu zamanda takımdan en son gitmesi gerekendir ve böyle birşey söz konusu değil. Sahada (yönetimde) ruh gibi dolaşan hiçbirşey vermeyen sadece alan karakterlileri temizleyelim Galatasaraydan ilk önce.

Fener'in maçlarından önce centilmenlik çağrısı yapan Fenerbahçe'li yazarlar vardır ya, o durumu yaşıyoruz işte. :) Her transfer döneminde, defans'a Lugano gibi çirkef bir adam lazım diyenler neden böyle davranıyor anlamak çok güç.

Her maç Kadıköy'de yapılanları biliyoruz, ona rağmen Ali Sami Yen'de centilmenlik çağrısı yapıyoruz, geçelim bu işleri... Keita'nın yaptığı yanlış olabilir de, adamı böyle yerden yere vurma'nın anlamı nedir.

Bu adam bizim oyuncumuz, her türlü sahip çıkmamız gerek.Fabiano kendini yere attı, bizde olsa gitsin mi diyeceksiniz.Lucio kendini yere attı, bizde olsa gitsin mi diyeceksiniz...

Şahsım adıma konuşayım.

Hırs sporda her zaman için sinir yerine oyun için kullanılırsa silah olur. Adını hatırlayamadığım bir Fener basketbolcusundan öğrendim ben bunu. Adam 2. periyotta 4 faul aldı. Sonra dirsek yedi ve kafasını oyuna verdi. Adam LeBron gibi attığını soktu sonra 35 sayı 4 faulle bitirdi maçı. Hırs , istek budur...

Keita'nın maçta yaptığı ise sahtekarlıktır. Futbol için sahterkarlık yaparsan en fazla 1 adam attırırsın rakipten ama hırsını sahaya yansıtırsan maçı kazanırsın. İkisi arasında fark var...

Geri
Üst Alt