Bu Pislik Ligden Kurtulmanın Yolu! Avrupa Futbol Ligi

Can Çelik

Tecrübeli Üye
Arkadaşlar gördünüz mü bilmiyorum ama Mehmet Şenol'un twitterda ele aldığı konusunu açtığı bir olay Avrupa Futbol Ligi! Sizce böyle bir şey olur mu? Olursa nasıl olur? Nasıl etkileniriz? Olumlu mu? Olumsuz mu?

Buyrun tartışalım..

işte o twitler..

mehmet senol @mehmetsenol · 31 dk.

Asaf Hocamla Avrupa Futbol Ligi'ni tartışıyoruz.. Soruma verdiği cevap şöyle:

mehmet senol @mehmetsenol · 37 dk.

"Bu ligin kurulması kesin bence. Amerika’daki gibi olacak, lig belirlenecek ve artık girmesi-çıkması olmayacak. 20 takımlı bir lig...."

"bunlar kendi aralarında maç yapacaklar. Tabi yerel federasyonlar bundan hoşlanmıyor. Barcelona’nın eski yöneticisi..."

"...şimdi City’nin CEO’su Ferran Soriano ile bir toplantıya katılmıştım. “Gol-Top Ağlarla Şans Eseri Buluşmuyor” isimli bir de kitabı var.."

mehmet senol @mehmetsenol · 36 dk.

"Soriano, futbolcu olan bir adam değil; Arçelik’in, Google’ın CEO’su gibi bir adam. Daha evvel uçak şirketi yönetmiş biri...."

"Bakış açısı ve çalışma alanı tamamen iş adamı vizyonunda. Barcelona’nın forma satışları, TV gelirleri vs. gelirlerine bakıyor...."

"Pasta nedir, bu pasta nasıl daha büyür, biz bu pastadan ne pay alırız, pastadaki payımızı nasıl büyütebiliriz. İşin ekonomik gerçeği budur."

mehmet senol @mehmetsenol · 35 dk.

"....Soriano, . “Türkiye’den iki takım girmez, tek takım girer” dedi...."

Eğer Türkiye'de futbolu Yıldırım Demirören gibi dil bile bilmeyen bir çapsız ile Aziz Yıldırım gibi bi şike suçlusu yönteecekse...

kusura bakmasınlar, ancak kendi çöplüklerinde sahiplerinin çevirdiği alan içinde ötebilirler ancak...

mehmet senol @mehmetsenol · 29 dk.

Kapıkule'den çıktıklarında, kenidlerine tıpkı bugünlerde olduğu gibi "hoş gelmediniz" diyecekler...

mehmet senol @mehmetsenol · 29 dk.

Kısacası, temizlik şart.... Ve bunu renk körlüğünü bırakıp Devlet de farkettiğinde, bir gelişme olabilir ancak...

mehmet senol @mehmetsenol · 27 dk.

Bir kaç kişi yüzünden ülke futbolunun temsilini de uçurumun eşiğine getirdiklerinin farkına vardıklarında umarım geç olmamış olur...

mehmet senol @mehmetsenol · 25 dk.

O zaman "bu ülkede başbakan var artık" diyen Uslu'nun dili de yetmeyecek kendisini kurtarmaya...

Kısa vadede değil ama orta vadede bunu kaçınılmaz görüyorum ben ...

Bende gördüm bu yazdıkları enteresan cidden. Böyle birşey olursa zaten lig için Türkiye'den sadece Galatasaray'a teklif getirirler. Keşke olsa çok isterdim. Bende sıkıldım artık şikecilerin liginde oynamaktan ve saçmalıklarından...

Bunlar o durumda sponsorluk tarihine geçerler; Sponsor firmalara sponsor olurlar yalakalık daha doğrusu şike amaçlı alınsınlar diye.

Ne paralar teklif ederler artık. Bknz: YKB sponsorship to CL

Bunlar o durumda sponsorluk tarihine geçerler; Sponsor firmalara sponsor olurlar yalakalık daha doğrusu şike amaçlı alınsınlar diye.

Adı şikeyle anılmış bir takımı almazlar sanırım. Özellikle yeni bir oluşum olacağı için böyle imaj zedeleyici bir hamle yapmazlar sanırım..

Orta vadede ulusal ligler , milli takımlar ve avrupa kupalarında statü ve düzen olarak kapsamlı ve ekstrem değişimlerin olması kaçınılmaz olacaktır , gerek UEFA gereksede FİFA bu düzenleme ve değişime mecbur kalacaklar ,

Adı şikeyle anılmış bir takımı almazlar sanırım. Özellikle yeni bir oluşum olacağı için böyle bir imaj zedeleyici bir hamle yapmazlar sanırım..

Ben oluşumun gözüyle bakmıyorum zaten. Tabiki almazlar. Hani bunlar artık herşeyini !!! verirler katılabilmek için

Hocam bunlarda o şerefsizlik kapasite var mı , var haklısın ,

fakat yakın geleceğe dair düşünülen dönüşüm bu şeref yoksunlarının tırt kuruluşlarının falan çapını aşmayı bırak katlar , bu manada dahi bunların suratına bakılmayacağına emin olabilirsin .

ilk aşamada almazlar sanırım böyle bir şey olursa :)

ben de öyle düşünüyorum. kaldı ki bizi de kalkıp kara kaşımıza kara gözümüze değil tanınırlığımıza, Uluslararası başarılarımıza bakarak alırlar.

Bugün Fenerin nasıl tanındığı ortada

ben de öyle düşünüyorum. kaldı ki bizi de kalkıp kara kaşımıza kara gözümüze değil tanınırlığımıza, Uluslararası başarılarımıza bakarak alırlar.

Bugün Fenerin nasıl tanındığı ortada

Kesinlikle öyle. Galatasaray avrupada çok saygın bir kulüp. Bir çok milletten arkadaşım oldu hepsiyle oturup bu konuları baya baya konuştuk. Gerçekten avrupa şampiyonlar ligine 10-15 takım say dediğimizde hepsi Galatasarayı mutlaka listeye alır.

Ha bu arada diyelim ki fener bu ligde rüşvetle falan kendine yer edindi.. Şike yapamaz, hakemleri belirleyemez, algı yönetimi yapamaz, toplantı üstüne toplantı yapamaz, protokelde küfredemez, aykırı hareketlerde bulunamaz. Şuan TBF ve TFF'yi eline almış oynatıyorlar maalesef..

bir nevi nba tarzı bir lig olabilir.Yanlış hatırlamıyorsam 10 15 sene önce major klüp olarak adlandırdığımız kalbürüstü klüplerin böyle bir düşüncesi olduğu söylenmişti

Çok önceden de konuşuluyordu bu hala daha konuşuluyor lafta kalır ancak

Yıllar geçtikçe, teknoloji geliştikçe herşey değişebiliyor.

Böyle birşey kısa vade de olmaz. Zaten diyelim ki, 20 takımlı bir lig olacak.

20 tane insanları tatmin edecek takım kimler olacak? Yani Barcelona-Münih gibi takımların gelmeyeceği belli, gelseler şampiyon olamayacağın belli.

Bu işin mantığı şöyle olur;

Şampiyonlar Ligi gibi özel ikinci bir turnuva yaparsın, en az CL kadar kaliteli.

32 tane CL'ye önceden katılmış ve şike suçuna bulaşmamış, o sezon CL'ye katılamamış, Avrupa kariyeri olan takımları seçersin. Mesela bu sezon Manchester United yok. Kötü olsalar bile bir marka kaybı. Alırsın hemen yeni turnuvana. Facebook-Google gibi para kusan firmaları da sponsor yaparsın, hatta Google bir teknoloji geliştirir maç yayınlarını da kendi yapar, makul bir fiyattan internet üzerinden maç satar. Vs... vs...

muhteşem bir hamle olur ancak sadece hayalden öteye geçeceğini düşünmüyorum. avrupa da futbola ve spora bakış açısı bu tür atılımların gerçekleşmesine engel.

20 Takımlı lig muhabbeti işin sopası amaç radikal değişimler için UEFA-FİFA ve ulusal federasyonları zorlamak ve mecbur kılmak ,

daha az milli maç , daha az yerel lig maçı , ama daha fazla avrupa kupası maçı belki EL'nin kaldırılması ve genişletilmiş bir ŞL ,

Kesinlikle öyle. Galatasaray avrupada çok saygın bir kulüp. Bir çok milletten arkadaşım oldu hepsiyle oturup bu konuları baya baya konuştuk. Gerçekten avrupa şampiyonlar ligine 10-15 takım say dediğimizde hepsi Galatasarayı mutlaka listeye alır.

Ha bu arada diyelim ki fener bu ligde rüşvetle falan kendine yer edindi.. Şike yapamaz, hakemleri belirleyemez, algı yönetimi yapamaz, toplantı üstüne toplantı yapamaz, protokelde küfredemez, aykırı hareketlerde bulunamaz. Şuan TBF ve TFF'yi eline almış oynatıyorlar maalesef..

Türkiye'de şike yandaşlarının şikecilere destek verme anatomisi şu şekilde;

--- Fenerbahçe öncelikle kendi taraftarı olan güçleri ile desteğin çekirdeğini oluşturuyor.

--- Fenerbahçe taraftarının sağmallığı bahsettiğim güçler için oldukça cazip bir pazarı oluşturuyor.

--- Fenerbahçeli olmayan güçleri de sağmallığın getirisine ortak ediyorlar.

--- Fenerbahçeli olmayan ve güç avantajı oluşturmayan kesimi ikna etmek için de mağdur algısı oluşturuluyor.

--- Düzene dahil edilen yukarıdaki tüm kesimler özellikle Galatasaray ile düşman haline getirilerek geri dönüşü olmayacak hale getirilerek;

" Dur yahu Fenerbahçe sandığımız kadar da mağdur ve haklı değilmiş" algısının önüne geçiliyor.

--- Böylece kısır döngü başlıyor. Her çatışma Fenerbahçe'ye bir şekilde avantaj sağlıyor. Örnek;

* Aziz Yıldırım'ın infazının geciktirilmesi,

* TFF ve TBF gibi Türk Sporundaki kritik noktalardan Fenerbahçe'ye gelmesi gereken ama gelmeyen cezaların önüne geçilmesi.

* Oluşabilecek maddi zararların Fenerbahçelilerin sağmallığının kullanılarak telafi edilmesi vs gibi.

--- Son olarak Türk bürokrasi ve siyasetinin Fenerbahçe lehine kullanılması

Geri
Üst Alt