Üye Görüşü - Bu Sene Türk Futbolunun Bütçesine Ne Oldu? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Üye Görüşü Bu Sene Türk Futbolunun Bütçesine Ne Oldu?

2024 Yaz Transfer Sezonuna istinaden merak ettiğim husus.

Kendimizden misal verirsek daha iki sene önce Morutan, Cicaldau gibi düşük bütçeli transfer kovalıyorduk, bonserviste normalleşen rakam 5-6 Milyon Euro'ydu. Geçen seneden itibaren tekte 15 Milyon Eurolar vermeye başladık. Öyle ki (umarım faydalı olur) Jelert gibi nispeten bilinmeyen bir topçuya bile yaklaşık 10 Milyon Euro verebiliyoruz. Bu para birkaç sene önce Transfer Nöbeti konusundaki herkesi büyük şaşırtabilirdi. Varımızı yoğumuzu gömüp aldığımız Diagne bile 13 Milyona geldi. Eskiden x satılırsa y transferi bitecek, şu zaman limit açılacak o zaman transfer yapacağız diye bekliyorduk. Asıl olay bizde maaşta kopuyor. Tarihin en kazık en yağlı sözleşmeleri denilen Belhanda 3.5, Feghouli 4'e yakın alıyor diye yangınlar çıktı forumda. Ki bu adamlar öyle veya böyle katkı verdi hatta Feg, 18/19 sezonunun 2. yarısı açılarak şampiyon yaptı bizi. Bu maaşlara çok uçuk diyip, Fatih Hoca'nın son döneminde maaşı düşük genç topçu aramaya başlamıştık. Bugün Icardi tekte 10 Milyon Euro alıyor. (Buna hiçbir şey diyemem helali hoş olsun.) Forumun yarısının beğenmediği, Palace'taki halinden bir haber Zaha 7.25M alıyor, Yedek SF diye transfer ettiğimiz adam bile 5 Milyon Euro alıyor.
Ha bu arada hiçbir golü olmayan, Yunanlara verdiğimiz herif bile 5'e yakın alıyor, birkaç sene önce yangın yaptığımız futbolcuların maaşlarının toplamını sadece bu herif aldı bu sene. İmza parası falan da saymıyorum daha.

Keza Fenerbahçe, ipin ucunu kaçıran bütçelerle oynuyor. Bir topçuya tekte 20 Milyon Euro vermeye kadar yükselttiler çıtayı. Bu dönemde bugüne kadar 50 Milyon Euro'ya yakın para harcanmış, önceki yaz 60 harcanmış. Hatta öyle ki Cengiz Ünder gibi sadece basit bir maçta 4 gol atıp sonra kaybolan bir adama 15 Milyon Euro gibi astronomik bir bedel ödenmiş. Sadece birkaç sene önce Samatta, Bruma, Rossi, J. Pedro kovalayan bir takımdan bahsediyoruz. Hadi bunları anladım, başkanları itibariyle ekonomik olarak çok güçlüler ve tabiri caizse bitmeyen bütçeleri var.

Bana göre asıl olay Beşiktaş. 2 sene önceye kadar yaptıkları maksimum transfer 6 milyona (O da satılırsa %50'si Benfica'ya gidecek) Gedson'u almaktı. Bugün ne fayda verecekleri belli olmayan Muçi'ye 10, Musrati'ye 11 gömüp Immobile'e yıllık 6 MİLYON EURO maaş vermekten geri kalmıyorlar. Avrupa geliri yok, şampiyonluk yok, yayın gelirleri zaten dip.

Son yıllarda bu takımlar altın mı buldu? Yayın gelirleri yeni ihaleyle 10 katına mı çıktı? Avrupa'da başarılı mı olundu, hayır. Hiçbir şey yok. Her şey yerli yerinde dururken hatta günden güne gerilerken transfer ve maaş bütçelerinin kat kat artmasını asla anlamlandıramadım. Her sene yapılan borç muhabbeti bile bu sene adam akıllı gündeme gelmedi. Bu durumun açıklamasını biri yapabilirse çok sevineceğim.

Garip bir çelişki olusmadimi bizim ligte avrupada denetim sıkı olduğu için sahipli kulüplerin pek çoğu istediği gibi para harcayamaz oldu
Hem kendi lig federasyonlar hem uefa sopayı gösterdi ama bizdeyse hiçbir başarıları olmayan en borçlu kulüpler bile 20 milyon bonservisler 6 milyon maaslar vs havada uçuşuyor

Besiktas'in sonu Bordeaux gibi olur. Eksi oglu eksi bakiyeyle Fener'den cok harciyorlar. Neyin kafasi bu bilemem, ama 3 vakte hirrigi tutarlar.

Beşiktaşın dibinin sıyırılıp satılması için adımlar olduğunu düşğnüyorum, bakın başaramıyoruz satılma harici şansımız yok durum mevcut olacak.
Heriflerin tek kalemde bankalar birliği faizi ile birlikte borcu 45 milyon euro. Beşiktaşın geliri o kadar var mı tartışılır, en son göğüs sponsorluğunu 3 milyona verdiler herifler. Stadyum falan holding bünyesinde, bu zamana kadar ortada olmayan rahmi bir anda ortaya çıkıyor.
Bu adamlar binemeyeceği eşeğe ot vermeyecek adamlar.
Boynuz grubu ilk beşiktaşa çökecek gibi görünüyor.
Sonra da dünyaları harcayıp yine başarı gelmeyen fener var

Acun tek maç yayını için fenere 10 milyon Euro verdi deniliyor. Bu durum normal değil mi? Sponsorluklar TV gelirleri diye kulüplere para pompalanıyor. Alınan peşin para banka faizine konulup 3-5 ay değerlendirilirse zaten @%20-25 kar getiriyor. Sözleşmeler ödemeler de uzun vadeli olunca transfer paraları karşılanıyor.

Yukarıdaki durumu başarısız holding takımları için söylüyorum. Şirketler de reklam gideri vs gibi devlete vereceği vergiyi buralara aktarıyor. Tabi ki bunlar benim düşüncelerim. Ama işin içerisinde yüksek gelirli holdingler kurumlar olursa futbola para aktarmak kolay.

Bizimkilere gelince sponsorluk gelirleri CL gelirleri satış gelirleri vs. Bu yaz kullanılmaya başladı. Ama bu gelirlerin devamlılığı ne şekilde olacak onu takip etmek gerekir. Bizim gelirler başarı geldikçe devamlılığı olabilecek gelirler. Diğerleri gibi başarısızlıkta da kulübe para akışı sağlanamaz. Bu yüzdendir ki camia olarak birliktelik sağlayabilmek önemli. Yönetimde kim olursa olsun birliktelik dağıldığı sportif başarı gittiği anda maddi anlamda diğerlerinin gerisinde kalırız.

Birçok postumda sizlerin de kafasında yönetimi savunduğum algısı oluşuyor olabilir. Ama gerçekten yönetimdeki ismlerin vs benim için zerre önemi yok. Ben şu anki ayrışmanın takıma zerre yarar sağlamayacağını, aksine başarısızlığa götüreceğini düşünüyorum. Bu durum da ne yazık ki suyun karşı tarafına yarayacak. Adamlar yıllardır başarısız olan yönetiminin etrafında toplanıp bizim hatalarımıza odaklanmış durumda. Erden Timur benim Galatasaray tarihi boyunca gördüğüm en yetenekli en düzgün yöneticidir belki. Sevgim de sonsuzdur. Ama yapılan yanlışlar olmuş olsa da Galatasaray a olan sevgim şu birlikteliğin bozularak yarıştan uzaklaşmamıza sebebiyet vermesini istemiyorum. İnancımızı kaybedersek tek bir puan kaybında olacak olaylar beni korkutuyor.

Acun tek maç yayını için fenere 10 milyon Euro verdi deniliyor. Bu durum normal değil mi? Sponsorluklar TV gelirleri diye kulüplere para pompalanıyor. Alınan peşin para banka faizine konulup 3-5 ay değerlendirilirse zaten @%20-25 kar getiriyor. Sözleşmeler ödemeler de uzun vadeli olunca transfer paraları karşılanıyor.

Yukarıdaki durumu başarısız holding takımları için söylüyorum. Şirketler de reklam gideri vs gibi devlete vereceği vergiyi buralara aktarıyor. Tabi ki bunlar benim düşüncelerim. Ama işin içerisinde yüksek gelirli holdingler kurumlar olursa futbola para aktarmak kolay.

Bizimkilere gelince sponsorluk gelirleri CL gelirleri satış gelirleri vs. Bu yaz kullanılmaya başladı. Ama bu gelirlerin devamlılığı ne şekilde olacak onu takip etmek gerekir. Bizim gelirler başarı geldikçe devamlılığı olabilecek gelirler. Diğerleri gibi başarısızlıkta da kulübe para akışı sağlanamaz. Bu yüzdendir ki camia olarak birliktelik sağlayabilmek önemli. Yönetimde kim olursa olsun birliktelik dağıldığı sportif başarı gittiği anda maddi anlamda diğerlerinin gerisinde kalırız.

Birçok postumda sizlerin de kafasında yönetimi savunduğum algısı oluşuyor olabilir. Ama gerçekten yönetimdeki ismlerin vs benim için zerre önemi yok. Ben şu anki ayrışmanın takıma zerre yarar sağlamayacağını, aksine başarısızlığa götüreceğini düşünüyorum. Bu durum da ne yazık ki suyun karşı tarafına yarayacak. Adamlar yıllardır başarısız olan yönetiminin etrafında toplanıp bizim hatalarımıza odaklanmış durumda. Erden Timur benim Galatasaray tarihi boyunca gördüğüm en yetenekli en düzgün yöneticidir belki. Sevgim de sonsuzdur. Ama yapılan yanlışlar olmuş olsa da Galatasaray a olan sevgim şu birlikteliğin bozularak yarıştan uzaklaşmamıza sebebiyet vermesini istemiyorum. İnancımızı kaybedersek tek bir puan kaybında olacak olaylar beni korkutuyor.
10 milyon lira yav ne eurosu

Benim 8jkli arkadaşlarım var hatta bazıları kulüp üyesi, ciddi ciddi transferleri kendi paraları (o kel.herif) yaptıklarına inanıyorlar:)

Sadece Türkiye’ye özgü bir şey değil bu tüm dünya bu şekilde oldu pandemi sonrası. Giderler ne kadar artıyorsa gelirler de o şekilde yükseliyor. Tek satıştan +20’€ para da kazanılıyor şu an ligde.

Halukların yayındaydı sanırım onların yalancısıyım. Hatta forvet transferinin yarısı Acun'un yayın için verdiği ücretten geldi dedi...
Ne maçından vermiş? Sponsorluk olsa onu bildirmek zorundalar.

İmaj hakkı olabilir adamın maaşını açıklamaladılar muhtemelen 4+imaj hakkı şeklinde alıyordur, imaj hakkını verir en fazla.

Haluk telaffuz ettiği paraların ne anlama geldiğini bilmeyen bir adam, finansalda inanacağım son insandır. Geçen bonservisi 9 olan Davinson’a bonuslar işledi o 14 oldu falan diyordu, sonra Gökhan sövünce kıvırdı.

Erden Timur gerçekten farklı bir yaklaşım getirdi Türk futboluna, Erden Timur giderleri düşürmek yerine gelirleri yükseltmenin yolunu aradı

Bugün Real Madrid 1 milyar € gelir elde ederken asıl düşünmemiz gereken şey neden Türk futbolunun harcadığı bütçe arttı diye düşünmek olmamalı bence

Ne maçından vermiş? Sponsorluk olsa onu bildirmek zorundalar.

İmaj hakkı olabilir adamın maaşını açıklamaladılar muhtemelen 4+imaj hakkı şeklinde alıyordur, imaj hakkını verir en fazla.

Haluk telaffuz ettiği paraların ne anlama geldiğini bilmeyen bir adam, finansalda inanacağım son insandır. Geçen bonservisi 9 olan Davinson’a bonuslar işledi o 14 oldu falan diyordu, sonra Gökhan sövünce kıvırdı.
Sponsorluk değil sanırım tam anlamadım ama hazırlık maçlarının yayın hakkı için sanırım.

Üst Alt