Burak Elmas: "İstifa edersem Galatasaray başsız kalır"

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu 📺
Yönetici
Administrator
1651238806598.png

Galatasaray Başkanı Burak Elmas’ın açıklamaları;

Burak Elmas: "Ben seçim sürecine saygı duyarak ön plana çıkmadım. İbra konusunda bugüne kadar hiç konuşmadım. Gösterdiğimiz nezaket yanlış anlaşıldı. Bütçesiz Galatasaray'ın kilitleneceğini bilerek hemen seçim kararı aldık."

Burak Elmas: "Bütçe onaylanmayınca normalde genel kurul tutanaklarını beklememiz gerekir ama bütçesiz Galatasaray'ın önünü açmak üzere 23 Nisan, 30 Nisan'a seçim kararı aldık."

Burak Elmas: "Sonrasında çok enteresan süreçler gelişti. STİ'den bir denetleme geldi. Denetleme sonucunda tüzük maddelerimiz ve bazı hukuki görmedikleri maddelerden sonra İstanbul Valiliği'nin bir tedbir talebi başvurusunu öğrendik."

Burak Elmas: "Sonrasında bize 87/22'den seçim kararı almadığımız için eleştiriler yapıldı ancak bu hukuki olarak mümkün değildi ve biz de 28/1'den seçim kararını almak durumunda kaldık."

Burak Elmas: "Bugün çıkan kararı dün servis ettiler. Kim servis ettiyse o biliyordu. Ben dün hukukçularımızı aradığımda, böyle bir kararın olmadığını söylemişlerdi. Bu kararın benim tarafımdan aldırıldığını düşününler, bir kampanya başlattı. Biz kararı bu sabah öğrendik."

Burak Elmas: "Seçim sürecini götüren divan arkadaşımız geçmiş dönemde bu raporda yer alan hukuk dışı ya da hukuka uygun olmayan eylemlerle ilgili taraf olması gereken Divan Başkanımız iki adayımızı çağırarak bunun Galatasaray kararı olduğunu bildirdi."

Burak Elmas: "O toplantı sırasında kendilerine kulübün hukuk departmanı bana bağlı olduğu için isterlerse bu savunmayı dışarıdan bir hukukçuya vererek kulübün savunmasını şeffafça dışarıdan yapılmasını teklif ettik."

Burak Elmas: "1. tedbir kararı reddedildi. Bu konunun normal bir inceleme olmadığını konuşurken öğrendik. Daha sonra istinaf başvurusu yapıldı ve geri çekildi. Daha sonra 2 3 dava daha açıldı."

Burak Elmas: "Bizim de seçime girebileceğimiz konusunda bir karar verilmiş. Bu bizi çok şaşırttı çünkü böyle bir talebimiz yoktu."

Burak Elmas: "Tedbir kalkınca adaylarla yine görüştük. 30 Nisan'a kadar bir dava açılamayacağını söylediler. Seçime bir engel görünmüyordu. Mevcut seçim sürecinin devam edilmesi kararı alındı."

Burak Elmas: "25 Milyon Euro ekstra gelir yaratmış, 5 milyon Euro maliyet azaltmış bir yönetimi mali olarak da ibra etmemeye çalıştılar."

Burak Elmas: "Galatasaray'ın geleceğini etkileyecek Riva, Florya, Otel, transfer konusu vs her konuda şeffaf bir yol izledik."

Burak Elmas: "Galatasaray borcunu ödemek için en şanslı kulüp olmasına rağmen bu projelerin engellemesini isteyenler kulübün kayyuma gitmesini isteyenlerdir."

Burak Elmas: "Özellikle sosyal medyada taraftarlarımız, yanlış şekilde yönlendiriliyor. ‘İstifa etsin, seçim devam eder’ diyorlar. İstifa veya idari ibrasızlıkta 1 ay müddet var, tüzükte yazıyor."

Burak Elmas: "Şu an istifa edersem Galatasaray başsız kalır. Federasyon seçimi var. Naklen yayın ihalesi var."

Burak Elmas: "Seçimle ilgili tarihi, önümüzdeki hafta tekrar konuşacağız. "

Burak Elmas: "Bir kaç suç duyurusunda bulunacağım."

Burak Elmas: "Yeniden yapılandırma anlaşmasında ödemelerin yapılmaması halinde bankaların belirlediği kişilerin başkan ve yönetici olabileceğini söyledim."

Burak Elmas: "Fırat Develioğlu’nu, Divan Başkanımızla beraber aradık. Davayı geri çekmesini rica ettik, kendisi devam etmek istedi."

Burak Elmas: "Galatasaray ile ilgili mahkemeye başvuran ilk üye Fırat Develioğlu değil."

Burak Elmas: "Şu an Galatasaray'ın önceliği benim adaylığım değil. El birliği ile kulübü buradan çıkarmamız gerekiyor."

Burak Elmas: "Ben imza konusunu destekliyorum, hatta yarın gidip ben de imza vereceğim. Yönetim kurulu arkadaşlarım da imza verecekler."

Burak Elmas: "Çünkü farklı sebeplerle Galatasaray'ın demokrasisine müdahale edilmesine istisnasız sert tepki koymamız, Galatasaray'ı olması gerektiği gibi fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür bir kulüp olarak geleceğe taşımamız lazım."

"Gs Başkanı olarak , seçilen başkan olarak , baş...kan..olarak , gs Başkanı olarak"

Temiz bir açıklama olması dileğiyle

Gidis hediyesi olarak, Nef ile sözlesmeyi fesih etmek icin anlastik deyip, dünyaca ünlü bir sponsorla anlasmayi acaklayacak

Başkan ertelensin istiyor gibi yorumlar yapılmaz umarım ezbere

Burak Elmas: "Ben seçim sürecine saygı duyarak ön plana çıkmadım. İbra konusunda bugüne kadar hiç konuşmadım. Gösterdiğimiz nezaket yanlış anlaşıldı. Bütçesiz Galatasaray'ın kilitleneceğini bilerek hemen seçim kararı aldık."

Burak Elmas: "Bütçe onaylanmayınca normalde genel kurul tutanaklarını beklememiz gerekir ama bütçesiz Galatasaray'ın önünü açmak üzere 23 Nisan, 30 Nisan'a seçim kararı aldık."

Burak Elmas: "Sonrasında bize 87/22'den seçim kararı almadığımız için eleştiriler yapıldı ancak bu hukuki olarak mümkün değildi ve biz de 28/1'den seçim kararını almak durumunda kaldık."

Burak Elmas: "Sonrasında çok enteresan süreçler gelişti. STİ'den bir denetleme geldi. Denetleme sonucunda tüzük maddelerimiz ve bazı hukuki görmedikleri maddelerden sonra İstanbul Valiliği'nin bir tedbir talebi başvurusunu öğrendik."

Geri
Üst Alt