Burak Sonrası Galatasaray

Güzel bir Kritik olmuş, taraftarıda çok olur, karşı çıkanıda. Ama kimsenin karşı çıkamayacağı tek nokta, Burak ın önde basma top tutabilme gibi özellikleri olmaması, yanındaki asırlık çınar Drogba kadar bile yapamıyor bunu, ama öte yandan sayılar şuan için ihtiyacımız olduğunu gösteriyor. Özellikle yerli statüsünde daha iyi bir alternatif yok. Birde Gaziantepteki Muhammet Demir i çok beğeniyorum.

En büyük hizmeti giderek yapacak.. hasbelkader Chelsea'ye çaksa da itelesek birilerine bari..

tumblr_mjkjrxqjsg1rkmk9co1_500.gif

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

İstatistik iyi hoş da görende 2 sezondur ligi 15. bitirdik sanar. Adam geldiğinden beri çok kaçırmakla beraber gollerini atıp gol kralı oluyor bir şekilde + bu kadar eleştirilip bu kadar başarılı(tabii kişiye göre değişir) olan bir herif zor bulunur.. Kalsın bence hem sallanacak adam sayısı çok azaldı takımda..

buraktan önce gitmesi gereken adamlar var. şu şartlarda selçuk burak umut semih yekta gökhan zan ceyhun elimizde ki iyi ve iyi sayılabilecek yerliler. burakı gönder tamam ama burakın yerini yerli bir oyuncuyla doldurmadıktan sonra yabancı kontenjanı nedeniyle boş yere elimizdekinden de oluruz.

arka tarafta aydın oynayacağını sabri oynayacağına önde burakla umut oynasın önemli değil.

Bazılarımız sadece gol derdinde bazılarımız (benim gibi) hem güzel oyun istiyor hem de bolca pozisyona girip daha çok gol atmamızı. Bunlar Burak ve Umut gibi düz oyuncular ile mümkün değil. Bunları iki senedir anlatmaya çalışıyoruz millet daha yeni uyandı.

Eğitim şart.

Guzel yazi olmus ellerine saglik . Bence Drogba tek forvet oynamali Burak 60 dan sonra girip bombalar . Umutta kovulmali .

hucum ederken yaptigi fauller nedeniyle rakibi savunmadan iyi cikartiyor. Boylece hicbir takima baski kuramiyoruz.

Dün Trtsporda görünce şok oldum.Ligin en çok faul yapan oyuncusuymuş... Yaptıklarının çoğu da hücum fauldür top kendindeyken rakip defansı çekip itmektendir..

Oynadığımız futbol genelde sistem veya defans üzerinden tartışılıyor.

Burak'a yapılan eleştiriler genelde "ama gol atıyor" noktasında tıkanıyor.Aslında Umut'un ve özellikle Burak'ın eleştirilme sebebi oynadığımız oyunu olumsuz etkilemeleri.

Ujfalusi'den sonra Cris, Dany, Semih, Gökhan, Chedjou, Hakan, Eboue, Sabri yani bütün defans eleştirildi.Ben Burak ve Umut gibi forvetlerle defansa Telles, Vidic, Ömer Toprak veya başkası da gelse çok farkedeceğini sanmıyorum.İleriye atılan her topun adeta duvara çarpıp dönmesinden dolayı kötü oynamamız, kolay goller yememiz kaçınılmaz.

2 sezon önce Elmander, Baros ve Necati gibi top tutmayı, kontrol etmeyi bilen oyun zekası üst düzey forvetlerle oynarken daha iyi hücuma çıkan ve defans yapan bir takım vardı.Dolayısıyla arkada oynayan futbolcularda hücuma ve skora daha fazla katkı verdi.

Elmander 12, Baros 8, Necati 13 gol atarken arkalarında oynayan Selçuk 13, Melo 12, Emre Çolak, Engin Baytar 3, Kazım 2 ve Eboue 3 gol atmış.

Burak ve Umut sonrasında geçen sezon Selçuk 7, Melo 1, Amrabat 1, Riera 2, Eboue 0 gol atmış.Yani gol atmamız tamamen Burak ve Umut'a bağlı duruma gelmiş.

İstatistiklere bakarak bu söylenemez ama oynadığımız futbolda bunu gösteriyor.

Drogba sonrasında da bu durum değişmedi, zaten Drogba'nın tek başına Burak'ın açıklarını kapatması mümkün değil.

Burak'tan iyi Türk forvet mi var mantığıyla ilerleyemeyiz.Burak belki iyi bir golcü ama ihtiyacımız olan forvet değil.

Kısa tutmaya çalıştım okuyanlara teşekkürler

yaşından beklenmeyecek bir olgunlukta yazı yazmışsın. tebrik ederim. ama katılmıyorum :)

Bu dönemde Burak, Jardel, Inzaghi cinsinden forvet pek kalmadı artık. Tüm güncel forvetler orta sahalarına yardım ederek, top tutarak, paslaşarak ve çalım atarak oynuyorlar. Burak'ta maalesef saydığım bu özelliklerin hiçbiri yok. Bu tür oyuncular takımlarına fayadadansa büyük bir zarar, yük veriyorlar. Özellikle takımın orta sahasını aşırı olumsuz anlamda etkiliyorlar. Hadi fırsatçı, her bulduğunu atıyor diyebilrsiniz ancak Burak'ta bu da yok ne yazıkki. Girdiği 10 pozisyonun 5'ini kalecinin üzerine, 4'ünü dışarııya atarken ancak birini içeriye sokabiliyor. Fırsatçı falan da değil, geçiniz. Adam takımın yükünü o kadar çok üzerine çekip ileride kalıyor ki zaten pozisyon sezgisi de iyi olduğu için çok fazla pozisyona giriyor gibi görünüyor. Burak gibi çok poziyona giriyor gibi görünüp, takımın orta sahasına inanılmaz bir yük bindiren bir forvettense Torres gibi az poziyona girip çok kaçıran ama top tutarak, çalım atarak, yardıma gelerek orta sahasını rahatlatan bir forveti tercih ederim. Böyle bir forvet olduğu zaman orta sahalarda ciddi anlamda skor üretmeye başlıyor zaten. Chelsea'ye bakın.

Bu dönemde Burak, Jardel, Inzaghi cinsinden forvet pek kalmadı artık. Tüm güncel forvetler orta sahalarına yardım ederek, top tutarak, paslaşarak ve çalım atarak oynuyorlar. Burak'ta maalesef saydığım bu özelliklerin hiçbiri yok. Bu tür oyuncular takımlarına fayadadansa büyük bir zarar, yük veriyorlar. Özellikle takımın orta sahasını aşırı olumsuz anlamda etkiliyorlar. Hadi fırsatçı, her bulduğunu atıyor diyebilrsiniz ancak Burak'ta bu da yok ne yazıkki. Girdiği 10 pozisyonun 5'ini kalecinin üzerine, 4'ünü dışarııya atarken ancak birini içeriye sokabiliyor. Fırsatçı falan da değil, geçiniz. Adam takımın yükünü o kadar çok üzerine çekip ileride kalıyor ki zaten pozisyon sezgisi de iyi olduğu için çok fazla pozisyona giriyor gibi görünüyor. Burak gibi çok poziyona giriyor gibi görünüp, takımın orta sahasına inanılmaz bir yük bindiren bir forvettense Torres gibi az poziyona girip çok kaçıran ama top tutarak, çalım atarak, yardıma gelerek orta sahasını rahatlatan bir forveti tercih ederim. Böyle bir forvet olduğu zaman orta sahalarda ciddi anlamda skor üretmeye başlıyor zaten. Chelsea'ye bakın.

Anlatamıyoruz ki bazı arkadaşlara.Şimdi misal sen bu analizi yapıyorsun ama gelecek biri kral diyecek,öbürü 30 gol diyecek.

Burak; İnzaghi ve Jardel tipi bir forvet değil hatta alakası yok. Jardel safkan bir santrafordu, kusursuz yaptığı işler vardı (son vuruş, hava hakimiyeti, top tekniği, top saklama, vs...), İnzaghi de aynı şekilde çok çok iyi yaptığı şeyler vardı (fırsatçılık, son vuruş, kafa vuruşu vs.. ) Ve bu tarz santraforlar hala mevcut dünya futbolunda, dönemleri falan geçmedi.

Burak ise ne tip bir santrafor?

Son vuruş? Berbat

Pozisyon bilgisi? Berbat

Hava hakimiyeti? Berbat

Top hakimiyeti? Berbat

Kafa vuruşları? Berbat

Top kontrolü ve saklaması? Berbat

Rakibe baskı? Berbat

Fizik gücü kullanımı? Allah vergisi fiziğine rağmen berbat.

Vuruş tekniği? Eh işte.(bazen iyi bazen berbat)

Hız: Eh işte, 10/7

Çabukluk: 10/6

Burak tipindeki forvetler 2. ve 3. liglerde arkadaşlar, üst liglerde hiç bir takımda Burak gibi tek bir konuda bile iyi olmayan santraforlar yok.

Aynı şeyler Umut için de geçerli, Burak'tan artısı sürekli başı kesilmiş tavuk gibi koşması.

Anlatamıyoruz ki bazı arkadaşlara.Şimdi misal sen bu analizi yapıyorsun ama gelecek biri kral diyecek,öbürü 30 gol diyecek.

İnan Burak oynamasa takım şuan ürettiğinin 3 katı daha fazla skor üretiyor olurdu. Burak oynadığı zaman pozisyon yaratmakta da zorlanıyoruz. Son dönemlerde çok eleştirilen Baros dahi Elmander'le müthiş işler yapmıştı. O zaman ne kadar çok pozisyon üretiyorduk hatırlıyor musun?

Burak; İnzaghi ve Jardel tipi bir forvet değil hatta alakası yok. Jardel safkan bir santrafordu, kusursuz yaptığı işler vardı (son vuruş, hava hakimiyeti, top tekniği, top saklama, vs...), İnzaghi de aynı şekilde çok çok iyi yaptığı şeyler vardı (fırsatçılık, son vuruş, kafa vuruşu vs.. ) Ve bu tarz santraforlar hala mevcut dünya futbolunda, dönemleri falan geçmedi.

Burak ise ne tip bir santrafor?

Son vuruş? Berbat

Pozisyon bilgisi? Berbat

Hava hakimiyeti? Berbat

Top hakimiyeti? Berbat

Kafa vuruşları? Berbat

Top kontrolü ve saklaması? Berbat

Rakibe baskı? Berbat

Fizik gücü kullanımı? Allah vergisi fiziğine rağmen berbat.

Vuruş tekniği? Eh işte.(bazen iyi bazen berbat)

Burak tipindeki forvetler 2. ve 3. liglerde arkadaşlar, üst liglerde hiç bir takımda Burak gibi tek bir konuda bile iyi olmayan santraforlar yok.

Aynı şeyler Umut için de geçerli, Burak'tan artısı sürekli başı kesilmiş tavuk gibi koşması.

Bende ilerleyen bölümlerde fırsatçılıktan falan uzak olduğunu yazmıştım zaten. Tamamen ayni fikirdeyim.

'tüm thakim bhuraqa çalışıyoo yhaae' diyen zihniyet bitmeli

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Geri
Üst Alt