Üye Görüşü Burak 'tan "0" Katkı Sorunsalı !

Hakan Uslu

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Şöyle bir istatistik gördüm;

Burak 'ın Fenerbahçe maçında kaleye attığı şut "0". Sneijder 'in 9, oyuna 60 küsurlarda giren Umut 'un bile kaleye şutu var. Ama 90 dakika oyunda kalan Burak 'ın "0" (yazıyla "sıfır").

Aynı zamanda Burak 'ın topla buluşma sayısı sadece 16 olurken, 82nci dakikada oyuna giren Emre Çolak bile topla 13 kez buluşmuş. Burak 'ımız sürekli kendine arapas beklemiş, desteğe gelmemiş, top alışverişi yapmamış.

Atılan bu toplardan ofsayta yakalanmadığı sayının, Burak 'ın kaptırdığı top sayısına eşit olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım. Aslına bakarsanız taraftarın Sneijder 'in 2nci golünde, Burak 'a ara pas veremiş olmasına sevinmesi durumun vehametini ortaya koyuyor.

Pandev ile yada Umut ile oynasaydık, bundan daha kötü ne olabilirdi? diye insan düşünmeden edemiyor.

Çözümsüz...

Emenike de aynı tip oyuncu sprinter ama kafa yok 60 kez ofsayta düşüyor bu tipler.. Top ilerde kalıcak sırtı dönük oynayabilen adam alsaydık selçuk da wes de melo da 3 kat daha faydalı olurdu .. Bakınız elmander @ necati..

Bu sadece fener maçına özgü bir istatistik değil. Oynadığı maçların yüzde 90'ı böyledir. Hele hele güçlü rakiplere karşı her maçında böyle.

hakan abi iyi şeyler yazıyon da prandellinin bunu idrak etmesi zor galiba

Bize devre arasi has forvet lazim. Cemali falan yollasinlar, gerekirse balta sol bek oynasin en azindan top kayiplar yuzunden sacma kontralar yemeyiz fazla.

0 olsa yine iyi. Net zararli biri. Rakip defansin en iyi oyuncusu. Sahada yürüyor. Fener maçinin en az koşan oyuncusu. Beygir gibi ileri koşuyor. Onlarin çogu zaten ofsayt. Başka bişey yaptigi yok. Ceza sahasinin içine topu yuvarlayacanda beyimiz boş kaleye gol aticak.

Fenerbahçe maçından önce ilginç bir istatistiği daha vardı Burak efendinin. Sezon başından beri takımın 12 faul ile en çok faul yapan oyuncusu durumundaydı.

Katkıyı boşver zarar veriyor.Bu kadar bariz bir sorun kaç sezondur görülemedi.

tapatalk

+ 9140 metre falan koşu mesafesi vardı.Elin adamı 11-12 km koşuyor bizimki yatıyor

Burak sakatlansa da kurtulsak kafasına kadar düştük. Yazık biz taraftarlara, suçumuz nedir allahım da bunu başımıza musallat ettin.

I am the one who knocks!

Cüneyt Çakır 'ın 10,5km koştuğu maç 'ta hakem kadar koşmayan 8 oyuncuya sahibiz. Bu da başka bir istatistik.

Ben hala forvet almamayı çözemedim..Yabancı sınırı demeyin gittik Pandev ve Dzemaili'yi aldık..."Forvet demek gol demek" mentalitesinden uzaklaşamadıkça oyun yapımız da değişmeyecek.

Burak etkili olabilmesi için önde baskı yapmalıyız ki bizim oyuncular halı saha gibi maç yapıyor ilerde olan ilerde kalıyor bu sebeplerden kontralara etkisiz kalıyoruz bana biraz Hakan Şükür'ü hatırlatıyor ileriden yürüyerek dönerdi hep fakat o golü atardı bu atamıyor topu sağına soluna attındı bodozluyor illene önüne atıcaksın ve geniş alanda olucak ha birde kaleci sağa sola bir yöne atlıcak çünkü hep üstüne vuruyor kaleci kıpırdamadığı vakit gol yemez zaten fakat ben kendini geliştirecek birşey yaptığınıda sanmıyorum 35 yaşındaki Drogba bile idmanlar bittikten sonra 30 dk. yanına 1 kişi alarak frikik filan çalışıyordu ama ben Bruma , Emre Çolak hariç takımda bu hırsta adam göremiyorum. Kendini kanıtlamış oyuncuları saymıyorum Sneijder filan falan gibi formu düşük ve formsuz oyuncuları kast ediyorum.

Hem berbat bir futbolcu, hemde takima sorunlar yaratiyor. Hangi sekilde olursa olsun kurtulmaliyiz. yeni gelecek yönetim bundan kurtulmayi düsünmüyorsa bittik demektir. Yönetim en azindan Buraktan kurtulmak kadar vizyon sahibi olmali.

Ya gercekten Buraksiz cikip 10 kisi oynamak Burakli cikip 11 kisi oynamaktan iyidir. Cidden iyidir.

Geri
Üst Alt