Burak Yılmaz Sorunsalı

Kenan Soydabir

Kırmızı Üye
Yazık vallahi yazık. Burak'ın mevkisi ne arkadaşlar? Bu adam forvet. Görevi nedir? Gol atmak. Burak, ortasaha oyuncusu olsa, goller atsa o zaman "görevini yapmıyor, gol atması, asist yapması önemli değil" deseniz anlayacağım bir nebze. Ama adamın görevi gol atmak, attırmak. Diğer özellikler olursa ekstra olur. Burak'ın bu kadar gol atan halinin yanına, teknik, dribbling, hava hakimiyeti vs. olan haline zaten "Zlatan" diyoruz. Bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde 6 maçta leş oynadı kabul. Geçen yıl Şampiyonlar Ligi'nde yaptıkları ortada ama bu yıl olmadı, kabul. Hep beraber eleştirelim bu yıl ki Avrupa performansından dolayı Burak'ı. Ama abartmadan eleştirelim yahu. Ligde Burak oynadığı 24 maçta, 20 gollük iş yapmış. El insaf! Bu forvet oyuncusu, 24 maçta gol atamasaydı, top tekniği vs. az önce saydığım özellikleri iyi oynasaydı daha mı iyi olacaktı her şey? Geçen yıl 30 maçta, 32 gollük iş yapmış, Avrupa'da da elenene kadar gol krallığına oynamıştı. Bu adam bizde 72 maçta, 61 gollük gol+asist katkısı yapmış. Ne yapacaktı? 150 gollük katkı mı? Yoksa 10 gollük katkı ve top kontörü+teknik yeterli mi? Burak değil de, aynı dönem adımızın geçtiği Berbatov'u alsaydık, Burak'la farklı stil olmalarına rağmen, aynı performansı sergileseydi herkes başının üstünde tutacaktı. Bu adamı sadece 5 milyona aldık ve Türk kontenjanında. Bu yıl bu adam yine gol krallığına oynuyor. Ben daha önce hatırlamıyorum 3 yıl üst üste gol kralı olmuş bir oyuncu. Düşünün biraz ve vicdanı olan herkesin hak vereceğinden eminim.

ilk 11 oynadığı için manciniye dua etsin ben sağ kanat değil forvet bile oynatmam.

:crushed::crushed::crushed::crushed::crushed::crushed::crushed::crushed::crushed:

Geri kalan maçlarda mecburen tek forvet oynamalı Drogba leş olduğu için. Solda Ontivero sağda Hajrovic başlasın artık hiç değilse gelecek seneye yatırım olsun..

Forvetin tek görevi gol atmak değildir.Burak'ın teknik halinin Zlatan olması inanılmaz saçma bir tespit.Günümüz futbolunda her futbolcu biraz teknik olmalı zaten ama Burak'ta hiç yok.

gol atarsa iyi atamazsa kötü, böyle bir mantik var komedi gibi. top süremez, sürekli hücum faul yapar, ofsayttan cikmaz, takimin ahengini bozar ama gol atti mi en büyük oyuncu burak olur ve kapaklari takar. XDDDDDDDDDDD

BU Adam bu yıl yine gol krallığına oynuyorsa bu ligin ne kadar .... olduğunu var sen düşün. 13 golle gol krallığına oynuyor 13 golle komik bence. lig için de komik.

geçtim bunu eleştiriden kastın ne?ne diyelim "canım Burak bir daha öyle yapma tamam mı" gibi bir şey mi..

siz mi yanlış takımı izliyorsunuz yoksa ben mi? bizim bugün en az bak en az 6puan kaybımızın sebebi Buraktır ki bu herifi antalyadan beri bilir severim ona rağmen böyle acımasızım. kaç tane forvet var kaleciyle 40 kere karşı karşıya gelipte atamayan..

ne zamanki spiker top Burakta diyor "aman tırt bir şey olmaz" diyorum ve daha hiç yanıltmadı.

Burak koştu Burak topu tuttu Burak ilerliyor Burak düştü/Burak kaçırdı işte sana Burak özeti bi boş koşu yapıyor Allah razı olsun

Düşündüm ,

Allaha şükür vicdan ve fikir sahibiyimde ,

hak veremedim maalesef !

Adamin gollerinden ve yararindan daha fazla zarari var. Tüm oyunun icine ediyor adeta, yeteneksiz odun ayakli herif.

Istanbul'da oynanan Juventus macini seyrettim, ilk 10 dk pas yaparak Juventus'a top göstermemisiz adeta. Ama her pas oragnizasyonunda Burak icine ediyordu. Rakip alana yerlesmisiz, Sneijder Burak ile ver kac deniyor, Burak sirf oyunun icinde görünsün diye kendini gösteriyor ve topu istiyor, ama topu en geriye Semih'e atiyor ve tüm organizasyon bitiyor, yeniden baslamamiza neden oluyor, rakibi rahatlatiyor. Oyun zekasi sifir iste.

Zekasiz oyuncularin isi yok modern futbolda. Yürüsün gitsin. Baksin isine.

Karaktersizligini zaten lig'te oynanan maclarda yeterince gösterdi. Sürekli kendim gol atacam diye bizi kac golden etti herif.

ayrıca kim olursa olsun GALATASARAYın çıkarlarına hizmet ettiği sürece vardır gözümüzde,

ha oyunu dışında ekstra bir durum olur sonuna kadar arkasında oluruz ama gsye zarar vermeye başladığı an işler değişir..

2014 yılı Gsc forumun en talihsiz konusu.

Aman sanki hic forvet oynamadi, sanki forvet oynayinca, o toplari iyi kontröl edebilcek, forvet oynayinca golleri sanki sira sira diziyor... geciniz.

Her oynucu icin tekrar konu acmaya başladık bakalım sırada ki kim...

Kenan kardes sen futbola en iyisi kafani yorma. Sadece maclari seyret keyfine bak.

Burak ile Zlatanin ayni cümlede yer almasinin hic bir mantikli aciklamasi yok.

:42::42::42:

tek forvetmi?:42: Top tutmak, top saklamak, ara sira calim atmak, pas alis verisi, pres. Burak bunlari yapabilirmi? Yapiyormu? Beceriyormu? HAYIR. Onu birak da 2 metrelik düz pas bile atamiyor.Isterse 50 gol attsin, TAKIMA ZARAR VERIYOR, anlayin artik. Türk Süper Düper lige yetebilir, Avrupa icin asla.

Bize Elmander gibi forvet lazim, adam orta saha oyunculari rahatlatiyordu, sirti kaleye dönük pas dagitiyordu, bunun faydasi da Selcuklar,Melolar, Enginler goller atmakla görüyordu. Sadece ZARAR ZARAR ZARAR.

Ciddi ciddi bu adamın savunulacak bir tarafı yok.

Tek yaptığı defansın arkasına koşu yapıp ofsayta düşmezse ki bu çok zor, topu ayak içi plase ile kalecinin üstüne vurmak.

Başka bir numarası yok.

Evet Burak in gol ortalamasi iyi sayilir ama attigi kadar takima full zarar veriyor ve hic bir topu olumlu kullanamiyor malesef, cunku adamda o futbol beyni yok malesef yok. Teknik sifir oldugu gibi hic bir sekilde pas alisverisinde bulunamiyorsun bununla, yani Burak a giden her pas aslinda rakibe giden pas oluyor. Oyun anlayisi ve taktiksel bilgisi de zok cayif, herkesin onunden geciyor, mesela Drogba sola depar atiyor bu da gidiyor sola dogru, halbuki sen ters tarafa kossan ortayi bos birakirsin diger arkadaslarin icin.

Yandan kesilen ortalarda oldugu yerde bekler, hic Milan Baros gibi on direge surpriz kosu yapmaz ve defans oyuncusunun onune gecmez, boylece topu tam Beckham gibi Burak a pas atman lazim, bunuda sadece Sneijder beceriyor.

Burak evet gol atiyor, ama sadece onun yuzunden bu sezon 3-4 deplasmanda galibiyet alamadik.

Burak la ancak tek santrafor oynarsin oda diger 10 oyuncun buna musait verirse, yani hepsi Burak a oynayacak, kanatlarinda gercekten iyi kanatlarin olacakta bu bizde zaten yok.

Kisaca seneye bize cok iyi bir santrafor lazim..

Burak'ın teknik hali Zlatanmış. Burak'ın ve senin gibi fanboylarının bir an önce futbolla olan tüm ilişiklerini kesmesi lazım ülke futbolunun geleceği adına..

Geri
Üst Alt