Burası Neresi...?

Cevap: Burası Neresi...?

Pcimin iş bilgisayarı olmasından mütevellit bazı engellemeler var ve resmi görmeden sallıyorum...

Oy amman amman amman,

Burası Adıyaman,

Alem düşma kesilir,

Seni sevdiğim zaman. Dörtlüğünü içeren Adıyaman türküsü geldi aklıma birden..:p Eh bu kadar Adıyaman dedikten sonra cevabım haliyle Adıyaman...Bildim mi bildim mi ha adıyaman mı...:D

Avrupa diyorrrr ! :D

Alemdar 'cığım tebrikler.

Fotoğraflar 27.07-01.08 arasında bulunduğum Kosova 'dan.

Üstteki görüntüler ise, ziyaret ettiğimiz I. Murat (Hüdavendigar) kabristanına (Obiliç 'e) ait. (Obiliç-Kosova 'nın ~20km uzağında bir belde.)

Beni etkileyen şeyler şunlar oldu;

I. Murat 27 yıllık hükümdarlığına 37 savaş ekleyen ve hepsini kazanan tek hükümdar olmuş.

I. Murat savaş alanında öldürülen ilk ve tek padişahımız olmuş.

1389 'da cenazesi oraya defnedilmiş ancak sonradan Bursa 'ya taşınmış. Şu an oradaki mezarlar Türbedar ailesine ait.

1. KOSOVA SAVAŞI 'nı hatırlayalım;

1. Murat Hüdavendigar, Osmanlı Devleti'ni Balkanlar'dan çıkartmayı amaçlayan Haçlı Ordusu'nu 1389 yılında ''1. Kosova Savaşı''nda yendi. Zaferin ardından savaş alanını dolaşırken Sırp Miloş Obilic tarafından sırtından hançerlenerek şehit edilen 1. Murat, Kosova'da Obiliç'te şehid edildiği yere gömüldü.

Mezarının bulunduğu yere de türbe yapıldı. 1. Murat'ın cenazesi daha sonra Bursa'ya getirilerek Çekirge'deki türbesine toprağa verildi.​

Türbedar ailesi kimdir; Resimdeki yaşlı teyze bir Türbedar 'dır. Ailecek, bu türbenin koruculuğunu gönüllü olarak yapan bu ailenin hayattaki en büyük ferdidir. Aslen Boşnak olup, Türbedar ailesine gelin olarak katılmıştır.

Kendisi Türkçe biliyor. Bizleri çok sıcak karşıladı, "burada dedelerinizin kokusunu duyuyormusunuz dediğinde" hepimizin gözleri dolu dolu oldu.

Paylaşmak istedim.

Kendisinin bir de isteği var; Türkiye Cumhuriyeti tarafından 2005 'te restore edilen bu türbeye Başbakanımızın "söz verdiği" ziyaretini gerçekleştirmesini istiyor.

Evet beyler ben geldim bilirsiniz turizmci adamım lafımı yapıştırırım.

Yarışma başlasın :D

Benim pek bilgim yok sallaya sallaya tutturmaya çalışıyorum ama tutmuyor kötü olan o :D Alemdar Reis profesyonel bu konu da bizim ne haddimize :p

Lost adasınada benziyor o yüzden Avustralya diyorum :D

Nayır...

Çalıştırın Saksıları...

Tam adını istiyorum...

Ülke bulup vazgeçmek yok...

Burası bir ülkede tarih kokan bir yer...

Geri
Üst Alt