Büyük Proje! Riva'ya 800 Villa...

Yunus Tanır

Sarı Üye
800 villalık ruhsat alındığını açıklayan Hamdi Yasaman, mayıs ayına kadar projeyi belli bir yere getireceklerini söyledi.

Galatasaray İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, Galatasaray’ı düzlüğe çıkaracak projeyi açıkladı. Gayrimenkulleri değerlendirme yoluna gideceklerini belirten Yasaman, Radyospor’a yaptığı açıklamada, “Riva’da alınmış 800 villalık ruhsatımız var. Bunu değerlendirmek gerekir. Gayrimenkul yatırım ortaklığını da düşünüp, Galatasaray için yararlı olup olmadığını tespit edeceğiz. Mayıs’a kadar belli bir yere getireceğiz” dedi.
Borç biter, sermaye kalır
Yasaman’ın bahsettiği proje, kısa vadede bile Galatasaray’ı borçlarından kurtarmaya yeter gibi görünüyor. Zira Riva’daki arazinin değeri göz önüne alındığında, Sarı-Kırmızılı kulübün her bir villadan en az 1 milyon Dolar elde edebileceği tahmin ediliyor. Bu durumda sadece 800 villadan, 800 milyon Dolar, yani yaklaşık 1 milyar 800 milyon Lira kasaya girmiş olacak. Kulübün mevcut borcunun ise 1 milyar Lira civarında olduğu ifade ediliyor.

takım elbiseli güruhunda forumdaki dahilerden pek farkı yokmuş! hee sat villa öde borcu! sanki sonsuza kadar hiç borç oluşmayacak! ozaman ne satacaksınız?

Tanesi 1 milyon dolardan 800 milyon dolar 300 milyon dolar masraf düş 500 milyon dolar keşh para tam düz mantık Allah bereket versin

Sent from my iPhone using Tapatalk

Borçlar sıfırlandıktan sonra kulüp adam akıllı yönetilecekse, bir daha borclanma yoluna gidilmeyecekse ben olur diyorum.

Kulüp daha iyi bir şekilde yönetilecekse, borçları kapatmaktan taraftarım bende.

Borçlar kapatıldıktan sonra kulübün iyi yönetileceğini düşünmüyorum.

Mübarek bu borçta her geçen gün 200 milyon lira artıyor :D

borç kapatıldıktan sonra geriye kalan para tekrar gayrimenkul alınabilir .ayrıca Galatasarayda başkanlar artık borçtan sorumlu olmalı geldiklerinde 300 milyon dolar borç le alıp giderken 301 milyon borç ile bırakıyorsa o 1 milyon yönetimden tahsil edilmeli..

Valla parayı borçlara verip borçları sıfırladık şeklinde bakkal zihniyetini taşımıyorlardır umarım.

Biz bu Villaları yaparız satariz zarar ederiz birde Riva elimizden çıkar

Bkz gsstore

Liseli kan emicilerden kulübe kalırsa tabi.

Yapmak için para lazım :) keş para beklemek saçma olur. 800 milyon dolar gelire de inanmıyorum. m² sini 5.000 dolardan satabilmeleri gerekir ki bu rakam oldukça yüksek. İnşallah olur tabi orası ayrı ama kaynak lazım bunu yapmak için. İyi bir lansman yapmak lazım. İmkan varsa satmaktansa düzenli gelir için kiraya bile verilebilir. her bir villa 1 milyon dolar ise aylık kirası minimum 3.300 dolar, 800 villa aylık minimum 2.640.000 dolar, yıllık ise 30 milyon dolar kira getirisi demek. Ama dediğim gibi rakamlar yüksek geldi bana. İnşallah öyledir. Biraz geleceğe yönelik düşünmek lazım. Satılacaksa da kısa vadedeki borçların bir kısmının kapatılması ve kalan paranın yeniden arsa yatırımı ile değerlendirilmesi gerekir.

Klüp her sene zarar ediyo öde borcu 10 sene sonra aynı borç eldeki maldan da ol.

klüp üyesi akbabaların gözü aydın
galatasarayı nasıl soyarım nasıl yolarım diye düşünenlerin

Villa için 1 milyon dolar uçuk değil hele riva gbi bir yerde bu rakam az bile olabilir.

Büyük ihtimal hepsi satılmaz kulüp bi 20 tanesini kendisi için saklar. Giderler ve bir miktar borç ödemek için yarısını satıp yarısını kiralık olarak saklamak daha mantıklı.

Böylece en azından hem borç ödeyip hemde elimizde düzenli gelir olur.

Hazır el atmışken florya'da değerlendirmek gerekir.
400 villada oraya atsak eder sana 1200 villa. Off parayı bankaya yatırıp faiziyle borçları ödeyelim :D

Bugün bu karar itiraz eden bazı arkadaşların iddia ediyorum kendi özel hayatlarında borçları sıkıştığı zaman

yapacakları ilk iş ya evi ya arabayı satmak, borçlar önenip gelecekte ekonomi adam gibi yönetilecekse neden olmasın?

özellikle o kalan parayla yeni yatırımlar yapılabilir, yeni bir arsa alınabilir, en kötü "ada" mız satın alınabilir,

böyle yapılırsa sermaye kaybı minimuma indirilir, gelecekte yeni kaynaklar yaratılmış olur..

Villa için 1 milyon dolar uçuk değil hele riva gbi bir yerde bu rakam az bile olabilir.

Büyük ihtimal hepsi satılmaz kulüp bi 20 tanesini kendisi için saklar. Giderler ve bir miktar borç ödemek için yarısını satıp yarısını kiralık olarak saklamak daha mantıklı.

Böylece en azından hem borç ödeyip hemde elimizde düzenli gelir olur.

Hazır el atmışken florya'da değerlendirmek gerekir.
400 villada oraya atsak eder sana 1200 villa. Off parayı bankaya yatırıp faiziyle borçları ödeyelim :D

170.000 m² / 800 villa demek her villanın 212,5 m² olması demek. tabi emsal dışı alanlarla bu rakam 255 m² ye çıkabilir. 1milyon USD/250 m² olsa 4.000 USD/m² eder ki o bölgede beyan edilen rakamlar maksimum 3.000 USD/m² idi. Son durumu bilmemekle beraber inşallah böyledir diyorum yine. Tek endişem var o da bu işi elimize yüzümüze bulaştıracağımızdır. Ama yönetimde çok başarılı bir müteahhit var umarım başarılı bir başlangıç yaparlar da sonraki yönetim sıkıntısız devam eder.

Geri
Üst Alt