Büyük Temizlik Gerekmiyor mu?

Arkadaslar hepimiz yeni transferler istiyoruz, takimimizin seviyesi yükselsin istiyoruz.

Ama gelenlerden cok, gidecek olanlar halledilmeli. Cünkü mevcut durum inanilir gibi degil! 2014-2015 kadromuz su an tam 38 kisilik!? Bunlar karin tokluguna kulübün bünyesinde durmadiklarina göre, finansal durumumuzu etkiliyor, ve gelecek yillardaki transfer ve projelerimizi dolayli yoldan engelliyor.

Elimizdeki yabanci sayisina hic girmiyorum, zaten bu yabanci siniri nefretimdir...

GB(4) : Muslera, Eray, Ufuk*, Aykut*

DC(5) : Semih, Chedjou, Koray, Gökhan, Dany

DR(4) : Veysel, Eboue, Sabri, Salih

DL(2) : Telles, Balta

MC(6) : Melo, Selcuk, Yekta, Hamit, Ceyhun*, Gündogan

MOC(4) : Sneijder, Furkan, Baytar,Oguzhan

RW(4) : Hajrovic, Aydin, Endogan, Yigit

LW(5) : Bruma, Amrabat, Emre, Ontivero, Eylik

BC(4) : Burak, Umut, Berk, Sercan

* kontrati bitmis ama gelecekleri daha belli olmayan futbolcularimiz

Kendimce yaptigim analiz sonucu, kadro sismesinin nedeni bu oyuncularin hicbiri bizden aldigi parayi baska bir kulüpden alamayisi dir. Satmak istesen, oyuncu daha düsük maas a gitmiyor. Kiralamak istesen, kiralayan külüp senin verdigin maas i ödeyemiyor. Madem durum bu biz niye hala 4-5 yillik kontrat yapiyoruz? 2 yillik kontrat yap, memnun isen tekrar uzat 2 yilligina, degilsen yol ver ve zarari minimum a düsür...

En acisi bu 38 kisiden cikaracagimiz ilk11 4. yildizi takmaya büyük ihtimal yetmeyecekdir...

Neyse fazla uzatmayim, bu konuda yorumlarinizi merakla bekliyorum.

Oyuncumuz Sabri Sarıoğlu ile sözleşmemiz 2+1 (opsiyonlu) sezon için uzatılmıştır. Buna göre, Sabri Sarıoğlu 2012-2013, 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarının herbiri için 1.250.000 USD sabit transfer ücreti ve 15.000 USD maç başı ücreti alacaktır. 2014-2015 sezonundaki uzatma opsiyonu bir önceki sezonda 30 resmi müsabakada oynaması şartına bağlıdır.

Sabri bu sene tam olarak 30 resmi müsabakada forma giydi(24 lig-6 kupa).Sabri'nin 1 senelik daha sözleşmesi var yani.

Muslera (çok iyi)

Eray (çöp)

Ufuk (çöp)

Aykut (çöp)

Semih (iyi)

Chedjou (çöp)

Koray (yorum yapmak için erken, kalmalı)

Gökhan (yedek olarak kalabilir)

Dany (çöp)

Veysel (yedek olarak kalabilir)

Eboue (çöp)

Sabri (yedek olarak kalabilir)

Salih (çöp)

Telles (iyi)

Balta (yedek olarak kalabilir)

Melo (çok iyi)

Selcuk (iyi)

Yekta (yedek olarak kalabilir)

Hamit (yedek olarak kalabilir)

Ceyhun (çöp)

Gündogan (çöp)

Sneijder (çok iyi)

Furkan (yedek olarak kalabilir)

Baytar (çöp)

Oguzhan (yedek olarak kalabilir)

Hajrovic (çöp)

Aydin (yedek olarak kalabilir)

Endogan (tanımıyorum)

Yigit (çöp)

Bruma (düzelirse ilk 11'i zorlar, düzelmezse çöp)

Amrabat (çöp)

Emre (yedek olarak kalabilir)

Ontivero (çöp)

Eylik (bu kimdi unuttum)

Burak (iyi)

Umut (yedek olarak kalabilir)

Berk (yedek olarak kalabilir)

Sercan (çöp)

Kadromuzda 3 çok iyi, 4 de iyi ilk 11 oyuncusu var. İyi bir hoca ile bu 4 oyuncu da çok iyi seviyesine çıkabilecek potansiyele sahip.

Gerisi ya yedek olur ya da direk çöp. Çöpleri elden çıkartmak lazım ama bu maaşları kimse vermeyeceği için çok zor. Diğer kulüpler maaşın üzerini bize tamamlatıp bonservissiz alırlar en fazla; o bile zor bazıları için.

Sözlesmesi uzatilmayacaklar:

Aykut Ercetin

Guillermo Burdisso

Ceyhun Gülselam

Didier Drogba

Gönderilmesi gerekenler:

Eray Iscan

Aurelien Chedjou

Gökhan Zan

Emmanuel Eboue

Salih Dursun

Umut Gündogan

Hamit Altintop

Oguzhan Kayar

Emre Colak

Izet Hajrovic

Serdar Eylik

Aydin Yilmaz

Lucas Ontivero

Umut Bulut

Berk Ünsal

Dany Nounkeu

Nordin Amrabat

Sercan Yildirim

Engin Baytar

Yigit Gökoglan

Furkan Özcal

Berkin-kiralık

Ontivero-kiralık

Hajrovic-bonservisi ile

Eray-kiralık

Aykut-sözleşme sonu

Baytar-kiralık/bonservis/takas

Chedjou-alternatif bulunursa bonservisi ile

Ceyhun-sözleşme sonu

Salih-bonservisi ile

Umut Gündoğan-kiralık/takas/bonservis

Yiğit-bonservis

Amrabat-iyi teklif gelmezse +3 olabilir.

bunlar takıma uyan tipte isimler değil kesinlikle

Oyuncumuz Sabri Sarıoğlu ile sözleşmemiz 2+1 (opsiyonlu) sezon için uzatılmıştır. Buna göre, Sabri Sarıoğlu 2012-2013, 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarının herbiri için 1.250.000 USD sabit transfer ücreti ve 15.000 USD maç başı ücreti alacaktır. 2014-2015 sezonundaki uzatma opsiyonu bir önceki sezonda 30 resmi müsabakada oynaması şartına bağlıdır.

Sabri bu sene tam olarak 30 resmi müsabakada forma giydi(24 lig-6 kupa).Sabri'nin 1 senelik daha sözleşmesi var yani.

Eyvallah düzeltiyorum.

Muslera (çok iyi)

Eray (çöp)

Ufuk (çöp)

Aykut (çöp)

Semih (iyi)

Chedjou (çöp)

Dany (çöp)

Eboue (çöp)

Salih (çöp)

Telles (iyi)

Melo (çok iyi)

Selcuk (iyi)

Ceyhun (çöp)

Gündogan (çöp)

Sneijder (çok iyi)

Baytar (çöp)

Hajrovic (çöp)

Endogan (tanımıyorum)

Yigit (çöp)

Amrabat (çöp)

Ontivero (çöp)

Eylik (bu kimdi unuttum)

Burak (iyi)

Sercan (çöp)

Kadromuzda 3 çok iyi, 4 de iyi ilk 11 oyuncusu var. İyi bir hoca ile bu 4 oyuncu da çok iyi seviyesine çıkabilecek potansiyele sahip.

Gerisi ya yedek olur ya da direk çöp. Çöpleri elden çıkartmak lazım ama bu maaşları kimse vermeyeceği için çok zor. Diğer kulüpler maaşın üzerini bize tamamlatıp bonservissiz alırlar en fazla; o bile zor bazıları için.

Tam 15 cöp saymissin abi. Elim varmiyor yazmaya ama bu takim ne zaman ve nasil cöplüge döndü? Bunun hesabi sorulmali, ve gelecekde ayni hatalara asla düsülmemeli!

Sözlesmesi uzatilmayacaklar:

Aykut Ercetin

Guillermo Burdisso

Ceyhun Gülselam

Didier Drogba

Gönderilmesi gerekenler:

Eray Iscan

Aurelien Chedjou

Gökhan Zan

Emmanuel Eboue

Salih Dursun

Umut Gündogan

Hamit Altintop

Oguzhan Kayar

Emre Colak

Izet Hajrovic

Serdar Eylik

Aydin Yilmaz

Lucas Ontivero

Umut Bulut

Berk Ünsal

Dany Nounkeu

Nordin Amrabat

Sercan Yildirim

Engin Baytar

Yigit Gökoglan

Furkan Özcal

Büyük temizlik olur ama nerde o günler ahh ahh... Ve diyelim bu gereksizler yollanildi, o zaman kadro icin takima 10-12 oyuncu daha gerek, onlari nerden bulcaz ve hangi para ile getirecegiz? Dertler bitmez :(

Berkin-kiralık

Ontivero-kiralık

Hajrovic-bonservisi ile

Eray-kiralık

Aykut-sözleşme sonu

Baytar-kiralık/bonservis/takas

Chedjou-alternatif bulunursa bonservisi ile

Ceyhun-sözleşme sonu

Salih-bonservisi ile

Umut Gündoğan-kiralık/takas/bonservis

Yiğit-bonservis

Amrabat-iyi teklif gelmezse +3 olabilir.

bunlar takıma uyan tipte isimler değil kesinlikle

6 tanesi daha bir yili doldurmadi takimda :( Tamam transfer riskli bir is dir kabül ama bu kadar da olmaz ki

Ulan sabri tam da 30 maçta oynamış he :D

Ulan sabri tam da 30 maçta oynamış he :D

Kendi dememismiydi gecenlerde ben kontratin uzadigini bilmiyordum diye bir yerde :D Onu zaten ayarlamislardir, tam tamina 30 maca ulasmasi bir tesadüf olamaz.

I am the one who knocks!

Kardesim bu sene Kadronda sinirlama olduysa 5 tane saglam hucumcu yabanci oyuncu alacaksin.Digerlerini turk yapacaksin.

Kadro soyle olmali

-Kaleci

-Sag bek

-Sol bek

-Defanslar

Turk olmali Şart Bu sinirlama ile.

-1 Forvet

-1 Forvet Arkasi

-2 kanatlar

- 1 Orta Saha

Bu Bolgelere Yabanci sart olacak.

Geriye kalan bolgelere yerli olacak 5 tane hucumcu alirsak emin olun sampiyonlar liginde kadromuz saglam olur Baskanimizhep yanlis transfer yaptiriyor.

Defansa-Beke yabanci alirsan sinirlamadayerin olmaz.

Muslera (çok iyi)

Eray (çöp)

Ufuk (çöp)

Aykut (çöp)

Semih (iyi)

Chedjou (çöp)

Dany (çöp)

Eboue (çöp)

Salih (çöp)

Telles (iyi)

Melo (çok iyi)

Selcuk (iyi)

Ceyhun (çöp)

Gündogan (çöp)

Sneijder (çok iyi)

Baytar (çöp)

Hajrovic (çöp)

Endogan (tanımıyorum)

Yigit (çöp)

Amrabat (çöp)

Ontivero (çöp)

Eylik (bu kimdi unuttum)

Burak (iyi)

Sercan (çöp)

Malum sayfalarda neredeyse aynı listeyi yazmıştım lakin senin benim gördüğümü kulüpteki bu kadar profesyonel adam göremiyor ise başka sıkıntılar var demektir.Mesela alınan maç başı ücretler çok fahiş zaten yıllık ücreti ayrı bir külfet hiç oynamadan neredeyse (500dk altı)5-6 milyon para verdiğimiz oyuncular var.

Kadro derinliği önemlidir lig uzun sakatlık vs. var ama birkaç yıldır devam ediyor bu sorun sadece bu yıla ait de değil Mancini isteyip aldırdığı oyuncuları kendisi dahi kullanmadı şimdi gönderme planı yapıyoruz iyi de adam biliyorsun sınırlamayı burası City değilki denedim olmadı git diyemezsin Türkiye piyasasında yapışır kalırlar, şimdi stoper istiyor yabancı hakkımızı büyük ihtimalle bir stoper alarak kullanacağız eldekileri de hiç isteyen yok 2 yıldır uyguladığımız politikayı oyunculara teklif gelmemesinden anlayabiliyoruz zaten gelse de oyuncu kabul etmez keyfi gıcır gelsin paralar.Trabzon 2 milyona Deniz Yılmaz'ı alıyor biz Salih'e veriyoruz aynı parayı bu nasıl scout ekibi nasıl bir planlama anlamış değilim.

biz hic normal bi kulup gibi olamiyoz niyeyse

bi kac senede bi yeniden yapilanmaya gitmek gerekiyo, yoksa pislikten gecilmiyo takim hep cer cop dolu. bi yapilanmayla sampiyon oluyoz, 2. sene tekliyoz. 3. senede yapilanma yapmazsak ilk 3'e girene kadar canimiz cikiyo. sayet 4. sezonda yapilanma yapamazsak ilk 10'a girmeye oynuyoz.

1930 model otomobil gibiyiz surekli bakim lazim :D daha kotusu istedigin kadar bakim yap yine takimin omru 1 sene

büyük temizlik yapmak gerekmiyor büyük temizlikler kısa vadede faideli olmaz + mangır yok

demirc3b6ren.jpg

Geri
Üst Alt