Haber Çağdaş Atan: "Namağlup elendim. Bu akıl tutulmasını, bu saçmalığı kim açıklayabilir?"

Olm zaten 3 maç yapmıyor musun namağlup elenme normal değil mi.
Elalem götünün keyfine göre kura yapmış. Birine ligden çekileceğiz diyen gelmiş, 2. takım 2. lig takımı. 1 tane maç kalıyor o da antep yani.
Kupadan çekileceğiz diyen dallamaları eleştirsin önce haksız rekabet diye.

Kupaya katılmayacağını açıklayan takıma çeyrek final yolu açılmış bu mantıksız gelmiyor da 3 maç sonunda elenmek mantıksız geliyor.

Adamlar alanen haksız rekabete ortak olup grupların kaderiyle oynuyor.

ula kupada havadan +3 puan ile başlayanlar var namağlup elenmeye mi takıldın cidden

haklının acelesi yokmuş o yüzden seneye tekrar denersin

Dünya kupasında da aynı hesap Çağdaş bey. O zaman ona da saçma de.

"Biz seri başıydık. Seri başı olduğum torbadan Galatasaray ve Eyüpspor maçlarını deplasmanda oynadım. Grupta namağlup oldum ama kırmızı kartım olduğu için elendim."

Güldürdü

Bize olsa atardın şerefsiz seni 1 tane.Essek herif 1 tane atıp alaydın nolurdu anasını satayım bizdekinden hayır yok bari senden olaydı

Turnuvaların alayında namağlup olsan da eleniyorsun. Kaç puan aldın o önemli. Bi de TD bu herif. Namağlup oldum diye niye ağlıyorsun

Dünyanın en aptal kupa sistemi. Türkiye Kupası'nı tek maç eliminasyon yapacaksınız. Ocak ayına kadar Süper Lig takımları girmeden alt lig takımlarını 5-6 tur oynatacaksınız. Aralıktan sonra Süper Lig takımlarının 5 maç oynayıp kupayı alabileceği bir rota yaratacaksınız.

Maç sayısı az geliyorsa da sezonun ilk aylarında İngiltere gibi lig kupası oluşturacaksınız. ChatGPT yardımıyla 5-6 dakikada yaptığım sistem bundan daha iyi.

2025-26 Sezonu İçin Türkiye Kupası Formatı

1. Tur
Katılan Takımlar: 153 BAL takımı + 5 üst liglerde takımı olmayan kulüp = 158 takım
Turun İşleyişi: 79 eşleşme yapılır ve 79 takım tur atlar.

2. Tur
Katılan Takımlar: 1. Tur'dan gelen 79 takım + 3. Lig'deki 64 takım = 143 takım
Turun İşleyişi: 142 takım eşleşerek 71 takım tur atlar. 1 takım bay geçerek doğrudan 3. Tur'a yükselir. Toplam 72 takım 3. Tur'a çıkar.

3. Tur
Katılan Takımlar: 2. Tur'dan gelen 72 takım + 2. Lig'deki 37 takım = 109 takım
Turun İşleyişi: 108 takım eşleşerek 54 takım tur atlar. 1 takım bay geçerek doğrudan 4. Tur'a yükselir. Toplam 55 takım 4. Tur'a çıkar.

4. Tur
Katılan Takımlar: 3. Tur'dan gelen 55 takım + 1. Lig'deki 20 takım = 75 takım
Turun İşleyişi: 74 takım eşleşerek 37 takım tur atlar. 1 takım bay geçerek doğrudan 5. Tur'a yükselir. Toplam 38 takım 5. Tur'a çıkar.

5. Tur
Katılan Takımlar: 4. Tur'dan gelen 38 takım + Avrupa'da yer almayan 13 Süper Lig takımı = 51 takım
Turun İşleyişi: 50 takım eşleşerek 25 takım tur atlar. 1 takım bay geçerek doğrudan 6. Tur'a yükselir. Toplam 26 takım 6. Tur'a çıkar. Seri başı sistemi uygulanır, seri başı takım deplasmana gider.

6. Tur
Katılan Takımlar: 5. Tur'dan gelen 26 takım + Avrupa'daki 5 Süper Lig takımı = 31 takım
Turun İşleyişi: Önceki sezonun Süper Kupa şampiyonu bay geçer. Geriye kalan 30 takım eşleşerek 15 takım tur atlar. Toplam 16 takım 7. Tur'a çıkar. Seri başı sistemi uygulanır, seri başı takım deplasmana gider.

7. Tur (Son 16 Turu)
Katılan Takımlar: 6. Tur'dan gelen 16 takım
Turun İşleyişi: 16 takım eşleşerek 8 takım tur atlar. Hangi sahada oynanacağı kura ile belirlenir.

Çeyrek Final
Katılan Takımlar: 7. Tur'dan gelen 8 takım
Turun İşleyişi: 4 eşleşme oynanır ve 4 takım tur atlar. Hangi sahada oynanacağı kura ile belirlenir.

Yarı Final
Katılan Takımlar: Çeyrek Final'i kazanan 4 takım
Turun İşleyişi: 2 eşleşme oynanır ve 2 takım finale yükselir. Tarafsız sahada oynanır.

Final
Katılan Takımlar: Yarı Final'i kazanan 2 takım
Turun İşleyişi: Tek maç üzerinden tarafsız sahada oynanır ve kazanan takım Türkiye Kupası şampiyonu olur.

Profesyonel liglerin gelecek sezonki takım sayısı belli gözüküyor. BAL ve takımı olmayan illerdeki sayı her sezon değiştiği için bu sezonu aldım ama gelecek sezonun sayısına göre plan tekrar şekillenebilir. İlk 5 turda maliyeti düşürmek için takımlar bölgesel olarak eşleşebilir.

Kupa için grup formatını getirenin aklına sokayım. Eleme usulü, stadyum ve TV izleyicisi için çok daha heyecan verici idi. Cins cins işler.

Bu herif de tescilli ağlakın biri; lehine net penaltı ve kırmızı kart hatası yapılmış olan bizimle son lig maçından sonra da hakem yönetimi için ağıtlar yakıyordu müptezel.

3 maçın 2 sini kazanamayıp ne bekliyordun acaba? Kendini kurtarmak için mal mal konuşma.. zaten herkes söylüyor eleme usulü olsun diyor yıllardır ama sen bugün saçmalamışsın

Haklı Dünya'da bu kadar saçma bir sistem görmedim. Söyleyenin Çağdaş olduğu gerçeği saçma salak bir sistem olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Geri
Üst Alt