Çağın Modern Futbol Savaşı: Gegenpressing vs Tiki-Taka

Gegenpressing candır. 1996-2000 yıllarında bizi Avrupa şampiyonu yapmıştır bu oyun anlayışı.

Bazıları bam bam bam diye alay edercesine hocaya çok saymıştır.
Oysa ki bu Gegenpressing bizi dünya sıralamasında bir nummara yapmıştır ve re re re ra ra ra Galatasaray Galatasaray cim bom bom sloganına yakışan en uygun oyundur.

Gegenpressing Galatasaray dır :)
Bizim o dönem oynadığımız gegenpressing değildi.
Nasıl değildi?

Okan emre Suat hakan arif ile inanılmaz Press uyguluyorduk hucumdan başlayarak.

Gegenpressing candır. 1996-2000 yıllarında bizi Avrupa şampiyonu yapmıştır bu oyun anlayışı.

Oysa ki bu Gegenpressing bizi dünya sıralamasında bir nummara yapmıştır ve re re re ra ra ra Galatasaray Galatasaray cim bom bom sloganına yakışan en uygun oyundur.

Nasıl değildi?

Abicim her pres yapılan sistem gegenpressing değildir.

Nasıl değildi?

Gegenpressing rakibi ilerde, yani rakibin kendi ceza sahası bölgesinden itibaren üstüne gidip hataya zorlamak değilmi?

Rakip kendi sahana yaklaştıkça Press daha yoğun ve grup halinde yapılıyor ki belkide en zoru budur.

Nasıl değildi?

Gegenpressing rakibi ilerde, yani rakibin kendi ceza sahası bölgesinden itibaren üstüne gidip hataya zorlamak değilmi?

Rakip kendi sahana yaklaştıkça Press daha yoğun ve grup halinde yapılıyor ki belkide en zoru budur.
Bizim o dönem yaptığımız rakibe önde basmak öyle topu rakibin kontrolüne falan vermiyorduk aksine top kontrolünü alıp, kaybettikten sonra hızlıca kazanmaya çalışıyorduk. Oynadığımız diziliş de ofansif olarak 2-3-5ti ama rakibi karşılarken takımı öne çıkarıp tam saha pres yapmıyorduk, Hakanla Arif stoperlere basıyordu o kadar. Sonrasında kendi yarı sahamızda orta saha üçlüsüyle yapıyorduk bunu lakin kademeliydi. Hagi varken aksi de pek mümkün olmazdı zaten.

Bu işin normalinde rakip takımı boyunu uzatmaya mahkum ediyorsun bu da tam saha pres ile oluyor daha çok. Bizimki biraz şu anki Liverpoola benzer ama yine çok farklılar pratikte.

Klopp disinda hic bir antrenor bu sekilde oynatamaz diye dusunuyorum

Yillardir ayni sekilde oynatiyor,klopp'un takimlari disinda 2. bir takim görmedim acikcasi

Yillardir ayni sekilde oynatiyor,klopp'un takimlari disinda 2. bir takim görmedim acikcasi
Eski Salzburg da buna yakın bir futbol oynuyordu.

Bir aralar Leverkusen'u calistiran hoca vardi onun döneminde mi
Hocayı hatırlamıyorum ama stil olarak öylelerdi. Bir kaç maçlarına denk gelmiştim sonrasında da konuyla ilgili haberler de çıktı ama sanırım bir süre sonra söndüler.

gegenpress bizim topçularla yapılacak gibi gözükmüyor selçuk bence bu sisteme karşı olarak doğdu
tudor zamanında hunharca pres yapıp topu alıyoduk ama sonrası olmuyordu çünkü top bizdeyken kaplumbağa gibi hareket ediyorduk
Çünkü takım genel olarak 30 yaş civarında ve artık fizik olarak düşmüş topçulardan kurulu hala

32 yaşındaki Gomis 'i 90 dakika hücum press yap üstüne birde takımın tüm gol yükünü çek diyemeyiz hani 32 yaşında herhangi bir forvetin kaldırabileceği bir iş değil anca Kane-Firmino gibi dayanıklığı çok üst düzeyde 23-25 yaşında adamlar kaldırabilir bunu , Feghouli bu fizik kondisyonuyla kendini kaldıramıyor ki gegenpress yapsın

Selçuk dediğin gibi bu anlayışa tepki olarak doğmuş

ki beklerimiz Nagatomo-Mariano 'nun yaşı bile 31-32

Bu sisteme uygun devam edeceksek dayanıklığı çalışkanlığı çok üst düzey genç topçular lazım bize ...

Tam da onu diyecektim Tottenham da benzer bir oyun oynuyor diyeceğim ama onlarınki çok geçişken bir yapıda,biraz parçalı hareket ediyorlar.

Dembele gibi önemli bir çarka sahipler ama pres gücü dışında, sanırım onun yerini doldurmaları ileri 3lü kadar zor olacaktır.

Eski Salzburg da buna yakın bir futbol oynuyordu.

Bir aralar Leverkusen'u calistiran hoca vardi onun döneminde mi
Hocayı hatırlamıyorum ama stil olarak öylelerdi. Bir kaç maçlarına denk gelmiştim sonrasında da konuyla ilgili haberler de çıktı ama sanırım bir süre sonra söndüler.

Roger Schmidt.

Yukarıda Salzburg dan bahsetmiştin, oradan gelmişti zaten Leverkusen'a. Bağlantıyı kurdum ;-)

sent via GSC

Tarih bir gün Terimeffecti yazmak zorunda kalacak

Gegenpressing candir. Klopp gibi oynatirsan yenemeyecegin hic bir takim yok

Geri
Üst Alt