- 17 Aralık 2008
- 30.906
- 19.745
- 2.393
Bakanın actığı okulda ilginc cağrı: ‘Anayasaya hak yol İslam yazacağız’ | Sendika.Org![]()
Bakanın açtığı okulda ilginç çağrı: ‘Anayasaya hak yol İslam yazacağız’
Tarih: 08 Ekim 2016YazdırE-posta
Ankara’da Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın açtığı ilkokulun duvarına, Hitler ve Bin Ladin’i öven Abdürrahim Karakoç’un “Hak Yol İslam” adlı şiiri asıldı
![]()
Ankara’nın Keçiören ilçesinde, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın 6 Ekim’de düzenlenen açılışına katıldığı Çağrı Okulları bünyesindeki ilkokulun duvarına Abdürrahim Karakoç’un “Vur Emri” isimli kitabından alınan “Hak Yol İslam” adlı şiiri asıldı.
Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, Karakoç’un, altında “Türk’ün anayasasına hak yol İslam yazacağız” ifadesiyle ilkokul duvarına asılan şiirinde ise şu dizeler geçiyor:
“Bebeklerin avucuna / minarelerin ucuna / hak yol İslam yazacağız… / askerlerin miğferine / budanın tunç heykeline / hak yol İslam yazacağız…”
Ceza almıştı
2004 yılında AKP’ye yakınlığıyla bilinen, gerici yayın organlarından Vakit gazetesinde yazdığı yazıyla Hitler ve Usame bin Ladin’i öven Karakoç, söz konusu yazıdan dolayı 2007’de Türk Ceza Kanunu’nun 312. maddesine istinaden 1 yıl 3 ay ceza almıştı.
Karakoç, söz konusu yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:
“Dünya kamuoyunda ‘ırkçı, sadist, canavar’ olarak takdim edilen Adolf Hitler’in basiretine hayran olmamak elde değil. Hitler bugünleri görmüş ta o zaman. Dünyanın başına bela olacaklarını bildiği içindir ki, ırkçılığı din gibi algılayan, yeryüzünü kana bulamaktan zevk alan hokkabaz Yahudileri temizlemiş… Meğer Hitler çok uzağı gören bir insanmış… Uzağı gören ikinci adam ise, atılan çığlıklara, yapılan propagandalara bakılırsa, Usame bin Laden’dir…”
Sendika.Org