Call of Duty: Modern Warfare 4 | 23 Ekim 2026

Vasfi Vural

ɯҽ Ⴆҽʅιҽʋҽ ιɳ ɠαʅαƚαʂαɾαყ
GalataSarayı Efendileri
HJalXOwWsAc-XcI

Call of Duty Modern Warfare 4'ün hikaye modu, üç perdeden oluşan çizgisel ve klasik yapısıyla, Kuzey Kore'nin Güney'e saldırarak büyük bir kaosa yol açtığı Kore Yarımadası'nı ana odak noktası olarak alıyor Ana çatışma Kore merkezli gelişse de, operasyonların ölçeği hızla genişleyerek Mumbai, New York, Paris ve Rusya gibi dünyanın dört bir yanındaki çarpıcı lokasyonlara kadar uzanıyor. Bu sürükleyici senaryo; Kaptan Price, Valeria ve Shadow Company gibi aşina olduğumuz isimleri aksiyonun tam merkezine çekerken, Güney Kore ordusuna mensup yepyeni karakterleri de kadroya dahil ederek oyunculara tam anlamıyla nefes kesici ve küresel bir savaş deneyimi sunacak.

Call of Duty: Modern Warfare 4 ön siparişe açıldı

Xbox: 3199₺
PS5: 3199₺
Steam: $69.99

grafikler bir dirhem mi ilerlemez hala 20 sene onceki grafikler gibi geliyor bana

grafikler bir dirhem mi ilerlemez hala 20 sene onceki grafikler gibi geliyor bana
Oyun motoru aslında CoD: AW ile ciddi anlamda güncellendi. MW reboot ile de tekrar güncellenmişti daha sonra Cold War ile de teknolojik güncelleme almıştı diye hatırlıyorum. Özellikle campaign tarafında şu an en iyi görünen oyunlardan birisi CoD, bayağı iyi görünüyorlar şu an. Bu arada oyunun online ve campaign tarafında grafikler ve grafik ayar seçenekleri farklı.

Tek eksikleri bence araç mekanikleri, çok eski hissettiriyor ama o da motordan değil kendi tembelliklerinden. Beceremiyorlar normal taşıtları modellemeyi :asd:

tumblr_psdjhsqNsj1u9werno1_540.gif

IcCG35.gif

Valla ezbere para verilen bir franchise. bir de arayüzleri menüleri - yüklerken garip gurup şeyler hiç kanım ısınmıyor CoD dünyasına.

o yüzden zırt pırt oyun yapıyorlar - BF de bu hale geliyor ama biraz düzelme yaşandı onda.

BF 3 campaigni ve oyunu kadar efektifi benim için olmadı - muhtemelen olmayacak.

Valla ezbere para verilen bir franchise. bir de arayüzleri menüleri - yüklerken garip gurup şeyler hiç kanım ısınmıyor CoD dünyasına.

o yüzden zırt pırt oyun yapıyorlar - BF de bu hale geliyor ama biraz düzelme yaşandı onda.

BF 3 campaigni ve oyunu kadar efektifi benim için olmadı - muhtemelen olmayacak.
Adamlar aktif olarak 4 farklı stüdyoya CoD yaptırtıyor. Yeni çıkacak MW4'ü Infinity Ward geliştiriyor. Infinity Ward en son 2022'de çıkan MW2'yi geliştirdi. Bu döngü nedeniyle her yıl oyun basıp paranın dibine vuruyorlar 😄 Diğer yandan da bu serinin alternatifi yok, doğal olarak özellikle Kuzey Amerika topluluğunun konsola ilk aldıkları oyun oluyor.

Oyun motoru aslında CoD: AW ile ciddi anlamda güncellendi. MW reboot ile de tekrar güncellenmişti daha sonra Cold War ile de teknolojik güncelleme almıştı diye hatırlıyorum. Özellikle campaign tarafında şu an en iyi görünen oyunlardan birisi CoD, bayağı iyi görünüyorlar şu an. Bu arada oyunun online ve campaign tarafında grafikler ve grafik ayar seçenekleri farklı.

Tek eksikleri bence araç mekanikleri, çok eski hissettiriyor ama o da motordan değil kendi tembelliklerinden. Beceremiyorlar normal taşıtları modellemeyi :asd:

tumblr_psdjhsqNsj1u9werno1_540.gif

IcCG35.gif
O zaman bence tanıtım videoları çok vasat yani şu gösterdiğin grafikler gayet iyi görünüyor

Bunlar hangi oyun için motoru kullanıyor unreal beş gibi gelmedi bana.

Bu unreal altı motoru çıkmış ama GTA 6 için çok geç sanırım ?

O zaman bence tanıtım videoları çok vasat yani şu gösterdiğin grafikler gayet iyi görünüyor

Bunlar hangi oyun için motoru kullanıyor unreal beş gibi gelmedi bana.

Bu unreal altı motoru çıkmış ama GTA 6 için çok geç sanırım ?
CoD serisi Infinity Ward'ın geliştirdiği kendi motorları olan IW Engine'i kullanıyor. En son 9.0 güncellemesi almıştı galiba, emin değilim.

GTA için Rockstar da kendi oyun motorları olan RAGE Engine'i kullanıyor. Bu gibi köklü firmalar Unreal Engine gibi public motorlar kullanmıyor.

Bu arada, UE6'nın public release tarihi 2028'i bulacak muhtemelen. Henüz çıkmadı motor. Daha Epic destekli CDPR'in The Witcher 4'ü gelecek Unreal Engine 5'in imza oyunu olarak. CDPR de Cyberpunk 2077'de kendi motorları olan RedEngine patlayınca Epic Games ile anlaşıp Unreal Engine'e geçiş yaptılar. Epic kendi mühendisleriyle tam destek veriyor oyuna.

CoD serisi Infinity Ward'ın geliştirdiği kendi motorları olan IW Engine'i kullanıyor. En son 9.0 güncellemesi almıştı galiba, emin değilim.

Rockstar da kendi oyun motorları olan RAGE Engine'i kullanıyor. Bu gibi köklü firmalar Unreal Engine gibi public motorlar kullanmıyor.

Bu arada, UE6'nın public release tarihi 2028'i bulacak muhtemelen. Henüz çıkmadı motor. Daha Epic destekli CDPR'in The Witcher 4'ü gelecek Unreal Engine 5'in imza oyunu olarak. CDPR de Cyberpunk 2077'de kendi motorları olan RedEngine patlayınca Epic Games ile anlaşıp Unreal Engine'e geçiş yaptılar. Epic kendi mühendisleriyle tam destek veriyor oyuna.

kcd 1 ve 2 hangi engine kullaniyordu arasim

kendi enginleri degilmi

bide ghost of tsuhsima ve yotei'in grafikleri muazzam, onlar da kendi motorlari vardi galiba, suckerpunch studios

kcd 1 ve 2 hangi engine kullaniyordu arasim

kendi enginleri degilmi

bide ghost of tsuhsima ve yotei'in grafikleri muazzam, onlar da kendi motorlari vardi galiba, suckerpunch studios
KCD 1 ve 2, CryTek'in (Crysis) oyun motoru olan CryEngine kullanıyor.

SuckerPunch da kendi motorunu kullanıyor. inFamous'un oyun motoru ama o motoru ne üzerine inşa ettiler bilmiyorum. Muhtemelen kendi mühendislikleri bir motor tamamen. GoT falan diğer hiçbir oyuna benzemiyordu.

Geri
Üst Alt