Camiadan Duyumlar

Hatta ünal aysal'ın en son milliyet ve trt'ye verdiği 2017 ve 2018 yıllarındaki açıklamalarında aynen şunları zikretmiştir;

“Ya borç ödeyecek ya da 17 kupa alacaktım. Ben kupayı tercih ettim. Kulübü ne kadar borçla aldıysam, aynı borçla bıraktım. Para kaynağını ben buldum. 17 kupa şu an müzemizde, yetmez mi”...

Hatta ünal aysal'ın en son milliyet ve trt'ye verdiği 2017 ve 2018 yıllarındaki açıklamalarında aynen şunları zikretmiştir;

“Ya borç ödeyecek ya da 17 kupa alacaktım. Ben kupayı tercih ettim. Kulübü ne kadar borçla aldıysam, aynı borçla bıraktım. Para kaynağını ben buldum. 17 kupa şu an müzemizde, yetmez mi”...

ben o mesajı bilerek atladım

özür dilerim

evet durum açıklanmış

Üstat hepsini yazdım ünal aysal başkanın kabul ettiği bir şeyi bu kadar reddetmeniz ilginç ama onu da söyleyeyim.

Evet 6 sıfır dahil ederek yazıyorum zira o zaman anlı şanlı kulüplerimizin 2-2.5 katrilyon borcu oldu daha net anlaşılıyor :)

Evet borç arttı ve şimdi de artıyor sebebi %20'lerden başlayıp %40'lara varan tefeci faizleri ki sana daha önce yazmıştım bunlar ispatlı veri ki özellikle faktoringleri yine listeleyim;

1) destek faktoring-%17.5 faizli tl ve temlikli
2) garanti faktoring-%22.75 faizli tl ve temlikli
3) creditwest faktoring-%26 faizli tl ve temlikli
4) ulusal faktoring-%32 faizli tl ve temlikli
5) sardes faktoring-%20.72 faizli ve temlikli
6) atılım faktoring-%30.4 faizli ve temlikli

Bu mevcut durumda borç iki türlü yapılır; ya hiç bir şey yapmassın yine de mevcut faizlerden dolayı ödeme çıkar

yahut harcama yapar borcun üzerine borç koyar bırak ana para ödemesini faizi bile ödeyemez faizin faizini ödemeye çalışırsın. Ünal başkan'ın ikrar ettiği de bu hürmetler....

Hala sorularıma cevap vermiyorsun.Adnan Polat zamanında
1-180 milyon dolarlık borç 328 milyon dolara çıktı. Evet mi hayır mı?
2-2.5 yıllık kombine-vip-loca paraları harcandı. Evet mi hayır mı?
3-10 yıllık stad isim hakkı harcandı. Evet mi hayır mı?
4-D-smart paraları harcandı. Evet mi hayır mı?
5-Forma göğüs paraları harcandı. Evet mi hayır mı?
Tek tek evet-hayır diye cevaplarsan sevinirim

Yahu bunu inkar eden yok.Borç ödeseydi 2 yıl sonra istifası istenirdi.Ama sen algı yapıyorsun.Sanki borç sıfırlanacaktı diye algı yaratıyorsun.342 milyon olmazdı ama 300 olurdu.En iyimser 250 olurdu. Mesela 342 milyon dolar borcun içinde 18 milyon dolara alıp 25 milyona satılan oyuncular var. Aysalı suçlayacağım en önemli 2 şey
1-basketbola harcanan paralar
2-futbolcu maaşları

- - - Flood Önleme Sistemine yakalandınız :) - - -

sizin anlatımızda bir sıkıntı var

siz, borcu hemen kapatabilecek maddi güce sahipti kulüp,gibi anlatıyorsunuz

ama bunu, 2-3 senelik projeksiyon dahilinde bu borç kapatılabilecek durumdaydı , şeklinde açıklarsanız

bence anlattıklarınıza muhalif olan arkadaşların çoğu tatmin olacaktır

Bence sıkıntı yok.Sadece algı kasıyor.

Benim gecmis senelerde farkli baskanlarin kendi donemlerine ait ve onceden gelenle sonraya sarkan mali idari sportif perspektif ve performanslarini bikmadan usanmadan ve benden cok daha detayli aciklayan bir uyeye rastladik

bu kisinin kim oldugunu bilmiyorum ama asiri bilgi sahibi , klup uyesi olmasi muhtemel , kimligini de gizliyor olabilir

muhalefet edeceginize istifade etmeye bakin cunku cok dogru seyler soyluyor

ilk defa bir uyenin anlattiklarini okurken kendi bildiklerimi ikinci plana attigimi hissediyorum

portakal gibi suyunu SIKIN bu adamin faydalanin derim

mali bazi tesbitlerine tam manasi ile katilmasam da ozellikle baskanlarin donemlerini ozetleme bicimi ansiklopedi olacak sekilde duzgun ve tarafsiz

eski yonetici midir nedir nereden geldi bu adam yoneticiler bir arastirsin , muhtemelen eski hersey Gs icin platformundan biri .

Benim gecmis senelerde farkli baskanlarin kendi donemlerine ait ve onceden gelenle sonraya sarkan mali idari sportif perspektif ve performanslarini bikmadan usanmadan ve benden cok daha detayli aciklayan bir uyeye rastladik

bu kisinin kim oldugunu bilmiyorum ama asiri bilgi sahibi , klup uyesi olmasi muhtemel , kimligini de gizliyor olabilir

muhalefet edeceginize istifade etmeye bakin cunku cok dogru seyler soyluyor

ilk defa bir uyenin anlattiklarini okurken kendi bildiklerimi ikinci plana attigimi hissediyorum

portakal gibi suyunu SIKIN bu adamin faydalanin derim

mali bazi tesbitlerine tam manasi ile katilmasam da ozellikle baskanlarin donemlerini ozetleme bicimi ansiklopedi olacak sekilde duzgun ve tarafsiz

eski yonetici midir nedir nereden geldi bu adam yoneticiler bir arastirsin , muhtemelen eski hersey Gs icin platformundan biri .

gostermis oldugunuz tevazu icin sizi alkisliyorum

"Dursun Özbek döneminde maddi olarak bir hata yapilmadi", savundugunu iddia etmiyorum ama bu söylemin hem dogrulugu tartisilir hem de tarafsizligi.

Hala sorularıma cevap vermiyorsun.Adnan Polat zamanında
1-180 milyon dolarlık borç 328 milyon dolara çıktı. Evet mi hayır mı?
2-2.5 yıllık kombine-vip-loca paraları harcandı. Evet mi hayır mı?
3-10 yıllık stad isim hakkı harcandı. Evet mi hayır mı?
4-D-smart paraları harcandı. Evet mi hayır mı?
5-Forma göğüs paraları harcandı. Evet mi hayır mı?
Tek tek evet-hayır diye cevaplarsan sevinirim

yazdım ama kabul etmek istemiyorsunuz zira kaptaki açıklamaları dernek borçlarını kabul etmiyorsanız diyecek birşey yok ama yine de ben yıl yıl kim ne borç yapmış tl o yazayım size de sıraladığınız maddelere tek tek cevap vereyim;

2010-2011 sezonunda kim var? adnan polat
ne kadar borcumuz var? toplam olarak 533 trilyon

2011-2012'de kim gelmiş? ünal aysal
ne kadar borcumuz? 587 trilyon

2012-2013'de kim var? ünal aysal
ne kadar borç? 552 trilyon

2013-2014'te kim var? ünal aysal ki bu son dönemi oldu
ne kadar olmuş borcumuz? 811 trilyon

Adnan polat'ın ilk senesi-özhan canaydın'dan 180 milyon dolar borç devralmış. ortalama kur o sene 1.3 tl yani türk lirası bazında 234 trilyon borç devralmış denilebilir.

2008-2009'da adnan polat'ın ilk senesinde ettiği zarar 80 trilyon
2009-2010'da ikinci sene 61 trilyon zarar edilmiş
2010-2011'de üçüncü senesinde 18 trilyon kar etmiş adnan başkan

şimdi diyeceksiniz ki sadece 120 trilyon borç eklenmiş olması lazım değil mi? yani yaklaşık 380 trilyon borç olmamalı mı? evet olmalı ama bu şeriatla yönetilen bir yerde olur arkadaşlar faiz mevhumu hiç hesaba katılıyor yoksa niye bir spor kulübü gelirini temlik etsin gayrimenkulünü ipotek etsin kasa kolaylığı günü idame ettirmek için. onun için faiz haramdır zaten :) neyse yine de kura çevirelim 2011 başında kur 1.6 tl olmuş dolara çevirince özhan başkanın borcu sadece üzerine sıfır tl faiz binse bile olmuş 300 trilyon yaklaşık.

şimdi sorularına bu veriler ışığında daha önce cevap verdiğim gibi vereyim

1) 180 milyon dolarlık borç sadece harcama ve kur farkı ile 180'den 280 milyon dolara çıkmıştır. 50 milyon dolara yakın da özhan canaydın dönemi faizi anaparanın üzerine binmiştir.

2) hayır 2.5 yıllık değil 2 yıllık localar satıldı. ayrıca kombineler ve vipler senelik olarak satıldı yani ünal aysal geldiği sene kombine sattı hatta maç günü hasılatları 8. olmakla 1. olmak arasındaki fark yüzünden arttıç

3) 10 yıllık stat isim hakkı harcanmadı türk telekom senelik 15 milyon abd doları+kdv ödüyor ki dursun başka bu parayı da aldı bu sene önümüzdeki sene de alınacak zaten sonraki sene 10 yıllık anlaşma bitiyor. sadece anlaşma imzalandı ve ortada stat yok iken henüz 2 yıllık ücret peşin alındı ışın çelebi sayesinde hepsi o. yani hala senelik ücret alınıyor.

4) d-smart'tan para filan gelmedi sadece ilk seneki ön ödeme kullanıldı daha doğrusu temlik edildi.

5) form göğüs parası harcanmadı senelik kullanıldı.

Ünal aysal ise 2012'de locaları yenilerken sattı...
şampiyonlar ligi katılım ücreti aldı...
ulusal lig yayın gelirleri;
katılım payları;
senelik forma-isim sponsorlukları futbol takımının
aynı şekilde basketbol'da erkek ve kadınlarda medical park,
erkek voleybolunda yurt içi kargo sponsorluk gelirleri
maç günü hasılat gelirleri
store ve store plus satışları
iddaa ve puan başı gelirleri
bonservis gelirleri hepsi ama hepsi elmanderli melolu ujfalusili kadro yine kurulacak kadar bütçe ayrılsa artanı ile borçlarımızı 2013'te kapatmaya yetiyordu zira fb 3 temmuza girmiş bjk feda demiş trabzon da dağılmıştı aynı gelir kalemleri sabit durarak meblağlarında da artış olarak 2013'te de elde edilmişti işte tam bu noktada ünal aysal'ın kabul ettiği gibi galatasaray borçlarını kapatmak yerine denizbank ve aktifbank'tan daha da kredi çekerek bizi yok etti. sonra da bunu utanmadan denizbank sponsorluğu olarak lanse etti.

peki bu paralarla ne yaptık lindsay whalen'ın ücretini bu bollukta ödeyemedik kadın kaçtı ee şimdiden ne farkı var? alba torrens'e prim sözü verdi tutmadı yani ekrem memnun el bebek gül bebek süt limanı değil yine sıkıntılı bir ortamda süpriz bir euroleague şampiyonluğu çıkardı. ee bu para nereye gitti?

hiç drogba-sneijder demeyim zira toplamda 7.5 milyon euro bonservis verdik ve hatta bunlar devre arası geldiler. esas harcama sezon başında oldu...gittik kulübe 200 eş dost kontenjanından personel aldık, gs tv'ye para akıttık, başta burak yılmaz denen beşiktaşlılara, umut bulutlara, menajerlere, dany'e hani hala geçen aya kadar davası devam eden arkadaşa yedirdik...olanlar bunlar...Galatasaray unutmayalım ki hem kindir hem de vefa, hürmetler...

yazdım ama kabul etmek istemiyorsunuz zira kaptaki açıklamaları dernek borçlarını kabul etmiyorsanız diyecek birşey yok ama yine de ben yıl yıl kim ne borç yapmış tl o yazayım size de sıraladığınız maddelere tek tek cevap vereyim;

2010-2011 sezonunda kim var? adnan polat
ne kadar borcumuz var? toplam olarak 533 trilyon

2011-2012'de kim gelmiş? ünal aysal
ne kadar borcumuz? 587 trilyon

2012-2013'de kim var? ünal aysal
ne kadar borç? 552 trilyon

2013-2014'te kim var? ünal aysal ki bu son dönemi oldu
ne kadar olmuş borcumuz? 811 trilyon

Adnan polat'ın ilk senesi-özhan canaydın'dan 180 milyon dolar borç devralmış. ortalama kur o sene 1.3 tl yani türk lirası bazında 234 trilyon borç devralmış denilebilir.

2008-2009'da adnan polat'ın ilk senesinde ettiği zarar 80 trilyon
2009-2010'da ikinci sene 61 trilyon zarar edilmiş
2010-2011'de üçüncü senesinde 18 trilyon kar etmiş adnan başkan

şimdi diyeceksiniz ki sadece 120 trilyon borç eklenmiş olması lazım değil mi? yani yaklaşık 380 trilyon borç olmamalı mı? evet olmalı ama bu şeriatla yönetilen bir yerde olur arkadaşlar faiz mevhumu hiç hesaba katılıyor yoksa niye bir spor kulübü gelirini temlik etsin gayrimenkulünü ipotek etsin kasa kolaylığı günü idame ettirmek için. onun için faiz haramdır zaten :) neyse yine de kura çevirelim 2011 başında kur 1.6 tl olmuş dolara çevirince özhan başkanın borcu sadece üzerine sıfır tl faiz binse bile olmuş 300 trilyon yaklaşık.

şimdi sorularına bu veriler ışığında daha önce cevap verdiğim gibi vereyim

1) 180 milyon dolarlık borç sadece harcama ve kur farkı ile 180'den 280 milyon dolara çıkmıştır. 50 milyon dolara yakın da özhan canaydın dönemi faizi anaparanın üzerine binmiştir.

2) hayır 2.5 yıllık değil 2 yıllık localar satıldı. ayrıca kombineler ve vipler senelik olarak satıldı yani ünal aysal geldiği sene kombine sattı hatta maç günü hasılatları 8. olmakla 1. olmak arasındaki fark yüzünden arttıç

3) 10 yıllık stat isim hakkı harcanmadı türk telekom senelik 15 milyon abd doları+kdv ödüyor ki dursun başka bu parayı da aldı bu sene önümüzdeki sene de alınacak zaten sonraki sene 10 yıllık anlaşma bitiyor. sadece anlaşma imzalandı ve ortada stat yok iken henüz 2 yıllık ücret peşin alındı ışın çelebi sayesinde hepsi o. yani hala senelik ücret alınıyor.

4) d-smart'tan para filan gelmedi sadece ilk seneki ön ödeme kullanıldı daha doğrusu temlik edildi.

5) form göğüs parası harcanmadı senelik kullanıldı.

Ünal aysal ise 2012'de locaları yenilerken sattı...
şampiyonlar ligi katılım ücreti aldı...
ulusal lig yayın gelirleri;
katılım payları;
senelik forma-isim sponsorlukları futbol takımının
aynı şekilde basketbol'da erkek ve kadınlarda medical park,
erkek voleybolunda yurt içi kargo sponsorluk gelirleri
maç günü hasılat gelirleri
store ve store plus satışları
iddaa ve puan başı gelirleri
bonservis gelirleri hepsi ama hepsi elmanderli melolu ujfalusili kadro yine kurulacak kadar bütçe ayrılsa artanı ile borçlarımızı 2013'te kapatmaya yetiyordu zira fb 3 temmuza girmiş bjk feda demiş trabzon da dağılmıştı aynı gelir kalemleri sabit durarak meblağlarında da artış olarak 2013'te de elde edilmişti işte tam bu noktada ünal aysal'ın kabul ettiği gibi galatasaray borçlarını kapatmak yerine denizbank ve aktifbank'tan daha da kredi çekerek bizi yok etti. sonra da bunu utanmadan denizbank sponsorluğu olarak lanse etti.

peki bu paralarla ne yaptık lindsay whalen'ın ücretini bu bollukta ödeyemedik kadın kaçtı ee şimdiden ne farkı var? alba torrens'e prim sözü verdi tutmadı yani ekrem memnun el bebek gül bebek süt limanı değil yine sıkıntılı bir ortamda süpriz bir euroleague şampiyonluğu çıkardı. ee bu para nereye gitti?

hiç drogba-sneijder demeyim zira toplamda 7.5 milyon euro bonservis verdik ve hatta bunlar devre arası geldiler. esas harcama sezon başında oldu...gittik kulübe 200 eş dost kontenjanından personel aldık, gs tv'ye para akıttık, başta burak yılmaz denen beşiktaşlılara, umut bulutlara, menajerlere, dany'e hani hala geçen aya kadar davası devam eden arkadaşa yedirdik...olanlar bunlar...Galatasaray unutmayalım ki hem kindir hem de vefa, hürmetler...

Bu durumda Aysal yalan mı söylüyor? Aysal ne dedi " geldiğimde loca-vip-kombine-stad isim hakkı yoktu.Sermaye arttırımı olmasa toplu iğne bile alamıyordun ve gelmişsin telekom isim hakkı-forma sponsor parası kullanılmadı diyorsun.Pes vallahi. Her zaman Aysal bunu dedi diye örnek verip kendi ağzından söylediği sözleri de dikkate almaz lazım.ve tabii Aysal zamanında 328 milyon doların faizi yoktu :)
Stad 2011 2. yarısında açıldı ve kombine-vip-loca 2.5 yıllık satılmadı mı? 2014 yılına kadar satılmadı ve 2014 yazında rekor satış oldu.
Kusura bakma ama Polatçıyım de ve dürüst ol.Zaten olsan da sorun olma ama tarafsızım adı altında mesaj atma.
Peki polat zamanında
yayın geliri
kombine geliri
sponsor geliri
yokmuydu?Hiç Ali samiyen deme 2.5 yıllık 2010da satıldı. o dönem de sadece devre arasında stancu-cluio-yekta için 10 milyon euro ödeme yapıldı.ama tabii Polat yapmadı Üstünel yaptı dersin :)
Rakamlar 1-2 milyon oynayabilir
Elano-6 milyon
Lincoln 5 milyon
Keita 7 milyon
Neill 2.5 milyon
Yekta-stancu-culio 10 milyon
Baros-5 milyon
Misimovic-8 milyon
Cana 5 milyon
Pino 3 milyon
10 yıl öncesinin futbol enflasyonunda harcanan paralar.Daha kiralıklar 1-2 milyon verilenler listede yok.

Bu rakamlar dogru ama polat in doneminde ciddi oyuncu satislari da oldu , arda , keita, misimovic , meira ve topal en basta gelenler ve o donemki piyasaya gore cok iyi fiyatlara satildilar , yuksek rakamlara alinmislardi ama zararsiz sattik

yine de sportif anlamda ve sportif faaliyet sonucu gelir anlaminda polati zaten kimse ovemez , ne ben ne ugur ne de baskasi

bu konuda bir sayfada 4-5 maddede polati yerin dibine soktum .

Fakat aysal donemine biraktigi yapi sayesinde aysal donemi transferleri yapilabildi , o riskler alinabildi ve cok sukur 4 sene CL geliri sampiyonluk geliri geldi kesintisiz

ama aysal o donemki kazanimlari klubun kangren islerini cozme adina degil basarida sureklilik adina kullandi , fakat bu strateji er gec cokecekti , hic bir takim turkiyede bir munih , juventus dominasyonunda olamazdi ve olamadi da

gelirler dusunce , bir de dursun faciasi yasayinca borc sarmali iyice buyudu

Arda topaldan gelen paralar hep ekstraydi cunku yok pahasina mal edilen adamlardi , kar hanesiydi . Keita misimovic ve meira ise maliyetli transferlerdi ama ayni degerde paraya cevrildi

lincolnde mali zarar var ama sportif katkisi yuksekti , elano zarar yazdi , pino culio stancu filan sacma otesiydi , cana ileride muslera transferinde kullanildi

ama diyorum ya polat donemi sportif olarak nereden tutsan elinde kalir .. 5 inci 3 uncu 8 inci bitirdi takim

burada onemli olan suydu , bu kadar basarisiz , statsiz ve seyircisiz , performans gelirsiz bir takim asla aysal ve dursun donemleri gibi zarar yazmadi

bir stat yapildi , yapilmasa sonraki senelerdeki gelirler olur muydu , sirf 100 milyon dolar geldi telekomdan , bu muthis bir para , simdi 30 milyona zor satariz o isim hakkini goreceksiniz

sirketler birlestirildi ve oraya para gitti , goruntude zarar , ama o is yapilmasa kazanilan para klube degil halka gidecekti ilerki senelerde futbol as vasitasiyla

asciogluyla muhabbetlerde tapulu yerimizi koruyamasa , dik duramasa bugun ciddi bir degeri olan otel binamiz olamayacakti

rivanin ruhsati onun zamaninda alinabildi

yapisal tonla is yapti adam ama ambalaj kotu olunca rezil rusva edildi

sportif basarisizlik , yonetimde birlik olamama ve devlet , fb gibi herkesle iliskilerde Gs nin gucsuz bir goruntusune sebep olmasi onu goturen 3 etkendi

Bu durumda Aysal yalan mı söylüyor? Aysal ne dedi " geldiğimde loca-vip-kombine-stad isim hakkı yoktu.Sermaye arttırımı olmasa toplu iğne bile alamıyordun ve gelmişsin telekom isim hakkı-forma sponsor parası kullanılmadı diyorsun.Pes vallahi. Her zaman Aysal bunu dedi diye örnek verip kendi ağzından söylediği sözleri de dikkate almaz lazım.ve tabii Aysal zamanında 328 milyon doların faizi yoktu :)
Stad 2011 2. yarısında açıldı ve kombine-vip-loca 2.5 yıllık satılmadı mı? 2014 yılına kadar satılmadı ve 2014 yazında rekor satış oldu.
Kusura bakma ama Polatçıyım de ve dürüst ol.Zaten olsan da sorun olma ama tarafsızım adı altında mesaj atma.
Peki polat zamanında
yayın geliri
kombine geliri
sponsor geliri
yokmuydu?Hiç Ali samiyen deme 2.5 yıllık 2010da satıldı. o dönem de sadece devre arasında stancu-cluio-yekta için 10 milyon euro ödeme yapıldı.ama tabii Polat yapmadı Üstünel yaptı dersin :)
Rakamlar 1-2 milyon oynayabilir
Elano-6 milyon
Lincoln 5 milyon
Keita 7 milyon
Neill 2.5 milyon
Yekta-stancu-culio 10 milyon
Baros-5 milyon
Misimovic-8 milyon
Cana 5 milyon
Pino 3 milyon
10 yıl öncesinin futbol enflasyonunda harcanan paralar.Daha kiralıklar 1-2 milyon verilenler listede yok.

Aysal zamanında elbetteki önceki dönemin faizi vardı o yüzden hakkaniyetli olmak adına kendisinin yaptığı ekstra kaynak arayışlarını yazmadım zira onları da yazsam ünal aysal'ı hainlikle itham ettiğini düşünürdünüz siz yazdığınız için ben de yazayım o halde;

ünal aysal ne kadarlık hisse sattı sportif aş'de? 802 bin 456 adet hisse satışından 168 trilyon

bedelsiz sermaye artışından ne kadar gelir elde etti? 275 trilyon

sadece bunları toplasan mevcut borcu kapatırdı. türk telekom meselesinde de ben tabii ki parayı veren adamın açıklamasına bakacağım zira vergisi ödeniyor fatura kesiliyor adamlar her sene ödeme yapıyor yalan mı söyleyelim...

velhasılı kelam 3 yılda 2 katrilyon gelir elde edip üstüne borcu arttırıp bir de 1 milyar dolar harcayan adamın sadece 2 lig-1 türkiye kupası-1 süper kupa-1 euroleague-2 judo şampiyonluğu-1 erkek basket ve 3 de kadın basket şampiyonluğu alınmasını akıl mantık almıyor üstelik sadece ilk sene muslera (cana+para)-melo-eboue-drogba ve sneijder alınmışken yıldız olarak ki sadece sneijder'a 7.5 milyon bonservis verildi...üzgünüm ama 1 numaralı müsebbip özhan canaydın ise 2 numaralı müsebbip de ünal aysal'dır.

artık eski başkanların aday olma gibi bir durumu yok onun için hakkaniyetli olup serin serin analiz etmek gerek çabamız galatasaray hepimizin mustafa cengiz inşallah şampiyon olup yeniden asgari 1 tam dönem başkanımız olur karşısına da çıkarsa adnan öztürk gibi mali disiplin taraftarı ünal aysal'ın tam zıddı fıtratta adamlar çıkacağı için ben moral bozmak değil müsterih olun içinizi ferah tutun diyorum zira yazdığım gibi biz çıkarken fener ve bjk batıyor ki ayrı bir forum başlığı açtım rakiplerin iktisadi durumlarını değerlendirdiğim beklerim hürmetler hayırlı forumlar herkese...

Arda topaldan gelen paralar hep ekstraydi cunku yok pahasina mal edilen adamlardi , kar hanesiydi . Keita misimovic ve meira ise maliyetli transferlerdi ama ayni degerde paraya cevrildi

lincolnde mali zarar var ama sportif katkisi yuksekti , elano zarar yazdi , pino culio stancu filan sacma otesiydi , cana ileride muslera transferinde kullanildi

ama diyorum ya polat donemi sportif olarak nereden tutsan elinde kalir .. 5 inci 3 uncu 8 inci bitirdi takim

burada onemli olan suydu , bu kadar basarisiz , statsiz ve seyircisiz , performans gelirsiz bir takim asla aysal ve dursun donemleri gibi zarar yazmadi

bir stat yapildi , yapilmasa sonraki senelerdeki gelirler olur muydu , sirf 100 milyon dolar geldi telekomdan , bu muthis bir para , simdi 30 milyona zor satariz o isim hakkini goreceksiniz

sirketler birlestirildi ve oraya para gitti , goruntude zarar , ama o is yapilmasa kazanilan para klube degil halka gidecekti ilerki senelerde futbol as vasitasiyla

asciogluyla muhabbetlerde tapulu yerimizi koruyamasa , dik duramasa bugun ciddi bir degeri olan otel binamiz olamayacakti

rivanin ruhsati onun zamaninda alinabildi

yapisal tonla is yapti adam ama ambalaj kotu olunca rezil rusva edildi

sportif basarisizlik , yonetimde birlik olamama ve devlet , fb gibi herkesle iliskilerde Gs nin gucsuz bir goruntusune sebep olmasi onu goturen 3 etkendi

üstat çok doğru söylediklerin ama arda'nın parasını da zaten ünal aysal kullandı adnan polat gitmişti hatta fatih hoca ile antrenmana bile çıkmıştı arda denen gizli beşiktaşlı yanlış hatırlamıyorsam

Canaydin donemi en karanlik donemimizdir . Fakat mali acidan kendisinden onceye gore klubu borca batirmis da olsa , o seneler icin ucuk harcamalar ozellikle terim doneminde yapilmis olsa bile , onun biraktigi donemdeki borc eger arttirilmasaydi , gayet yonetilebilir bir miktardi

o kadar mali acidan "az zarar veren" polat dahil her baskan istisnasiz sekilde borcu arttirdi

sportif kaygilar , biriken yuksek faizli borclar ve 2011 sonrasi asiri artan kur

size bir ornek vereyim , kur 1.20 lerden 3.70 lere cikti dolarda , 4 lere dayandi sonra biraz indi ama yaklasik 300% bir kur farki var son 10 senede

bu yuzden uzun vadeli dusuk faizli kredi almak bile cozum olamaz oldu . Cunku harcamalarimizin 85-90% i futbola ve bunun da buyuk kismi doviz ile

biz bu yuzden surekli alma alma alma , sat sat sat diyoruz

cok hosumuza gittiginden degil , mecburiyetlerden

Yahu oldukça iki yüzlü yorum yapıyorsunuz.Arda filan 0 maliyetse oraya hayrovic-ontivero yazacağınıza bruma-tellesden 25 milyon geldi,Buraktan 8 milyon geldi,Semih,Melo,Ambarattan 12 milyon geldi.Bunların parasını kim yedi?Aysal gittiğinde 45 milyonluk oyuncu satabildin?Polat gittiğinde Arda dışında kim vardı?Ki Arda da alt yapı oyuncusu.
Stad isim hakkı dediğim gib kağıt üzerinde var.Adam sana 150 milyonu tek seferde vermeyecek.Fakat mesela 2012nin parası xx transferi için 2009da kullanıldı,veya bankalara ipotek ettirildi.
İşin tek geçeği var.2011 yazında kasada tek kuruş yoktu.Arda dışında 0 sermaye vardı.Hala gelmişsiniz yok faiz yok Haldun transferleri yaptı.
İlaveten 3. sermaye arttırımında kulübün kasasından ne kadar çıktı trilyoncu kardeş?
Neyse bu son mesajım.Kendiniz çalıp kendiniz oynayın.

Yahu oldukça iki yüzlü yorum yapıyorsunuz.Arda filan 0 maliyetse oraya hayrovic-ontivero yazacağınıza bruma-tellesden 25 milyon geldi,Buraktan 8 milyon geldi,Semih,Melo,Ambarattan 12 milyon geldi.Bunların parasını kim yedi?Aysal gittiğinde 45 milyonluk oyuncu satabildin?Polat gittiğinde Arda dışında kim vardı?Ki Arda da alt yapı oyuncusu.
Stad isim hakkı dediğim gib kağıt üzerinde var.Adam sana 150 milyonu tek seferde vermeyecek.Fakat mesela 2012nin parası xx transferi için 2009da kullanıldı,veya bankalara ipotek ettirildi.
İşin tek geçeği var.2011 yazında kasada tek kuruş yoktu.Arda dışında 0 sermaye vardı.Hala gelmişsiniz yok faiz yok Haldun transferleri yaptı.
İlaveten 3. sermaye arttırımında kulübün kasasından ne kadar çıktı trilyoncu kardeş?
Neyse bu son mesajım.Kendiniz çalıp kendiniz oynayın.

Polat dönemi keita yı, meira yı, topalı falan sattık ve o dönem için iyi paralardı. Zarar çok fazla değildi. Aysal dönemi transfer gelir giderinde çok - e düşük. Bir sene hatta -42m Euro. Transfermarkt verilerine göre söylüyorum.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Polat dönemi keita yı, meira yı, topalı falan sattık ve o dönem için iyi paralardı. Zarar çok fazla değildi. Aysal dönemi transfer gelir giderinde çok - e düşük. Bir sene hatta -42m Euro. Transfermarkt verilerine göre söylüyorum.

Keita ve Meiradan en fazla 3 milyon kar etmişizdir.Nesi iyi para?Topaldan 1.5 alıp 5-7 arası sattık ama unuttum tam rakamı.Yerli kıtlığında ben satmazdım ama el mahkumdu.Zaten keita ve meira da parasızlıktan satıldı.Ayrııca o saydığım adamlar Aysal döneminde değil Dursun zamanında satıldı.İşin aslı Aysal gittiğinde futbolcu satışından en az 45 milyon euro gelir elde ettin,Polat bıraktığında altyapıdaki Arda harici kim vardı?Onların mantığına göre Aysal borç ödeseydi diyorlar,o zaman Dursun da 45 milyona topçu alacağına borç ödeseydi.

Hitap ettigin Arkadas bu isleri pek bilmiyor bu yuzden ugrasmak yersiz . Bilmeyen adam her daim ugrastirir yorar

ugur da ben de neyin ne olduguna ,rakamlara hakikiz , bu konularda cahil cahil konusanlarla kisir tartismalara girmemize luzum yok , biz soyler geceriz , inanan inanir , inanmayan diledigi baska seylere inanabilir elbet

Keita ve Meiradan en fazla 3 milyon kar etmişizdir.Nesi iyi para?Topaldan 1.5 alıp 5-7 arası sattık ama unuttum tam rakamı.Yerli kıtlığında ben satmazdım ama el mahkumdu.Zaten keita ve meira da parasızlıktan satıldı.Ayrııca o saydığım adamlar Aysal döneminde değil Dursun zamanında satıldı.İşin aslı Aysal gittiğinde futbolcu satışından en az 45 milyon euro gelir elde ettin,Polat bıraktığında altyapıdaki Arda harici kim vardı?Onların mantığına göre Aysal borç ödeseydi diyorlar,o zaman Dursun da 45 milyona topçu alacağına borç ödeseydi.
Benim takildigim nokta da tam olarak bu.
Evet Aysal döneminde cok hata yapildi ama Dursun döneminde maddi olarak hata yapilmadi demek, Dursun ile sirf yasadigimiz transfer dönemlerini görmezden gelmek demektir. Keza yine Polat döneminde artan borc icin faiz ve Üstüneli bahane olarak göstermek de benim icin suyu bulandiriyor.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt