Cevap: Caner'i Almazsak Fener Alacak!
Caner Erkin.
Getirileri kadar götürüleri de oldu.Hele Atletico Madrid maçında yaptığı hata,aynı zamanda Eskişehirspor maçındaki hatası,çok değer kaybettirdi takımımıza.Ancak ve ancak takımda sol bek oynayacak tek alternatif şu anda.Tabiki Hakan Balta'nın artık stoper olduğunu kabul ediyorum.
Bonservisine göre karar verilmeli Caner'in.Çünkü alırsak direk "katkı yapıyor,alalım" diyemiyoruz.Bonservis dememim sebebi de bu.O paraya başka sol bek alternatifi buladabilir Galatasaray,o yüzden.
Caner Erkin'in yetenekleri konusunda tartışmaya gerek bile yok,doğrudur.Ancak futbol zekası inanılmaz yetersiz.Bunun sebebi de hâla ögrenicekleri var iken Manisa'dan CSKA'ya geçmesidir.Belkide en verimli eğitim alacağı çağda,hiçbir eğitim'i olmayan-para endeksli oyuncu alıp satan bir takıma gitti.Kariyerinin başında bu bir hatadır bence Caner için.
Kısaca eğer kalıcaksa bir Rijkaard etkisi de onun üzerine yağmalı ki,bir anlamı olsun kalmasının.Nedir bu etki?Sabri Sarıoğlu üzerine etkisinden bahsediyorum.Isabetsiz orta ve şutlar,bilinçsiz pas tercihleri,dengesiz oyun yapısı.Bu özellikler sene içinde Sabri'de birer birer kayboldu.Ironik olan Caner Erkin'de birer birer ortaya çıkması.Bu haliyle Caner o yüzden kalmasa'da kayıp değildir.Yani konuya katkı olarak söyleceğim,Fenerbahçe'de alırsa çok büyük bir kayıp olmaz.Ancak Caner Erkin için daha bu yaşında ikinci kariyer tercih hatası olur.Çünkü hâla ögrenicegi bir yerde bulunması lazım görünüyor.