çapraz bağ sakatlığı

6 yıl oldu galiba sol diz çapraz bağ koparmıştım halısahada defansa geri koşarken aniden durmak istediğimde. Küt etmişti. O an acı olmuyor fakat aşırı zorlanmadan dolayı ödem oluşuyor. Acıyı yaratan şey de ödem oluyor.
seninki çapraz bağ değildir. depar atarken çapraz bağlar kopuyor hep

Valla ben sag dizimin ustunde baya tur attim

Kikirdak bozulmasi, capraz bag kopmasi vs gibi durumlar sonucu 4.5 saatlik operayson ile toparladilar.

1 sene sonrasinda yeteri kadar guclendiremedigim icin miniskus yirtigi nedeniyle ameliyat daha oldum.

Ciddi 4 aylik fizik tedavi sonrasindaki surec uzerine bir sure cekindim. 1 yil sonrasinda rhaatca sporumu yaptim halada yapiyorum cok agir seylerden kacarak (zaten 39 bitecek onumuzdeki ay cokta agir seyler zaten yok artik)

Futboldaki bana göre en ağır, en pis sakatlık. Ayağın kırılsa çok daha iyi dönersin ama çapraz bağ gidince iyi dönme ihtimalin %5 falan...

İyi dönenler arasında benim hatırladığım tek bir oyuncu var o da Wirtz. Haa o çocuk çok daha büyük potansiyeldi sakatlık elbette geri götürdü fakat diğer örneklerine göre daha sağlam dönüp performans verdi. Yaşı da çok genç onu da atlamamak lazım.

Van Dijk bile çok zorlandı bu sakatlığın dönüşünde. Jovetic gibi emekli adamlar bile Van Dijk gibi bir efsane stoperi (CL'de çalım yememe rekorunu kıran adam) pas pas ettiler. Bu sene biraz daha iyiydi ama asla eskisi gibi değil.

İcardi'de böyle olacak Osimhen kalmaz da hadi diyelim kaldı o senaryoda mutlaka İcardi ile vedalaşmamız lazım. Aklımızda hep iyi olarak kalsın bir rüya gibi hayatımızdan gelip geçmiş olsun. Bu sakatlıktan dönüp eskisi gibi performans veren çok az kişi var. İcardi mucizevi bir adam o yüzden iyi dönme ihtimali %5 değil de %10 olur ama gerçekten bir mucize lazım...

Ben ameliyattan sonraki ilk 3 ayda 13kg mu ne almıştım.

En başta hareketsizlik sonrasında da kısıtlı hareketlilik öldürüyor insanı. Diz sakatlıkları gerçekten insanı bezdiriyor cidden. Özellikle futbolcu için en kötü sakatlıklardan biri. Sahaya geri dönünce insan her harekette korkuyor temkinli davranıyor ikili mücadelelerde.

Bundan dönen topcular mac çıkınca yine 1-2 aylık sakatlık yaşıyorlar sezon içi icardi normalde de sakatlık yaşayan oyuncu ondan dolayı problem.Gavi gibi muazzam adamı bile bitirdi bu sakatlık

Geri
Üst Alt